GP1 Pit Wall: VN Bahreina – Dan utrke

Treći je dan nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 i prvi dan Velike nagrade Bahreina 2022. Ove ćemo godine tijekom svakog trkaćeg vikenda imati otvorenu rubriku GP1 Pit Wall, u kojoj ćete moći pratiti najvažnije vijesti iz F1 Paddocka.

Tradicionalno se tijekom svakog trkaćeg vikenda u svijetu Formule 1 događa jako puno toga, na stazi i van nje, tako da je ponekad teško popratiti sve objavljene vijesti. Na ovaj će način svi fanovi moći brzo i jednostavno “prelistati” najnovije vijesti i doznati ključna F1 zbivanja.

Objava će se ažurirati tako da su uvijek na vrhu najnovije vijesti.

Nedjelja, 20.03. – treći dan VN Bahreina

18:15 – Pogledajte kako su različite strategije utjecale na tijek prve utrke u kojoj je bilo čak 57 zaustavljanja u boksu!

18:05 – Izjave prve trojke

Leclerc: “Nastavljam se ponavljati, ali posljednje dvije godine bile su jako teške za momčad. Bila je velika prilika za momčad i nismo se mogli nadati boljem.”

Sainz: “Prvo od svega, čestitke Charlesu i Ferrariju! Ferrari se vratio! Za mene je ovo bio zeznut vikend, neću lagati.”

Hamilton: “Prije svega, čestitke Ferrariju! Sretan sam što su ponovno na vrhu. Bila je tako teška utrka, mučili smo se kroz treninge, ali ispalo je najbolje što smo mogli.”

17:45 – Kraj utrke, Ferrari slavi dvostruku pobjedu

17:40 – Kakav kaos u Bahreinu!!! Verstappenu staje bolid, a Perez se izvrtio u posljednjem krugu.

17:32 – Utrka se nastavlja! Leclerc brani prvo mjesto od Verstappena, Sainz prijeti Nizozemcu za drugo mjesto. Sergio Perez ostaje četvrti, Hamilton peti i Russell šesti.

17:20 – SAFETY CAR IZLAZI NA STAZU!

Bolid Pierrea Gaslyja zapalio se i na stazu je izletio Sigurnosni automobil. Svi vozači imaju svježe soft gume, a slijedi završni juriš do cilja.

17:10 – Top 10 poredak (L42/57)

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Sainz
  4. Perez
  5. Hamilton
  6. Russell
  7. Magnussen
  8. Gasly
  9. Ocon
  10. Tsunoda

16:57 – Druga runda između Leclerca ili Verstappena?!1

Red Bull je ponovno povukao Verstappena u boks kako bi napravili undercut nad Leclercom. Ipak, Ferrarijeva ekipa imala je pola sekunde brži boks i Leclerc se vratio na stazu s više od sekundu prednosti, dovoljno da pobjegne iz DRS zone.

16:40 – Susret Leclerca i Verstappena za prvo mjesto:

Na izlasku iz prvog zaustavljanja u boksu vodeća dvojca Leclerc i Verstappen našli su se u direktnom obračunu za vodstvo utrke. Leclerc je uspješno obranio prvu poziciju nakon što je Verstappen jakim blokiranjem guma izgubio momentum.

16:00 – Počela je nova sezona Formule 1!

S početkom u 16 sati po hrvatskom krenula je nova sezona Formule 1! Charlec Leclerc obranio je pole position, a prva trojka ostala je nepromijenjena na startu.

Startni grid za utrku izgleda ovako:

Nakon super uzbudljivih kvalifikacija, koje su nam napokon otkrile pravo stanje stvari u Formuli 1 na početku nove ere, nedjelja je ipak dan kad se dijele bodovi za Svjetsko ‘prvenstvo. Prva utrka sezone starta u 16 sati po hrvatskom vremenu.1

14:45 – Steiner hvali Ferrari: ‘Mislim da Ferrari sada ima najbolji motor’

Jedan od konstruktora koji je do sada pokazao najveći napredak momčad je Haasa. Nakon što u 2020. nisu osvojili ni jedan bod, povratnik u ekipu Kevin Magnussen izborio je Q3 i vratio Haas u borbu za bodove. Šef ekipe Gunther Steiner rekao je da Ferrari sada ima najbolji motor u sportu.

“Mislim da Ferrari sada ima najbolji motor. Iskreno vjerujem u to, stvarno im odajem poštovanje jer su bili u istoj poziciji kao i mi. Morali su primiti puno go**a od ljudi. I jednostavno su se vratili, napravili svoju zadaću i vratili se s nečim jako dobrim.”

Gunther Steiner

13:01 – Crypto.com Overtake King Award

U ovoj F1 sezoni, navijači će na svakoj Velikoj nagradi moći izabrati najhrabriji manevar dana. Glasat će se putem društvenih mreža, a izabrani vozač dobit će Overtake King Award. Na kraju sezone među svim tim potezima izabrat će se jedan, koji će ponovno glasovima fanova biti proglašen najboljim potezom sezone.

12:47 – Potencijalne strategije za utrku

Izvor: formula1.com

12:35 – Gume za utrku…

Provjerite koje setove guma vozači imaju na raspolaganju za današnju utrku:

11:21 – Mercedesovi problemi ne mogu se riješiti na brzinu

Lewis Hamilton: “Imamo fundamentalne probleme s bolidom i nikakve promjene u postavkama to neće riješiti u kratkom roku. Nisam očekivao da ću biti peti, sretan sam što sam tu. Momci ispred su puno brži, šest desetinki je puno vremena. No, znam da potencijala ima, samo treba raditi jako brzo i precizno u narednim tjednima, kako bismo smanjili taj zaostatak što je prije moguće.”

11:15 – Green objašnjava probleme Aston Martina

Aston Martin je oba bolida izgubio već u prvoj rundi kvalifikacija, a glavni tehničar u momčadi Andrew Green kaže: “Mislim da smo i dalje daleko od pronalaženja pravog rješenja za poskakivanje. Morali smo napraviti razne kompromise na bolidu i u postavkama, kako bismo mogli voziti bez poskakivanja. Isprobali smo neke stvari i ostvarujemo napredak, ali rekao bih da trenutačno gubimo više od pola sekunde, vjerojatno blizu tri četvrtine sekunde upravo zbog toga.”

11:02 – Sainz je kroz vikend puno kasnio za Leclercom, a onda…

“Bio sam spor, jednostavno. Charles je radio puno bolji posao od mene cijelog vikenda, a ja sam se stalno igrao lovice. Iskreno, bilo je točaka u ovom vikendu u kojima sam bio baš daleko iza, tako da u trenutku kad sam se u kvalifikacijama borio za pole, osjećao sam olakšanje.”

10:40 – Alonso: Prvi će krugovi biti zanimljivi

Vozači Alpinea osigurali su osmo i 11. startno mjesto za današnju utrku. Uspješniji je bio iskusniji član vozačke postave, koji s nestrpljenjem čeka prvu utrku novih bolida.

Fernando Alonso: “Nakon zime nikad ne znate kakve će biti mogućnosti momčadi, tako da sam sretan. U svakoj sezoni možete imati pozitivnih i negativnih iznenađenja, a vidjeti da se oba bolida mogu boriti za mjesto u prvih deset je dobar početak. Odlično je da se situacija na gridu malo promiješala, a bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti borba novih bolida. Vidjet ćemo hoće li biti više akcije, prvi će krugovi biti zanimljivi.”

10:24 – Norris: Ovo ne možemo popraviti preko noći

Razočarani su u McLarenu, nakon što su ostali bez predstavnika u Q3. Daniel Ricciardo ispao je već u prvoj rundi kvalifikacija, a Lando Norris u drugoj. Imaju 13. i 18. startnu poziciju.

Lando Norris: “Mislim da svi naporno radimo i bilo je pozitivnih strana, no nažalost više onih negativnih. Sada ih barem bolje razumijemo i moramo krenuti u akciju. Ovo nije posao koji se može odraditi preko noći. Nećemo se sutra pojaviti i biti izvrsni, ili u Saudijskoj Arabiji. Trebat će vremena i radit ćemo na poboljšanjima.”

Andreas Seidl: “P13 i P18 je razočaranje za nas na prvim kvalifikacijama nove ere ovdje u Bahreinu. Bilo je jasno da započinjemo ovaj vikend na krivoj nozi, nakon testiranja s puno izazova, koje je Daniel morao propustiti. U isto vrijeme, moramo priznati da jednostavno nismo prezentirali razinu performansi kakvu smo željeli.

10:12 – Bottas: Prilično je cool što startam pored Lewisa

Možda malo u sjeni izvrsne vožnje Kevina Magnussena ostao je odličan rezultat Valtterija Bottasa i Alfe. Finac ima izuzetan niz ulazaka u Top 10 u kvalifikacijama, koji je počeo još u Abu Dhabiju 2016. Možda se očekivalo da će niz stati prelaskom u momčad iz Hinwila, no Bottas je u subotu osvojio šestu startnu poziciju. Ovako je to prokomentirao:

“U kvalifikacijama je sve išlo glatko. Iz kruga u krug sam pronalazio po desetinku, bez problema. Ponosan sam na momčad. Pozicija broj šest je dobra za nas. Znali smo da imamo šansu za Q3, ako sve napravimo kako treba, no bilo je ekstremno blizu.”

Startat će pored bivšeg kolege Hamiltona: “Startamo jedan kraj drugoga i to je prilično cool. Trebalo bi biti zabavno, a da mi je netko rekao da ćemo u Bahreinu startati pored Lewisa, odmah bi to prihvatio.”

10:01 – Steiner: Što će tek Kevin činiti za šest ili sedam utrka?!

Tražena je roba bio i šef momčadi Guenther Steiner. Sjetio se kako je prošle sezone trebalo vremena vozačima koji su se prilagođavali na nove momčadi pa vjeruje da će slično biti i s Magnussenom:

“Možete li zamisliti što će raditi za šest ili sedam utrka, ako će biti kao kod drugih vozača. Mislim da se vratio u dobroj formi, ali rekao bih da sam uvjeren u to da će biti još bolji. Ne možete sjesti u ovaj F1 bolid i odmah biti na 100 posto.”

“Vrlo sam optimističan gledajući prema naprijed, za cijelu momčad. Mick će sada naučiti kako se boriti na ovoj razini, što je drukčije nego prošle godine za njega, a Kevin će poboljšati svoju vožnju kad ponovno uhvati ritam.”

Guenther Steiner i Kevin Magnussen (Photo by Andy Hone / LAT Images)

09:45 – Kevin Magnussen osvrnuo se na proces povratka u F1

Prije otprilike dva tjedna Kevin Magnussen vjerojatno nije niti pomišljao da će ponovno voziti u Formuli 1, no nakon doista nevjerojatnog niza događaja, Danac se vratio u Haas. I ne samo da se vratio, vratio se sa stilom pa u prvim kvalifikacijama sezone osvojio sjajno sedmo mjesto. Evo što je izjavio u subotu navečer:

Subota, 19.03. – drugi dan VN Bahreina

19:56 – Hamilton zadovoljan petim mjestom

18:55 – Verstappen se danas morao zadovoljiti drugim mjestom

18:09 – Ovako će to izgledati sutra na startu

18:00 – Leclerc sretan i iznenađen nakon subotnjih kvalifikacija

17:40 – Prva Leclercova reakcija na osvajanje pole positiona

17:30 – Neslužbeni poredak kvalifikacija za VN Bahreina

17:05 – Leclerc na pole positionu!

16:45 – Kraj druge runde kvalifikacija

Druga runda kvalifikacija je gotova. Petorica najsporijih su: Ocon, Schumacher, Ricciardo, Albon i Zhou. Kevin Magnussen ugurao je Haas u Q3! 😎

16:20 – U Q1 ispali Tsunoda, Hulkenberg, Ricciardo, Stroll i Latifi

15:45 – Vrijeme je za prve kvalifikacije sezone

Vozači AlphaTaurija poručuju: Ostavite sve što sada radite i posvetite se prvim kvalifikacijama u novoj sezoni Formule 1.

15:20 – Sainzu upozorenje zbog incidenta na trećem treningu

14:30 – FIA objavila opširno izvješće o prošlogodišnjoj VN Abu Dhabija

U Bahreinu se sastalo Svjetsko motorsportsko vijeće (WMSC), a s najvećim se zanimanjem čekalo službeno izvješće nakon istrage prošlogodišnje VN Abu Dhabija, na kojoj je u kontroverznim okolnostima Max Verstappen osvojio naslov prvaka svijeta.

FIA je zaključila da je Masi postupao u dobroj namjeri, a rezultati Svjetskog prvenstva iz 2021. su potvrđeni, konačni i ne mogu se više mijenjati. Kompletno izvješće možete pročitati na poveznici.

https://www.fia.com/2021-f1-abu-dhabi-grand-prix-report-world-motor-sport-council-19-march-2022

14:00 – Treći trening Verstappenu

12:51 – Od 13 sati vozi se posljednji slobodni trening

12:19 – Ocon i Perez već koristili nove mjenjače

12:02 – Gasly tvrdi da AlphaTauri bolje funkcionira u toplijim uvjetima

“Imali smo u petak dvije vrlo različite sesije. Bili smo na vrhu poretka prvog treninga, a onda drugi završili 13. mjestom, dakle dva vrlo različita ishoda. Mislim da nam je veća temperatura staze pomogla, bolid baš kao da je kliknuo, no navečer smo se jako mučili kad je bilo hladnije. Moramo sve pregledati i dokučiti što se dogodilo, posebno jer se i kvalifikacije i utrka održavaju noću”, izjavio je Pierre Gasly.

10:38 – Alonso naglašava drukčije uvjete

Fernando Alonso bio je peti na drugom slobodnom treningu u petak, a izjavio je sljedeće: “Bio je dobar dan za nas i efikasno smo kompletirali naš program. Bilo je puno hladnije danas nego prošlog tjedna na testiranju, tako da smo se pokušali prilagoditi tim uvjetima i naučiti kako se gume ponašaju na tim temperaturama. Jasno, potrebne su neke prilagodbe u postavkama. Na puno pitanja ćemo odgovore dobiti u subotu, ali mislim da je generalno prvi dan za nas bio pozitivan.”

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522 (© JAMES MOY PHOTOGRAPHY / XPB IMAGES)

10:18 – Verstappen zadovoljan, ali drži Ferrari na oku

Nakon najbržeg kruga na drugom treningu, Max je izjavio: “Vrlo sam zadovoljan, no mogli ste vidjeti da Ferrari jako pritišće. Oni su vrlo blizu i to je također vrlo uzbudljivo. Moramo još malo pričekati, također i zbog modova motora kod svih timova, kako bismo stvarno vidjeli gdje je tko.”

10:04 – Colin Haywood zamjenik direktora utrke

Haywood je godinama radio na utrkama Formule 1. Surađivao je s pokojnim Charliejem Whitingom, kasnije s Michaelom Masijem, a sada ga FIA vraća iz mirovine kako bi obnašao dužnost zamjenika direktora utrke i pomogao u prilagodbi novim direktorima – Wittichu i Freitasu.

09:40 – Hülkenberg iznenađen velikom razlikom u vožnji novih bolida

“Startao sam od nule, ali prilagodio sam se prilično dobro. Dobio sam ogromnu količinu informacija, podataka i svega, a također emocija. No, bilo je zabavno ponovno sjesti u F1 bolid, osjetiti tu brzinu i G-sile. Uživao sam i veselim se nastavku vikenda.”

“Iznenadio sam se koliko je drukčije, posebno osjećaj s ovim gumama. Trebalo je vremena za prilagodbu i još će trebati. Proces kočenja je prilagođen ovom bolidu u kombinaciji s gumama. Zasigurno puno drukčije”, komentirao je Hulk.

Nico Hulkenberg, Aston Martin AMR22

09:25 – Haas djeluje dobro, povratnik je vrlo uzbuđen

Kevin Magnussen vratio se u Formulu 1 nakon godine izbivanja, a nakon prvog dana na VN Bahreina jako je dobro raspoložen: “Na drugom treningu nismo išli do kraja, ali vozili smo nešto poput simulacije kvalifikacija i to je izgledalo bolje po vremenima. Osjećaj u bolidu konstantno je bio dobar, a vremena krugova stvarno su jaka. Još ne znamo gdje je tko, sve to nekako ide gore-dolje, čak i među timskim kolegama. Ja se osjećam dobro, sretan sam što sam ovdje i što imamo dobar bolid. Uzbuđen sam!”

09:10 – U McLarenu ne znaju gdje im je brzina

“Općenito mislim da nam nedostaje gripa. Bolid je u redu, no bez dovoljno gripa teže je voziti, dolazi do blokiranja kotača i događa se više pogrešaka. Volio bih reći da možemo biti puno bolji, no moramo pronaći više tempa“, izjavio je Ricciardo.

09:00 – Danas padaju maske

Drugi je dan Velike nagrade Bahreina, prve utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 2022. Nakon tjedana skrivanja i kalkuliranja, a nagađanja od strane navijača i predstavnika medija, timovi i vozači danas će napokon staviti sve karte na stol. Na trećem slobodnom treningu od 13 sati mogu još isprobati neke stvari na svojim bolidima, no kad u 16 sati krenu prve ovogodišnje kvalifikacije – past će sve maske i konačno ćemo precizno znati kako tko stoji na početku ove nove ere u Formuli 1.

VN Bahreina, Sakhir (Bahrain International Circuit), 18. - 20. ožujka 2022. 
Petak 18. ožujka         1. slobodni trening   13:00 - 14:00   
                         2. slobodni trening   16:00 - 17:00
Subota 19. ožujka        3. slobodni trening   13:00 - 14:00
                         Kvalifikacije         16:00 - 17:00
Nedjelja 20. ožujka      Utrka                 16:00 - 18:00

Petak, 18.03. – prvi dan VN Bahreina

21:00 – U petak drugi, Charles za subotu priželjkuje napad na prvo mjesto

Što su rekli vozači Ferrarija nakon prvog dana VN Bahreina, pročitajte na ovoj poveznici.

19:45 – Blagi optimizam zavladao je u Haasu

Nakon jako puno problema zadnjih tjedana, Haas je na drugom slobodnom treningu imao oba bolida u Top 10.

19:30 – Hamiltonov komentar na slobodne treninge

19:20 – Pirellijeva brza analiza prvog dana VN Bahreina

18:55 – Verstappen je bio najbrži i ima pravo biti zadovoljan

17:00 – Kraj drugog slobodnog treninga na VN Bahreina

Najbolje vrijeme ostvario je Max Verstappen, Ferrari je opet blizu u pratnji… Izvještaj na linku:

16:30 – Poredak nakon 30 minuta drugog slobodnog treninga

15:50 – Deset minuta do drugog slobodnog treninga

Što će nam vozači i timovi pokazati na drugom treningu puno je relevantnije, budući da je to generalna proba za subotnje kvalifikacije u isto vrijeme.

15:18 – VIDEO Pirueta Charlesa Leclerca na prvom treningu

“Prva sesija u sezoni, nije bilo velikih problema. Za sada se čini da smo kompetitivni, ali još je uvijek prerano za bilo što govoriti. Osjećaj u bolidu bio je dobar, a vidjet ćemo večeras kad uvjeti budu kompletno drukčiji. To će nam biti puno značajnije za sutrašnje kvalifikacije”, izjavio je nakon prvog treninga Leclerc.

14:55 – FIA odobrila malu korekciju pravila

Kao pomoć timovima koji su se našli u neočekivanim problemima s novima tehničkim pravilima, FIA je napravila nekoliko malih izmjena u pravilniku. Jedna od tih odnosi se na limit minimalne težine bolida pa je sada granica postavljena na 798 kilograma, umjesto ranijih 795.

Drugom promjenom momčadima je dopušteno učvrstiti podnicu bolida dodatnom žicom, kako bi lakše kontrolirali savijanje podnice pri velikim brzinama. U borbi s poskakivanjem bolida, inženjeri su zaključili da se ‘porpoising’ pojačava zbog fleksibilnosti podnice. U tim situacijama dolazi do dramatičnog porasta potisne sile koja onda gura bolid prema tlu.

14:35 – Hamilton imao sastanak s predsjednikom FIA-e

U Bahreinu se treba sastati i World Motor Sport Council te raspravljati o rezultatima istrage u kontekstu događanja na završnici prošle sezone u Abu Dhabiju. Lewis Hamilton rekao je da očekuje javnu objavu izvješća FIA-e, a o tome je na sastanku razgovarao s predsjednikom čelne automobilističke organizacije, Mohammedom Ben Sulayemom.

“Mislim da je važno da sport bude transparentan. Imao sam dobar sastanak s Mohammedom sinoć, a on se složio da je to smjer u kojem bismo kao sport trebali ići. Čekam objavu tog izvješća, kako bi ljudi znali da je ovaj sport transparentan i da učimo iz onoga što se događalo u prošlosti”, rekao je Hamilton.

14:00 – Gasly najbrži na prvom slobodnom treningu

Na stazi Sakhir završen je prvi slobodni trening, a najbolje vrijeme postavio je vozač AlphaTaurija, Pierre Gasly.

13:10 – Prva crvena zastava nakon malo više od pet minuta vožnje

Nismo dugo morali čekati na prvu crvenu zastavu. Nisu vozači odvozili ni 10 minuta prvog treninga.

12:55 – Vrijeme je za prvi slobodni trening u novoj sezoni

U 13 sati po hrvatskom vremenu počinje akcija na stazi Sakhir.

12:40 – Verstappen: “Po njihovim komentarima, Mercedes će biti zadnji”

Max Verstappen sa skepsom dočekuje komentare iz Mercedesovog tabora. Hamilton i društvo uporno ponavljaju da njihov bolid još nije na pravoj razini, a aktualni prvak svijeta na to kaže: “Mislim da će biti zadnji, barem po njihovim komentarima. Mislim da imaju grozan bolid, kao što su već imali na predsezonskom testiranju 2017. Ne, otkrit ćemo, ali sigurno će biti kompetitivni.”

12:35 – Hamilton predstavio kacigu za 2022.

Lewis Hamilton predstavio je kacigu s kojom će nastupati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2022. Udaljio se od crno-ljubičaste kombinacije boja i odlučio vratiti se boji koja simbolizira njegove početke u sportu.

12:28 – Hamilton: “Ove ću godine biti agresivniji vozač”

Prije prvog izlaska na stazu Sakhir (prvi slobodni trening počinje u 13 sati po hrvatskom vremenu), vozači su odradili konferenciju za medije. Lewis Hamilton je poručio: “Bit ću agresivniji vozač ove godine, vidjet ćete.”

Kad je o bolidu Mercedes W13 riječ, ne odustaje od tvrdnje da on još nije za najveće domete: “Ne očekujem da smo napravili golemi napredak. Imamo novi motor, nove komponente, ali to je isti bolid od prošlog tjedna. Naučili smo puno tijekom testiranja i nadam se da smo napravili neke korake u pogledu razumijevanja bolida.”

11:10 – Nico Hülkenberg je u bolidu Aston Martina

Aston Martin je putem svojih kanala na društvenim mrežama objavio da je zamjena za Sebastiana Vettela na svom radnom mjestu.

10:40 Gume za VN Bahreina

Ovo su Pirellijeve gume koje će timovi i vozači moći koristiti tijekom prvog trkaćeg vikenda sezone.

09:45 – Szafnauer: “I Crkva ima samo jednog Papu”

Govoreći o svom odlasku iz momčadi Aston Martin, aludirajući na dolazak Martina Whitmarsha u ekipu, Otmar Szafnauer je izjavio: “Katolička Crkva ima samo jednog Papu. Ako imate dvojicu, to jednostavno ne ide. Zato mislim da je bilo vrijeme za odlazak i prepuštanje Aston Martina njihovom jednom Papi, a ja ću pokušati pomoći Alpineu najbolje što znam.”

08:50 – Leclerc: “Cilj je boriti se za pobjede, nedostaje mi to”

Uoči otvaranja sezone, o svojim ciljevima u 2022. Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže: “Mentalitet je isti kao i ciljevi naše momčadi: boriti se za pobjede. Nedostaje mi to. Dvaput sam pobijedio 2019. i to su trenuci koje nikada neću zaboraviti, a borba za pozicije u vrhu daje vam puno motivacije. To će definitivno biti moj cilj, ponovno se boriti za vrh.”

08:30 – Hülkenback 3.0: “Bit će to ludi vikend”

U četvrtak poslijepodne oglasio se Nico Hülkenberg, dok je u Amsterdamu čekao let za Bahrein: “Ovoga sam puta barem obavijest dobio u četvrtak ujutro pa imam dovoljno vremena. Jako sam uzbuđen i bit će to veoma ludi vikend. Imat ću priliku isprobati ove nove bolide i biti dio svega toga. Zamijeniti Seba neće biti lako, ali dat ću najbolje od sebe. Napravit ću sve što mogu, a Sebu želim sve najbolje i brzi oporavak.”

08:05 – Ricciardo negativan, Vettel pozitivan

Nažalost, ključne vijesti tijekom dana koji su prethodili Velikoj nagradi Bahreina, bili su vezani uz Covid-19. Upitan je bio status Daniela Ricciarda, koji je zbog koronavirusa propustio predsezonska testiranja. Dobra je vijest da se Australac oporavio i vozit će ovoga vikenda za McLaren, no u četvrtak je objavljeno da od Covida boluje Sebastian Vettel. Nijemac neće moći voziti za Aston Martin na prvoj utrci sezone, a mijenjat će ga sunarodnjak Nico Hülkenberg.

Nova uvodna špica za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2022.

Izmjene u satnici trkaćih vikenda

Formula 1 planira realizirati sezonu Svjetskog prvenstva s najviše utrka u povijesti, a to zahtijeva i određene promjene u formatu trkaćeg vikenda. Četvrtak je inače bio dan za predstavnike medija, no to više neće biti slučaj, kako bi vozači i neki članovi timova na stazu mogli dolaziti kasnije. Svi će vozači biti obavezni pojaviti se na konferencijama za medije tijekom petka ujutro. Konferencije će završavati 90 minuta prije prvog slobodnog treninga, koji će se održavati nešto kasnije u danu. Svi slobodni treninzi traju po 60 minuta. Šefovi momčadi imat će konferenciju za medije subotom, a ne više petkom. Ta će ih obaveza čekati prije trećeg slobodnog treninga, a što se tiče kvalifikacija i utrka, većih promjena nema.

Raspored sesija na VN Bahreina je sljedeći:
(navedeni su termini održavanja sesija po hrvatskom vremenu)

VN Bahreina, Sakhir (Bahrain International Circuit), 18. - 20. ožujka 2022. 
Petak 18. ožujka         1. slobodni trening   13:00 - 14:00   
                         2. slobodni trening   16:00 - 17:00
Subota 19. ožujka        3. slobodni trening   13:00 - 14:00
                         Kvalifikacije         16:00 - 17:00
Nedjelja 20. ožujka      Utrka                 16:00 - 18:00
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
dxdy

Hvala Bogu da su Ferrari i Red Bull konačno ušutkali TV komentatore koji su prijašnjih sezona uživo svršavali na Hamiltona

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x