Haas iz logističkih razloga propušta početak testiranja u Bahreinu

Haas niže nedaću za nedaćom.

Američka F1 momčad Haas suočava se s logističkim problemima. Predsezonsko testiranje u Bahreinu na rasporedu je ovoga vikenda, a oprema koja im je potrebna za testiranje je u Bahrein stigla s nekoliko dana zakašnjenja.

Prije nekoliko je dana njihov teret ostao u Velikoj Britaniji jer je teretni avion, koji je bio zadužen za prijevoz opreme, zakasnio. Avion je u Veliku Britaniju sa zakašnjenjem stigao iz Istanbula, a sporni teret je konačno utovaren u utorak.

Haasova oprema je na Bliski istok stigla sinoć, no to svejedno znači da je ekipa uvelike u zaostatku s pripremama za ovotjedni završni predsezonski test. Haas se, uslijed svega navedenog, našao u utrci s vremenom te je upitno kada će bolidi Haasa napraviti prve kilometre na stazi u Bahreinu.

Glasnogovornik Haasa je potvrdio da je teret napokon stigao u Bahrein, ali da je izgledno da momčad neće biti spremna za testiranje prije popodnevne sesije u četvrtak.

„Mogu potvrditi da je naš teret kasno sinoć stigao na stazu u Bahreinu. Ovo će kašnjenje utjecati na naš program, ali planiramo nastupiti na drugoj sesiji koja je na rasporedu u četvrtak popodne. Na toj sesiji će naš bolid VF-22 voziti Pietro Fittipaldi. Trenutno nemam drugih novosti“, potvrđeno je iz momčadi.

Kašnjenje tereta zatvara dva posebno teška tjedna za Haas koji se u tom razdoblju razišao s dosadašnjim vozačem Nikitom Mazepinom i svojim glavnim sponzorom Uralkalijem. Zbog ruske invazije na Ukrajinu, Haas je smatrao da ne može nastaviti poslovanje sa svojim ruskim sponzorom.

Nova sezona Formule1 počinje za desetak dana, a Haas je službeno potvrdio kako će Mazepina zamijeniti Kevin Magnusen. Iz tima su ranije najavili kako će se na bahreinskom testiranju Micku Schumacheru pridružiti Brazilac Pietro Fittipaldi.

Vlasnik Haasa Gene Haas je dodao da će gubitak Uralkalija pogoditi financiranje momčadi, ali da budućnost Haasa nije upitna jer je momčad dobro podržana.

„Dobro je. U redu je. Voljeli bismo imati više novca, ali u redu je. Ovo nam samo daje veći negativni predznak“, navodi Gene Haas.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x