Horner: Sport nije politički alat, ali ne želimo vozače koji su roboti

Christian Horner i Alexander Albon zabrinuti su zbog najnovijih uputa FIA-e oko političkih komentara i stavova. Podsjetimo, predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem, nedavno je rekao da Formula 1 nije platforma za političke stavove.

FIA, sama ističe, promovira političku neutralnost. Kritike polako, ali sigurno, dolaze od F1 momčadi. Toto Wolff prvi je izrazio nezadovoljstvo zbog novih FIA-nih instrukcija, pridružio mu se i Helmut Marko, a sada je i šef Red Bulla Christian Horner ‘opleo’ zbog supresije slobodnog govora.

“Mislim da se na ovu situaciju može gledati na različite načine. Prije svega, sport nikad ne bi trebao biti politički alat. Mislim da je sport, na mnoge načine, tu da zabavlja, ali i da u sebi ima element eskapizma.”

“Međutim, sigurno je da u Red Bullu ne bi nikad ograničili slobodu govora našim vozačima, ili slobodu mišljenja i sposobnost da kažu što misle, zato što oni imaju glas.”

“Treba pronaći balans, a u svijetu u kojem danas živimo svatko ima glas. To ne bi trebalo biti ograničeno, ali naravno, postoji i odgovornost.”

“Ne želimo robote koji se utrkuju bez mišljenja, ali kao i uvijek, mora biti razumnog balansa.”

Christian Horner
(Photo by Mark Thompson/Getty Images) Getty Images / Red Bull Content Pool/

Albon: FIA pokušava pobjeći

U sličnom tonu kao i Horner nastavio je Alexander Albon, koji je jedan od rijetkih vozača koji su komentirali nove upute krovne motorsport organizacije.

“Bili smo za ‘We Race As One’ inicijativu i sve te situacije. Sada se čini kao da FIA želi pobjeći od toga, tako da, moramo vidjeti. Jasno je da moramo biti otvoreni u dijalogu što želimo napraviti. Naravno, moramo biti omogućeni slobodno pričati u nekoj mjeri.”

“Siguran sam da će uskoro biti pojašnjeno što zapravo žele od nas.”

Alex Albon za Motorsport.com
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8F

Vettel hopes F1 drivers ‘show courage’ after “nonsense” FIA ban

https://racingnews365.com/vettel-hopes-f1-drivers-show-courage-after-nonsense-fia-ban/amp

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x