Lewis Hamilton u Mercedesu!

Nakon dugotrajnih špekulacija, napokon je potvrđen prelazak Lewisa Hamiltona u redove Mercedesove tvorničke momčadi, gdje će mu partner biti Nico Rosberg.

Sauberov Sergio Perez je u međuvremenu potvrđen kao Hamiltonova zamjena u McLarenu, dok je Michael Schumacher zasad ostao bez mjesta na gridu za iduću sezonu.

Perez i McLaren

Sergio Perez dolazi u McLaren nakon dvije sezone provedene u Sauberu, na sveopće iznenađenje javnosti. Perez je pomladak Ferrarijeve škole mladih vozača i svi su očekivali kako će s vremenom završiti u Ferrariju. Doduše, svi su mislili i da će Hamilton doživotno ostati u McLarenu, nakon što ga je McLaren školovao i obučavao od njegove 13-te godine.

Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo više puta je izjavio kako Perez još nije dovoljno dobar za Ferrari no McLaren je imao različito mišljenje. Perez je ove sezone pokazao nekoliko odličnih vožnji, ukupno tri podija od kojih je u dvije utrke bio i blizu pobjede.

McLaren je osigurao Perezove usluge višegodišnjim ugovorom no nije poznata plaća koju će primati mladi meksikanac.

“Bio je to niz vrhunskih rezultata, tri podija i briljantni najbrži krug u Monaku koji su man pokazali kako Sergiu ne fali brzine i predanosti. Pažljivo smo pratili njegov napredak nekoliko mjeseci i, sada kada je dio Vodafone McLaren Mercedes momčadi, naš zadatak biti će ispolirati i razviti njegove vještine tijekom nadolazećih godina,” izjavio je direktor momčadi, Martin Whitmarsh.

“Uzbuđen sam što sam postao vozač Vodafone McLaren Mercedes momčadi. McLarenovo ime je jedno od najvećih u povijesti Formule 1. Više od 40 godina McLaren je bila momčad kojoj svaki vozač teži. Odrastao sam uz priče o Senninim trijumfima u McLarenu i počaščen sam što su me izabrali kao momčadskog kolegu za Jensona Buttona od 2013. pa na dalje,” dodao je Sergio Perez.

Hamilton i Mercedes

S druge strane priče, Lewis Hamilton odabrao je momčad Mercedesa i to na iduće tri godine. Financijski detalji nisu poznati no gotovo je sigurno kako je Mercedes, unatoč glasinama, ponudio veći iznos od McLarena ali i mnogo slobodnija prava što se tiče osobnih sponzorima. U konačnici, Hamilton će iz cijele ove priče izići mnogo bogatiji.

Sam predugovor je potpisan prije nekoliko tjedana ali postojala je klauzula o ostajanju momčadi u Formuli 1 tijekom idućih tri godine. Kada je Mercedes potvrdio svoj ostanak Hamilton je potpisao i finalni ugovor.

“Vrijeme je za nove izazove i uzbuđen sam što počinjem novo poglavlje vozeći za Mercedes AMG F1 momčad. Mercedes-Benz ima izuzetnu prošlost u motorsportu, zajedno sa strašću za pobjeđivanjem. Zajedno možemo dorasti novom izazovu. Vjerujem kako mogu pomoći srebrnim strijelama da izađu na pravi put i ostvarimo zajedničke ambicije o osvajanju svjetskog prvenstva,” izjavio je Hamilton.

Zaključak

Zanimljivo je kako se Hamilton odlučio za momčad koja od svojeg povratka u Formulu 1, pune tri sezone, ima tek jednu pobjedu. Čak je i ta pobjeda pod povećalom, zbog sumnje u jednakost guma početkom sezone. No ono što je Hamiltona povuklo u Mercedes je obećanje momčadi o snažnom razvoju bolida za 2014. godinu, godinu velikih promjena.

Hamilton se nada kako će Mercedes već iduće godine podići letvicu kako bi se mogao boriti pri samom vrhu ali čak i da se to ne dogodi, polaže nade u 2014. godinu. Dodajmo još i veću plaću te bolje uvjete za privatne sponzore, nešto što XIX Entertainment i Hamilton žarko žele, matematika je na strani Hamiltona i Mercedesa. Hamilton ima priliku pretvoriti sebe u prepoznatljivi brand i ako mu Mercedes pruži dovoljno dobar bolid, nema razloga da ne uspije u svojem naumu.

Treba i napomenuti kako je Hamiltona u njegovoj mladosti uz McLaren podržavao i sam Mercedes te ovo ipak nije prelazak u “neprijateljski” kamp.

Ovom objavom postalo je jasno i kako je Michael Schumacher trenutačno ostao bez vozačkog mjesta za iduću sezonu. Mercedes još nije objavio kakvi su njegovi planovi no postoji mogućnost kako će Schumacher ostati u momčadi na nekoj višoj funkciji. U Sauberu pak ostaje prazno mjesto, koje bi prema nekim glasinama trebao popuniti Jaime Algersuari.

Jedno je sigurno, Mercedes od iduće godine ostaje bez isprika za manjak pobjeda. Ako je bilo sumnje u vozače, sada je više neće biti. Sve osim pobjeda i borbe za naslov biti će podbacivanje i dodatni razlog za povlačenje iz F1.

Naravno, ne možemo očekivati takav rasplet već iduće godine ali ako Mercedes složi odličan V6 turbo motor i ubaci ga u solidan bolid, Hamilton bi mogao biti na konju.

Što je s Hamiltonovim nadama za naslov ove sezone?

Cijelu situaciju možda će najbolje objasniti jedan status na Twitteru kojeg je Martin Brundle napisao jutros.

Kocka je bačena.

444 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andrija Domitrović

So it begins.

f1 balloteli

hahaha ovaj kamentar je full istinit 😉

avalon

ko je to reka ? teoden ? gandalf ? neko treči ? 🙂

boorek

Ma kakva lova? Kako vam nije jasno da to nije glavni (i jedini) razlog? Imate i dobar članak na Autosportu.
Lukavi Button je okrenuo sav razvoj, nove elemente bolida itd prema sebi kako bi nadomjestio nedostatak brzine i talenta u odnosu na Lewisa.
Pa i ljudima sa pola mozga je jasno da ga Lewis šije sa pola snage što se tiče brzine i prilagodljivosti bolidu.
Ovo je tužan dan za McLaren, ali sretan za Pereza.

JBT

A i da nisi u pravu , covjeku je dodijalo da bude u ekipi koja i kad ima najbolji bolid ne moze uzeti ni jedne titule . To je skupina nesposobnjakovica , a najbolji primjer je odlazak Kimija i uzimanje titule za Ferrari odmah slijece godine i to sa dosta losijim bolidom . Da je Kimi ostao sa Mclarenom nikad titulu uzeo ne bi .

cctv

lukavi button? a ovi svi u mclarenu malodobni i maloumni pa su dopustili buttonu da ih okrene protiv njihova “dijeteta”. možda i taj lewis snosi dio odgovornosti svojim nepromišljenim ponašanjem. ali da, slažem se s dijelom da ovdje nije u pitanju novac, nego očita svađa s ekipom, možda prije svih ronom dennisom.

Ayrton Mclaren

Znate kako se sada osjećamo mi navijači Mclarena? E pa zamislite situaciju u kojoj Messi zbog novca ode u Real!!!! Što više o ovom razmišljam sve mi se više gadi to što je Lewis učinio! Eto mu novac, za mene je taj “čovjek” prošlost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ferrarista

pa nije baš tako.
možda da je prešao u ferrari….

James Hunt

Ko te jebe.. volim lewisa, čak mi je i mali Sergio drag, ali Mclaren mi je postao odvratan sa onim filozofom Withmarshom.

Andrija Domitrović

Da, to je više prelazak u Atletico Madrid =)

MCFerrari

pitanje je koliko Hamilton duguje McLarenu..

avalon

e moj Lewis McLaren , a prije 3 sedmice si napisa “RUBISH!!!! Pa ljudi moji ovo je rekao Eddie Jordan!? Zar će bilo tko povjerovati ovom “genijalcu”?! eto taj “genijalac” vas je pokuša na vrime pripremit za događaje koji su sad aktuelni . ne znam kako i koliko ovo pogađa navijače McL ali po svemu mi se čini da tebe lewisov potez ne bi treba pogodit ka druge jer oni su navijači lewisa , a ti si najčešće pisa ” moj McL” pa mi se čini da si ti više navijač tima nego vozača . ipak , duboko si pogođen… Read more »

Ayrton Mclaren

Napuši se Avalon!!!!!!

Ayrton Mclaren

Ja barem navijam za Mclaren! Za koga ti navijaš osim što pljuješ po svima???????????

avalon

🙂 ja ne pljujem , samo govorim istinu i ono šta mislim bez obaziranja na ocjene 😉 analiziraj moj komentar koji te izgleda malko izbacija iz takta . jesi li napisa ono šta sam citira ? jesi li najčešće koristija frazu “moj McL” ? jesi li pisa diplomatske komentare ? jesi li pokaza da si povrjeđen i pogođen jer … izgubija se tvoj diplomatski način pisanja ? jesu li i ova tvoja 2 kratka komentara ( naročito ovi 98.4.1 …”Napuši se Avalon!!!!!!”) dokaz makar trenutnog odsustva tradicjonalnog diplomatskog komentiranja ? je li komentar 98 dokaz da su ocjene u padu… Read more »

MCFerrari

Avalon, da znas da nisi jedini sa takvim stavom (u ovoj prilici), ako niko drugi, bar ja delim misljenje sa tobom o diplomatskim odgovorima, sto sam te vec jednom i podrzao.. Ti i Goran nemate uvek isto misljenje, ali svaki ima svoj stav ispravan ili ne, nekada se ne moze ni odlucivati o ispravnosti, jer ovo je F1 ne matematika gde se sve zna! McLaren, pogledaj za ubuduce, da ti bude lakse.. ako si vec koristio “moj McL” (mada ne znam po cemu je tvoj) ne treba da krivis Hamasa za odlazak vec “svoj McL”. ehh.. da sada Suber place… Read more »

PIPS VTC

Sto je za reci…sretno Lewis! A sa Perezom u McLarenu i Lewisom u Mercedesu definitivno nas ocekuje jos jedna zanimljiva sezona a sve mi se cini da ovim “rošadama” u momčadima još nije kraj. Tko zna što nas još sve čeka do prve utrke sezone 2013.

JBT

Bravo Hamilton , otisao si u pravu ekipu . Nek si se rijesio Mclarena . A vrijeme je i da onaj prosjecni vozac okaci volan o klin .

mclaren01

izdajica L.H !!!!

Ayrton Mclaren

TAKO JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

Flavio

Kad taman počneš misliti da čovjek ima mozga, on te demantira. Nek će on samo imat love, to je bitno, sredina poretka i tako nije važna, lova i guženje rasne crnke su prioritet u životu. A taman sam ga počeo poštovati.

pumba

Stvarno sam mislio da ostaje u McLarenu ! Šteta. Sretno Lewis!
Sergio će pokazati da je dolazak u McLaren zaslužio.
I dalje navijam za McLaren !

cici

Razočaran sam McLarenom i Lewisom ali opet zadovoljan što u momčad ulazi sposoban i obećavajući Perez koji je svoje mjesto u F1 dokazao dobrim vožnjama.I dalje navijam za McLaren i žao mi je što Hamilton odlazi,sretno mu bilo,trebati će mu!

perodeformero

Ne zanimaju me ti drugoligaši.
Bitno je da Pastor Maldonado budući svjetski prvak i budući velikan F1 ima stabilan ugovor.
Sve ostalo su nebitne igrice oko drugog mjesta, tek toliko da se nešto dešava iza repa bolida budućeg prvaka.

alonso5

hahaha pastor maldonado buduci svjetski prvak i velikan F1 daj nemoj me nasmijavat molim te on moze bit prvak u lupanju tuđih bolida

perodeformero

Ne gledaš ukupnu situaciju. Možda Alonso ima Ferrari, ali Maldonado ima Huga Chavesa i svu naftu Južne Amerike.
Samo jedna kap od svega bi bila dovoljna da momčad za koju vozi postane najbogatija.
A Hugo, osim što je nacionalizirao sve naftne kompanije, obožava F1
Mogla bi se F1 crveniti ne samo od Ferarrija.

AlonsoBiH

e sad bi moglo Schumi u Ferrari 😀

mclaren tooned

ajd de, tko zna, mozda se za 3 god vrati nazad. sretno mu u mercedesu. a sto se tice pereza mislim da mclaren trenutno nije mogo naci boljeg vozaca na trzistu. p.s. sad moram mjenjati nick jer nezelim navijati za mercedes. hehe. nadam se da ce nagodinu naslov osvojiti netko od vozaca mclarena, ako ne onda imam jos jednog asa 🙂

Ayrton Mclaren

Ha ha 🙂 ja već promijenio nick iz “Lewis” u “Sergio”. Nije lako biti fan Mclarena…

mclaren tooned

moram i ja nesto smisliti. hehe. ma mislim da cemo se brzo naviknuti na sergia. mclaren je imao i prije jako velikih vozaca ( hakinena i montoyu sam također obozavao) ali to je tako. kad bi navijali za vozace a ne timove kako bi to izgledalo.

avalon

hamiltonlewis…još da su ta dvojica koje si obožava znala vozit…

Lewis meteor

E, pa dobro, kad je već tako … Sad navijam za dvije momčadi.Jednu, zbog Lewisa, a drugu zbog Sergia i McLarena.Ne može se tek tako zaboraviti velika momčad!

Ayrton Mclaren

Ne možeš sjediti na dva stolca. Ako voliš novac i izdajice onda slobodno nemoj više navijati za Mclaren!

denisistra

biti će mi čudno vidjeti Hamiltona u Mercedesu i žao mi je da odlazi iz McLarena… ali s druge strane, neka i on proba voziti lošiji bolid, a neka Perez dobije odličan auto, pa da vidimo tko je od čega sazdan. Koliko god da su takve promjene “šokantne” toliko i dobro dođu da začine stvari…
plus da još dodam da ako misli osvajati naslove, lijepo si je zabio autogol!

Ayrton Mclaren

Slažem se…

Ico

Kaj je sad sa onima koji su srali po Alonsu da je ovakav i onakav čovjek?!? Hamilton se sam sebi posral u usta, kao i svima Vama vjernim navijačima McL-a. Svi su oni isti koš, tako da kad čujem: “Je da je dobar vozač, ali čovjek…”

Kaj sad Hamiltonci kažete????

mclaren01

POGLEDAJ SVOJE VOZAČE TAXI – BI MOGLI VOZITI !!!

theman.e4

ma molim te.. alonso je bahat do neba, taj čovjek ima više bahatosti skupa nego svi ostali vozači skupa!!… hamilton je pogriješio s ovime, ali svejedno je 10 puta veći čovjek od alonsa!!

Ico

Zaista momci?!?

Ajde uvijek se nađu bar dvoje nekrstivih za statistiku…

avalon

misliš da će ih tvoje vađenje masti opametit ? 😉 po njihovim “komentarima” čisto sumnjam …možda se u sebi grizu , popiz…. ali se ne daju 😉 tek sad će počet pljuvat po fernandu da ublaže svoju bol i pogrešne procjene . vidiš da theman.e4 čak zna da je levis 10X veči čovik od alonsa . ne virujem da bi on to kaza bez dokaza pa mislim da ih je obojicu osobno upozna i družija se sa njima dok su 2007. vozili za McL 🙂

Memphis

Promjene su dobre, ne samo za vozače već i za timove jer sada će perez dobiti priliku a isto tako i mercedes pravog vozača da pokažu što znaju!

klepesina

e moj hamilton prelazis iz rakete u kariolu do sad si i mogao bit sampion a od sad u mercedesu ces bit samo jedan obican vozac pilot vise nisi koji ce da kruzi stazom sa zaostatkom iznad jedne minute za vodecim brzo ces ti to shvatit sta si vozio do sad samo vise kasno ce da bude plakaces dogodine kad budes gledao pereza kako postaje sampion neka tako ti i treba kad si manit jebale te pare ko malo ih imas nemate ih kad ni potrosit pi smucio mi se dan sad

filip

Mogao si i koju točku stavit

davor25

baš mi je iskreno drago. Dečko super vozi, pogotovo jako brz u kvalifikacijama. očito je da je Mercedes morao nešto promjeniti ili bi izgubili interes za ovaj sport u tvornici i upravi. Sad ću više navijati za njega, jer mi je antipatična klima u McLarenu i ne volim taj tim. Navijam i dalje za najkompletnijeg na gridu FERNANDA ALONSA, ali me veseli ova promjena. Znimljivo Će biti gledati kak će se postaviti PEREZ u novom timu te dali će mu dati da se utrkuje sa JB.

klepesina

nabijem ih na onu stvar i njih i i njega i i sve do zadnjeg tocka u radioni dabogda propali

SCUDERIA davor29

:))))

Ayrton Mclaren

TAKO JE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nabij tu izdajicu !!! 🙂

buby0706

Pa Ross Brown je stručnjak,stari lisac…
I sve ove priče da Lewis ide u lošiji bolid su gluposti,pa nije niti Lewis toliko glup zna on gdje ide…
Ja sam definiitvno uvjeren da če 2013 ili najkasnije 2014 biti Lewis prvak sa Mercedesom…
Ross ima ljude,ima pare a od sad ima i vozače…
I definitivno sam uvjeren da čemo 2013 vidjeti više puta puta Lewisa na pobijedničkom postolju…

Mp4-27

Slažem se s tobom da ne ide u lošiji bolid,jer stvari se u F1 brzo okrenu naglavačke.
Samo se sjetite Schumia kad je dolazil u Ferrari kojem je u to vrijeme bil uspjeh da im bar jedan bolid završi utrku a kamoli da se bore za naslove,pa se to sve promijenilo več u sljedečoj sezoni,tako da nikad se nezna kak če mu biti.Bar može reči da je probal nešto drugo.

avalon

Mp4-27… pa nije baš tako kako kažeš . u sezoni 1996. kad je schumi doša u ferarri nije se po pitanju teh problema puno prominilo . michael je ima 5 odustajanja , irvin čak 10 . prethodnih godina alesi i berger bi imali po 5 – 6 – 7 odustajanja ( svaki ) u sezoni . prominilo se to šta je MS bija kajzer već tada pa je od relativno impotentnog bolida izvlačija i ono šta je bilo nemoguče . da bi se stvari “brzo okrenule naglavačke” kako kažeš …to brzo je trajalo 4 godine . od 1996- do kraja… Read more »

avalon

brawn možda ima ljude , možda jer sa tim ljudima ove godine je napravija najgori bolid od kada nastuma pod imenom MGP , a pare ? pa možda i nema jer su u mercedesu dobro odrišili kesu da bi privukli i platili lewisa . prije toga su dobru kesu dali i nici pa … ma valjda je nešto ostalo i za razvoj bolida za 2013. 😉

hmrkovic

Dobro si primijetio-za takvu ekipu imaju malo preskupe vozače.McLaren će za JB i SP dati 1/3 love a učinak njih dvojice bi mogao biti jako dobar.

Ayrton Mclaren

OBAVIJEST: Poznavali ste me kao “Lewis Mclaren”….e pa sada me zovite: Sergio Mclaren!!!!! Odmah sam skinuo ime te “prodane duše”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mp4-27

Ma nije prodan,to je normalan ciklus u F1.
Sve prolazi ali MCLaren ostaje zato navijaj za momčad a ne vozača.

Ayrton Mclaren

Ma znam da nije, ali emocije su velike….jednostavno ne mogu vjerovati što je učinio Mclarenu nakon svega!!!

Mp4-27

Znaš onu staru kinesku “para buše gde burgija neće”.
Život je takav.

theman.e4

prodane duše, PRODANE DUŠE??? …. ja ne navijam za hama, ali ga smatram jednim od najboljih… sad, ako netko nekamo otiđe to znači da je izdajica?? znači onda da je npr. i alonso izdajica jer nije ostao u renaultu gdje je osvajao naslove?? …. to je takav sport, vozači se mijenjaju, momčadi se mijenjaju… kao što igrači u nogometu mijenjaju ekipe tako je i u F1

MCFerrari

auuu ti si onaj koji je kao pisao komentare koji su ljudi hvalili? steta sto sve pada u vodu i sto nisi muski podneo. Pa to je tako, iskreno, Luis manje gubi ovim od McLarena, a to da li je zbog para, videcemo.. Nista on ne duguje McLarenu, naprotiv.. Mene kao navijaca Ferrarija vise boli sto izbace Pereza i prepuste McLarenu, ali i to ima svoju pricu. Samo polako, i nemoj se sada srozati, ako navijas za McLaren, onda ostani pribran i navijaj i dalje, mogli su ga oni zadrzati da su hteli, veruj mi 😉

James Hunt

Ok si mi forumaš, ali si shvatio sve ovo previše ozbiljno. Mi znamo samo površinski situaciju i razloge, a Lewis zna ipak ponešto više. Još u Monzi se vidjelo da nije sve tako savršeno u Mclarenu i da nešto tu ne štima. Možda je najbolje za jednu i drugu stranu da su se razišli.

Mp4-27

Kralj je mrtav,živio Kralj.
Lewisu sve naj u Mercu i hvala na svemu.
Dobrodošlica Sergiu u veliku momčad i puno naslova u sljedečim godinama.
McLaren je napravio odličan posao,jer su dobili vozača koji nije ništa lošiji od Lewisa kad je došao u F1,
usput če dobiti i popriličnu količinu Slimove love.

Macaktom

Ja navijam za MCM trenutno za hamiltona a na godinu za pereza
Hamilton prelazi u slabiju momčad ali za uzvrat dobija brda novca

piss hamilton živio perez

Ayrton Mclaren

Slažem se!!! Fan sam Mclarena 20 godina, a Lewisa 5. E pa 20 je više od 5 🙂 Go Mclaren!!!!!!!!!!!!!!!! Go Sergio!!!!!!!

James Hunt

Sergio još nije niti došao u Mclaren, a več ga spominjete ko da je godinama u toj ekipi. Jao katastrofe i balkanskog mentaliteta.

sec 107

Evo ovako prije sam rekao da nema šanse za prelazak,a sada argumenti i bez dlake na jeziku.Nikad nisam volio Hamiltona,ali sam ga jako respektirao zbog njegovog načina vožnje i agresivnosti i trkačkim pristupu svakoj utrci.Koja momčad bi to školovala jednog vozača,zatim kupila DVOSTRUKOG svjetskog prvaka i ponudila rookiju iste uvjete kao i tom prvaku.Što je još i najgore poslije favorizirala tog Rookija i na kraju ostala bez naslova svjetskog prvaka baš samo zbog toga.Da nije bilo toga,Hamilton bi tek sada nešto vrijedio jer bi se potucao po nižerazrednim momčadima(kao što su se svi prvaki i tamo kalili svoj talent).Koji je… Read more »

ivan

jel to znači da massa ostaje?

cctv

ne, deda ide u ferrari… kod starog frenda montezemolla:)

sandi

samo im on još fali

Ayrton Mclaren

Šok….nevjerica….ljutnja….tuga….ne znam….žao mi je… Od prvog dana zavolio sam Lewisa i njegov sam vjerni fan zadnjih 5 godina, ali ovo ću mu teško oprostiti i teško mogu shvatiti ovaj njegov potez. Zamijeniti jednu od dvije najveće i najbolje momčadi u povijesti F1 i otići u ekipu koja unatoč silnom ekonomskom potencijalu u 3 godine nije bila u stanju složiti bolid po meni je velika greška koja će skupo koštati Lewisa i njegove ambicije. Želim mu puno sreće, ali to je sve što će dobiti od mene. Mclaren? Izgubili smo puno odlaskom Lewisa, ali treba ostati hrabar jer tu je Perez… Read more »

Boxy

Lep komentar!Samo jedno pitanje:”Da li je bas sve bilo do Luisa?”

Iceman

Joooj kad čitam komentare da je ovo korak unazad, s konja na magarca ili da će Hami u Mercu plakat. Da da da, moš mislit. Samo se vi tješite. Taj bolid će biti spreman, budete vi vidjeli. Hamilton sad ima ono što Alonso ima u Ferrariju i Vettel u RB-u.
I još nešto što sam prije koji mjesec napisao: Ponekad je potrebno nešto promjeniti u životu. Ako ti je uvijek isto, ne napreduješ, ne istražuješ, sve ti je ravno i isto. Ako ne probaš neznaš.
Svaka čast Hamiltonu na ovakvoj odluci !

Lesh

Ako bolid bude spreman biti ce mi drago zbog MGP-a, no isto tako nesretan jer deda je proveo 3 godine u toj kanti pa nije mogo nista napravit. Ako MGp bude na nivou, najvise ce biti krivo MS-u. To je sigurno

alonso5

Mislim da je hamilton napravio pravu stvar prelaskom nadam se da ce mercedes napravit dobra bolid za iducu sezonu
drago mi je zbog pereza u McM ce moc pokazat svoj talent
sljedeca sezona ce bit jako interesantna

Matija

Kao navijač Hamiltona mislim da mu je sad to korak unatrag 🙁 što se tiče bolida, ali će više zarađivati! 🙂
Sve u svemu bit će jako zanimljivo sljedeće sezone, pogotovo ako Alonso kao momčadskog kolegu dobije boljeg vozača od Masse. Pretpostavka je i jako se veselim da će se Kubica vratiti u Lotus i biti kolega Kimi-u!! 🙂

sandi

a tko bi to bio bolji od Masse?

Alex

Budite sigurni da će Mercedes biti konkurentan iduće sezone!

Lesh

To su govorili zadnje 3 proklete godine pa su bili nula. jbga

af1812

Hehehehe a mnogi su govorili da je Jordan samo jos jedna osoba koja zeli malo slave. A covjek pogodio transfer decenije.
E sada, nadam se da ce Mercedes zadovljiti Hamiltona na polju performansi.
Schumacher ipak penzija 🙂

mb9

Sljedeca sezona ce bit NAJBOLJA F1 SEZONA IKADA!!!!!

roki

pod uvjetom da šumaher ode u ferarri

F12012

Ne znam , drago mi je zbog Pereza koji će se pokazati u odličnoj momčadi koja mu može pružiti konkurentniji bolid od Saubera , no pitanje je je li Hamilton sišao s konja na magarca ….

Tonyvg

Jedan od većih transfera u zadnjih par godina…
Mercedes nije više u rangu sa top ekipama,ali naravno u svemu je novac bio glavni,pa je to bila mudra odluka za Hamija…Kao što je Brundle rekao,u svim preostalim utrkama princip rada će bit sakriven za Hamiltona,što bi moglo utjecat na njegov ritam u sljedećim utrkama..Za Pereza sam sretan,jer je on po meni jedan od najbolji vozača ove godine…

silovana veverica

eto e. jordan bio u pravu kad je rekao hamilton ide u mercedes 😀 mada sam vise iznenadjem perezovim preslaskom u meklaren…

Alex

Znači sad je Hamilton pobjegao od Buttona glavom bez obzira!!! (nisam se mogao suzdržati)

ferrari supporter

Da li to možda znači da će Massa u Sauber a Schumi ponovno u Ferrari?
JOJ ŠTO BI GA BILO LIPO VIDIT DA JOŠ JEDNU SEZONU ODVOZI ZA FERRARI!

nb

bilo bi lijepo vidjeti taj dvojac koji je mozda medu 5 naj vozaca svoh vremena

nb

svih*

f1

hamilton ce dugoooo zalit za ovo sto je napravio i to vec ce pocet sa plakanjem na testiranjima sljedece godine,a sto ce tice mclarena nece puno izgubiti imat ce dva odlicna vozaca ok ne u rangu hamiltona ali jedan i drugi mogu s lakocom pobjeđivati s obzirom da ne sumnjam da ce mclaren napraviti opet sjajan stroj za iducu sezonu dakle na “gubitku”je samo hamilton jer ce potratiti tri godine svoje karijere boreci se za sredinu poretka ali izgleda da je njemu vaznije dobit 10 miliona eura vise nego da ga se pamti po nekakvim rezultatima. jebiga novac cini cuda

avalon

da se malo podsjetimo komentara nekih forumaša posli izjave “Jordan: Hamilton prelazi u Mercedes!” od 05. 09… sec 107 “Jordan lupeta gluposti kao i obično.”…. Ja ( ne ja nego forumaš Ja 😉 ) “Jordan lupa gluposti.”…. ana “Jordan zapravo ne zna ništa.”….. madman “Jordan je zaboravljen i ovakvim izjavama pokusava de se vrati u javnost”….. Lewis McLaren “RUBISH!!!! Pa ljudi moji ovo je rekao Eddie Jordan!? Zar će bilo tko povjerovati ovom “genijalcu”?! ….. Krscho “Od kad je Jordan provjereni izvor informacija?”… Schmeksiman “nemojte paničariti Mclarenovi fanovi, pročitajte ime i prezime autora ove izjave i sve će vam biti… Read more »

af1812

Covjek objasnio sve!

Rose

Kad se Avalon dotakao spomenutog članka, svoj odgovor sam tamo dala na komentaru 23.2.1., i eto bit će da sam imala pravo, Hamillton potvrdio moje mišljenje o njemu. To je sve što imam reći o ovome.

Iceman

Plus od mene, ipak je ispalo da čovjek koji se šeće paddock-om i koji dobije dojavu od Bernija zna nešto više od npr. Lewis McLaren ili drugih.
Ufff srećom da nisam stavio nick Iceman Ferrari/ Kimi Ferrari. ilitiga nekad u budućnosti Fernando Ferrari.

Ico

Hvala kolega Avalon na priznanju. To je čovjek. “thumbs up”

Rekao sam Vam da stvarno znam da je potpisao i tako je bilo….

Pavle

Da, iskreno nisam vjerovao da bi Hamilton otišao iz McLarena u momčad koja mu ne može ponuditi bolid za velike stvari.. Novci su presudili, to je očito i živo me zanima kako će se dotični nositi s tim da više neće biti u stanju napadati i boriti se za pobjede..

oto

5+

grga

Ima i izvrsniih hrvatskih site-ova i ljudi sa informacijama koji su objavili i kvalitetno izanalizirali ovu vijest (tada još mogućnost) još prije par tjedana pa su (opet) bili tema sprdnje i izrugivanja. Mi hrvati smo valjda toliko iskompleksirani da ne možemo prihvatiti da je netko od nas postigao nešto veće i zna nešto više od nas, nego iz naših skromnih životića skrivećki drkamo po internetu i pametujemo kao da upravo MI znamo sve i svašta.
Avalonu hvala na genijalnoj ideji za post! :thumbs:

Lesh

Sve je to istina avalone sto si rekao ali Jordan je u proslosti imao masu ljevproa 🙂 tako da mu zbog toga ljudi nisu vjerovali pa tako ni ja. Ovaj puta je pogodio. Trebao je uplatiti bingo ili loto taj dan hehe

nb

cekamo komentar lewisa mclarena ili mozda sada lewisa mercedesa heehe

Dobra odluka za Pereza,a za Lewisa cemo tek vidjeti,ali ove sezone naslov osvajuju ili Fernando ili Vettel,a mozda im kimi pomrsi planove.Sve u svemu ceka nas zanimljiv ostatak sezone,a jos zanimljivija iduca sezona.

f1 balloteli

ocekivano..kolko puta ga je bolid “izdao”

ducko

tvoj komentar bi imao smisla da on recimo ide u ferrari,ciji bolid nije najbrzi ali sluzi alonsa pouzdano i vjerno 🙂 hamilton odlazi u mercedes ciji bolid ne da je ove sezone ne pouzdan, nego se cini kao da se bolid urotio protiv schumachera, a i nico prolazi tek malo bolje, tako da ovaj komentar o pouzdanosti i nema nekog smisla

f1 balloteli

Neznam alii mozda nisi shvatio sto sam napiso…mclarenov bolid je izdao hamiltona…a sto se tice schumachera tu se slazem:)

avalon

ducko… duckooooo… “nico prolazi tek malo bolje”…nico prolazi 14/14 tj 14 trka bez odustajanja . izgleda da MGP radi jedan bolid pouzdano , a drugi šlampavo ( MS je dokaz ) i možda na taj način određuje vozača No 1 . možda se u 2013. počme kvarit nicin bolid , a lewisov radit bez greške . a kako će lewis bit plasiran u trkama e to je već drugo pitanje . možda bude malko bolji nego nico ove godine naravno uz pretpostavku da MGP ne izmili nešto revolucjonarno ka brawn 2009. btw ovo o “određivanju” vozača No 1 kvarovima je… Read more »

ducko

Avalone i nico je imao problema sa bolidom, istina nije kao schumacher ni blizu, ali to je trebala biti poanta onog malo bolje 🙂 htio sam rec da je mercedes ove godine jako los bolid i da u ove 3 sezone nije pokazao bas nista sto bi me negnalo da vjerujem da ce se drasticno popravit, ali kao sto kaes cuda se desavaju, preostaje nam jedino da cekamo i vidimo

f1 balloteli

Mercdes je prosle godine bio vidljivo bolji….ali su u sjeni onih velikih (red bull, meredesa i ferrarija) fali im tih 0.5 sec da se uzmu kao ozbiljni protivnici….novi su u f1 nakon dugo godina…kao sto je rekao ross brown “trebat ce nam vremena”…i imaju dobre vozace (pogotovo od slj. godine..netreba ih upisat kao lose…

security

s konja na magarca sta radi lova okrene te samo tako strasno!!!!!!!!!

avalon

ma nije to radi love ..jednostavno , dosadila mu je nepouzdanost McL bolida pa je normanlno da ide u tim čiji bolid skoro nikad ne zakazuje . npr bolid NR ove sezone nije nikad zakaza ali šta ako LH dopadne bolid MS ? 😉

security

nepouzdanost samo je on 2011 razbio mclaren 14 puta lova prijatelju

dim123

Imam totalno vjere u Pereza mali zna vozit a ima i ono nešto više da ne slupa bolid svaku drugu utrku kao ham…pozitivno mišljenje za dovođenje Pereza…žao mi je što hamilton otišao al tak je to….Perez če mu bit dostojna zamjena…

klaudio550

Ide iz Mercedesa u Mercedes i napokon postat če prvak sljedeče sezone sa srećom,bravo

bobson

neeeeeeeeeeeeeee

Iceman

Prvo čestitke kako momčadima, kako vozačima na potpisanim ugovorima. Dugo godina nije bilo ovakvih transfera, i jedva sam dočekao ovako jednu bombastičnu vijest. Čestitam Hamiltonu ! Naravno da nisam njegov fan, ali to nije razlog da se sprdam ili vrijeđam. Odabrao je Mercedes, vidim većina komentara vrlo neprijateljski nastrojena, što je šteta i već mu predviđaju katastrofu. Ja ne ! Kao što sam već nedavno tupio, Mercedes ilitiga Brawn GP je osvojio naslov prvaka ne tako davno. Odabrao je veliku momčad, sa puno kvalitetnih ljudi, naravno vjerojatno i više para i osobnih sponozora (ja tu nevidim ništa loše, osim ako… Read more »

Boxy

Plus od mene!Predobar i vrlo realan komentar!

campo

Po čemu je Ross Brawn bolji od Hornera? Rezultatima? U redu teško je preko noći bez obzira na resurse složiti pobjednički bolid, no on je ipak odgovoran vozačko- injžinjersku križaljku. Ovo dovođenje Hamiltona je praktički posljedni pravi pokušaj… i posredno priznanje u lutanjima krivih odluka.
A Horner? Od jedne prosječne momčadi stvorio je vrhunsku. Pametnom dosta.

avalon

potpis na sve napisano uz napomenu da je horner mlađi ( a time i valjda neiskusniji ) 19 godina ( 57 : 38 god ) i da mu skoro ne bi uzima u obzir prve 2 godine RB jer su tada još “lutali” sa motorima . 2005. su imali cosworthov , 2006. ferarriev motor , a od 2007. nadalje do danas renaultov i u samo 3 godine 2009. horner je RB “dovuka” do titule viceprvaka , a 2010. i 2011. do titule prvaka . prilično impresivno za jednoga relativno neiskusnog ( u odnosu na brawna ) i mladog lika .… Read more »

Iceman

A da nije Horner možda stavljen na tu poziciju kao neka figura (nešto slično u McLarenu sa Whitmarshom i u ferrariju sa Domenicalijem)?
A tko je i što je Helmut Marko?
Kakav bi bio uspjeh Hornera bez Neweya?
I tko je bogatiji Enegetsko piće ili proizvođač auta?
Točnije kakav budžet ima RB a kakav Merc (da nije možda prve dvije godine Merc imao skroman budžet, a tek sad se približio velikima)?

avalon

Iceman…. ko je stavljen na neku poziciju , a ko ne to možemo samo nagađat jer u mercedesu postoji jedan ex brkati barba , mislim da mu je ime norbert , a prezime haug…e pa on ti je nešto ka luca montezemolo u ferarriu ili helmut marko u RB , a brown je mercrdesov domenicali ili horner . razborito pišeš ali eto..ovi put si malko zabrlja ili se meni samo čini jer ako već pitaš “Kakav bi bio uspjeh Hornera bez Neweya?” šta je možda treba bit adut za ukazat da je brawn puno “veči” od hornera otvorija si mogučnost… Read more »

Iceman

Ok sve što si napisao je točno, ali dojma sam da si vrlo lako, ajde da ne kažem grubu riječ, iskritizirao Brawna i njegov učinak/uspjeh zadnje 3 godine. Kakvo će biti tvoje mišljenje ako sljedeće sezone Hamilton ne bude imao ni jedan kvar na bolidu i ako se recimo bude borio za postolja? Kakvo će biti tvoje mišljenje ako 2014 Hamilton bude kandidat za naslov? Neizlazili tvoja kritičnost prema Brawnu iz činjenice da Schumi nije imao bolid za pobjede, nije pobjedio nije bio u gornjem vrhu i da je imao puno puno pehova/kvarova itd? Ok momčad je odgovorna za takve… Read more »

avalon

Iceman… ovo nije “razgovor” koji se na ovi način vodi . to se radi na nakom štekatu uz piće ili nekom prikladnijem mistu ali jbga …hendikepirani smo i “osuđeni” na virtualu 🙂 prvo …nije točno da sam iskritizira browna i njegov učinak/uspjeh u zadne 3 godine jer sam u predhodnom komentaru napisa ..citiram “največe uspjehe brawn je ima u benettonu i ferarriu ali tada mu je glavni konstruktor bija byrne ( ka i horneru newey ) bez byrnea u hondi i danas u MGP brawn “luta” bez uspjeha iako je u MGP sakupija respektabilnu ekipu ali samo na papiru jer… Read more »

Iceman

Uffff Avalone jako puno, nisam siguran da cu se na sve osvrnuti. Kako kažeš za ovo treba otić na cugu… Što se tiče Domenicalia možda sam pregrubo rekao da je nitko i ništa, ali ipak se zna tko je Ross Brawn u formuli i ja ga (bezobzira što si naveo rezultate Domenicalija zadnjih par godina) nebih ipak uspoređivao sa Domenicalijem. (Mala digresija, često spomeneš prošlost, ja nažalost sam bio premlad da bih nešto spominjao iza cca 2000. godine, tako da često u mojim komentarima ne postoji F1 iza 2000. Uvijek sam usredotočen na zadnjih 12-13 godina. Vjerojatno moja mana. Naravno… Read more »

miki1973

milim da mclaren ne gubi odlaskom hamiltona, naprotiv, dva britanca u istom timu ??? dobri rezultati samo ako im je bolid savršeno složen. gde je tu žar za dokazivanjem, mislim da će perez barem razbiti monotoniju. srećan mu put u mercedes, a mclaren može do trona i bez hamiltona.

perodeformero

Bogataška posla. Siguran sam da sve priče oko prelazaka nemaju nikakve velike veze sa sportom. Kada pohlepa jednih ide na ruku pohlepi drugugih pada dogovor, a onda rošade donose neizvijesnost što ide na ruku pohlepi trećih (Bernie) Sve te priče mi pušimo i lova koja se vrti na samoj utrci postaje zanemariva u odnosu na sve ostalo. Pohlepa posebnost F1, ali bi mogla biti i početak propasti. Više nam se dopadaju neboderi u noći oko staze, kacige koje trepere……od same utrke. Ali uz sve to, bolesno volim F1, pa mogu izbrisati iz uma da se tu radi o zlatnim padobranima,… Read more »

LHamilton

Neeeeeee! nije moguce 🙁

Red one

Hahahahahahhaha!!!S užitkom gledam komentare povrijeđenih McM fanova 😀 pričajte što hoćete al izgubili ste jednog od dva najbolja vozača današnjice.Ajoj i još ovo ide Alonsu na ruku za osvajanje naslova 😀 sad će McM okrenut leđa njemu kao što su to napravili Alonsu 2007.Pusa McM fanovi :DDD

Mp4-27

Uzdamo se u Vettela i Petrova koji je fala bogu još uvijek tu.

Mp4-27

Želimo reprizu 2010.

Mc claren 4 ever

seljačino dabogda propao tamo mc claren ti sve dao i radio za tebe.. i pravio bolid po tebi doveli te ko picana u formulu i odma si dobio priliku u jednoj od naj momčadi..da bar ne osvojio nijednu pobjedu u mercedesu odsad gledaš u leđa buttonu i perezu…doviđenja…..s guštom ću te gledati kak se mučiš iza…

L.Hamilton 007

Ti si bolestan.

Related Posts