Magnussen o povratku u F1: Bilo je dosta burno

Kevin Magnussen osvrnuo se na protekla dva tjedna, tijekom kojih mu se život okrenuo ‘naglavačke’. U tako kratkom roku potpisao je višegodišnji ugovor za svoju staru momčad a sada je i završio prve kvalifikacije u novoj sezoni na odličnom sedmom mjestu.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Nikita Mazepin ostao je bez mjesta u F1. Haas F1 team raskinuo je ugovor s Rusom, a umjesto njega u Formulu 1 vratilo se poznato lice. Da se Danac Kevin Magnussen vraća u F1, Haas je objavio uoči početka drugog predsezonskog testiranja.

Osim turbulentnog perioda radi promjene vozačke postave, Haas je također propustio početak testiranja iz logističkih razloga. Iako su dobili dopuštenje da nakon kraja testiranja odvezu dodatne krugove, Magnussen je na kraju u novom bolidu proveo samo jedan dan.

Unatoč tome što je imao puno toga za nadoknaditi u jako kratkom vremenu, Magnussen je na kraju bio jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija VN Bahreina. Čak ga ni problemi s hidraulikom nisu spriječili da ostvari odličan rezultat i završi na sedmom mjestu.

U intervjuu za Sky Sports F1, nakon kvalifikacija Magnussen je otkrio da su zadnja dva tjedna bila u potpunosti nepredvidiva.

“Bilo je dosta burno. Poziv Gunthera me skroz iznenadio, a onda smo pokušali to i realizirati. Postojale su određene prepreke koje sam morao riješiti pa sam već radi toga bio pomalo nervozan.” rekao je Magnussen pa dodao: “Nakon što smo došli ovdje i nakon što sam vozio novi bolid po prvi put, imao sam bol u vratu. Osim toga nadate se da je bolid konkurentan, ali nakon testiranja se ipak nikad ne zna. Još smo imali i problem u kvalifikacijama, mislili smo da radi toga nećemo ni moći odvesti krug u Q3, ma baš je bilo burno.”

Kevin Magnussen, Haas VF-22 (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Osim što se u potpunosti iznenada vratio utrkivanju u F1, Magnussen ima još razloga za radost. Nakon dvije teške godine za Haas F1 team, čini se da je tim napokon prekinuo ‘pretplatu’ na zadnje mjesto u kvalifikacijama i u utrci.

“Osjećam se sretno što sam u ovoj situaciji da se mogu natjecati u Formuli 1 s konkurentnim bolidom. To je baš zabavno. Mi smo imali dobar tempo za vrijeme treninga ali nikad ne znate koji program voze drugi vozači, s koliko snage i goriva.”

“Ako već startate sa 7. mjesta cilj vam moraju biti bodovi. Najviše nas brine pouzdanost bolida, ali vjerujemo da ćemo ipak uspjeti osvojiti bodove.”

Guenther Steiner i Kevin Magnussen (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Magnussen se također osvrnuo na razgovor sa šefom Haas momčadi, Guntherom Steinerom, i na njegova obećanja o potencijalu bolida u novoj sezoni, odnosno o nedostatku istih.

“On mi nije ništa obećao, iako je to mogao napraviti. Imali su dobar osjećaj da su odradili dobar posao s bolidom, ali nakon Barcelone još uvijek nije bilo dokaza koji bi to i potvrdili. Pričali smo o tome i on mi je rekao kako smatraju da imaju pristojan bolid, ali mi nije ništa obećao, tako da je ovo ipak iznenađenje”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x