Kevin Magnussen umjesto Mazepina u Haasu

Kevin Magnussen potpisao je višegodišnji ugovor s momčadi Haas F1, nakon odluke američke momčadi da prekine suradnju s Nikitom Mazepinom prije početka sezone.

Nakon što je vozio u Formuli 1 za McLaren (2014.-15.) i Renault (2016.), Magnussen je već vozio za Haas od 2017. do svog odlaska iz sporta na kraju sezone 2020.

“Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Kevinu Magnussenu u našu momčad. Kada smo tražili vozača koji bi mogao donijeti vrijednost momčadi, a da ne spominjemo i bogato iskustvo u Formuli 1, Kevin je za nas bio jasna odluka.”

“Kevinova neposredna dostupnost znači da ga možemo iskoristiti kao resurs za predsezonsko testiranje zajedno s Mickom Schumacherom i Pietrom Fittipaldijem. Pietro će voziti jutarnji dio testiranja u četvrtak – to je sjajna prilika za njega, a Mick i Kevin odrađuju ostatak testiranja”, izjavio je šef momčadi Guenther Steiner.

KMag je dodao:

“Očito sam bio vrlo iznenađen, ali jednako uzbuđen što sam primio poziv od Haas F1 tima. Gledao sam u drugom smjeru što se tiče mojih obveza za 2022., ali prilika da se vratim natjecati se u Formuli 1, i to s timom kojeg izuzetno dobro poznajem, bila je jednostavno previše privlačna. Zaista moram zahvaliti i Peugeotu i Chip Ganassi Racingu što su me odmah pustili – obje su sjajne organizacije.”

“Naravno, također želim zahvaliti Geneu Haasu i Guentheru Steineru na prilici da nastavim svoju karijeru u Formuli 1 – znam koliko se obojica žele vratiti u konkurentno odrađene trkaće vikende. Uživali smo u čvrstom odnosu i naša pozitivna povezanost ostala je čak i kada sam otišao krajem 2020.”

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Nadao sam se i najavio u članku o odlasku Nikite, da ovaj dođe. Nadam se da će donjeti vrijedne bodove.

Pratiteljcro

Sretno gunteru. Trebat ce ti pokraj ovoga…

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x