McLaren iznenađen lošom formom u Bahreinu

McLarenov vozački dvojac, Daniel Ricciardo i Lando Norris, nemaju odgovor na pitanje zašto nisu uspjeli pronaći tempo na prva dva slobodna treninga za VN Bahreina.

Nakon što su se prošli tjedan na istoj stazi borili s pregrijavanjem kočnica, loše raspoloženje u momčadi iz Wokinga nastavilo se i u petak. Nakon 16. i 17. mjesta na prvom slobodnom treningu, Norris je na drugom treningu dohvatio 11. mjesto, dok je Ricciardo zbog problema s hidraulikom morao ranije završiti trening te zauzeo 18. mjesto.

Na pitanje je li problem povezan sa stazom ili bolidom, Norris je odgovorio:

„Ne znam, nismo još bili na drugim stazama, tako da se trenutno možemo koncentrirati samo na bolid. Postoji mnogo staza koje su slične Bahreinu, tako da se moramo poboljšati u cjelini. Vidjet ćemo što možemo učiniti za subotu. Moramo pronaći dosta tempa ako želimo biti konkurentni za mjesta među deset najboljih.“

Lando Norris, McLaren MCL36

Daniel Ricciardo propustio je prošlotjedno testiranje zbog pozitivnog testa na COVID-19, a u petak također nije uspio odvoziti planirani broj krugova.

„Općenito mislim da nam nedostaje gripa. Bolid je u redu, no bez dovoljno gripa teže je voziti, dolazi do blokiranja kotača i događa se više pogrešaka. Volio bih reći da možemo biti puno bolji, no moramo pronaći više tempa“, izjavio je Australac.

Iako ne mogu biti zadovoljni brzinom, Norris smatra da su ostvarili napredak kada je riječ o problemima s kočnicama.

„Osjećaj je uvijek isti, no pitanje je samo možemo li pronaći brzinu. Ovo je bio korak unaprijed, no još ne znam koliko je taj korak značajan“, zaključio je Britanac.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x