Leclerc: Nadam se da ćemo biti u borbi za pole position

Dobro je Ferrari izgledao na predsezonskim testiranjima, no u svim je prognozama bilo puno opreza. Nakon prvog dana VN Bahreina, čini se da Propeti konjići doista imaju stroj za napad na vrh poretka.

Na oba slobodna treninga prvog dana Velike nagrade Bahreina, Ferrarijevi su vozači zauzeli drugo i treće mjesto. Važniji je naravno onaj drugi trening, koji se vozio u večernjim satima, a tada su i krugovi bili značajno brži.

Charles Leclerc bio je drugi, zaostavši samo 87 tisućinki sekunde za Maxom Verstappenom u Red Bullu. Općenito, tijekom dana nije imao većih problema, s iznimkom jedne piruete koja mu se dogodila na prvom treningu.

“U redu, nitko nije apsolutnom limitu s bolidom, ali nije bilo nikakvih loših iznenađenja danas, što je dobro. Čini se da smo u igri, više ili manje, a to je također dobro. Dopušta nam da budemo nasmijani, ali još puno posla trebamo obaviti do sutra i nadam se da ćemo onda biti u borbi za pole position.”

“Prilično sam samopouzdan u bolidu. Pokušavali smo testirati granice, kako ne bismo neke greške radili sutra. Pritisnuo sam, no na kraju je to vrijeme postavljeno u drugom krugu, tako da ima još prostora, ne izgleda loše. Sve promjene koje smo napravili, donijele su nam napredak. Isto trebamo napraviti i sutra pa ćemo, nadam se, imati bolid za borbu”, zadovoljno govori Leclerc.

Charles Leclerc, Ferrari F1-75 (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Nešto sporiji bio je Carlos Sainz, skoro pola sekunde iza momčadskog kolege. Zadovoljan je i on rezultatima svoje momčadi, ali ipak kaže da u vožnji ima nekih problema koje bi trebao riješiti prije subotnjih kvalifikacija.

“Kao momčad, s dva bolida među prva tri na svakom treningu, mislim da je to bio pozitivan start. Potvrđuje se dobar osjećaj koji smo u bolidu imali još od testiranja.”

“S moje strane, iskreno, drugi je trening bio prilično težak. I dalje ne razumijem bolid u potpunosti. Mučim se sa zagrijavanjem prednjih guma, s puno podupravljanja u sredini zavoja, tako da vjerojatno i dalje ne vozim bolid onako kako bi bilo idealno. To mi je domaća zadaća koju trebam napraviti. Trebam raditi noćas, da bih se pobrinuo za dobro vrijeme kruga sutra.”

U subotu se još vozi treći slobodni trening, a onda od 16 sati po hrvatskom vremenu kreće prvi ovogodišnji lov na pole position.

Carlos Sainz, Ferrari F1-75 (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Forza Ferrari!!!!!!!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x