Horner: Ako novi motori neće biti zabavni, bolje da se bavimo Formulom E

Novi motori pokretat će bolide Formule 1 od 2025. godine, a šef Red Bullove momčadi naglašava da ti motori moraju zadovoljiti želje F1 fanova.

Uoči Velike nagrade Austrije održan je sastanak na temu pogonskih jedinica koje će pokretati bolide Formule 1 od 2025. godine. Na konceptu tog hibrida budućnosti već se radi, a njega bi trebalo pokretati posve održivo gorivo i još bi u većoj mjeri trebao biti ovisan o električnoj energiji.

Već na spomen toga, fanovi nekih prošlih vremena odašilju otrovne strelice prema modernoj F1, ali možda ih malo umire riječi šefa Red Bullove momčadi, Christiana Hornera.

Red Bull je također bio prisutan na tom sastanku jer od sljedeće godine preuzima Hondinu tehnologiju i sam će raditi motore za novu eru, a Horner naglašava da se s tim novim motorima ne smiju ponoviti pogreške koje su napravljene u hibridnoj eri koja traje od 2014.

“Vidimo da su troškovi aktualnih motora ekstremno visoki. Nije se mislilo o tome kad su ovi motori začeti, a mislim da sada postoji fantastična prilika napraviti nešto drukčije s ovim motorima, koje ćemo možda koristiti idućih deset godina”, govori Horner.

“Mislim da se moramo pobrinuti da ti motori bude emocije svojim zvukom, a naravno, moraju zadovoljiti i uvjete samoodrživosti. Mislim da moraju biti zabavni, inače bismo se svi trebali otići baviti Formulom E. Nadam se da će trust mozgova smisliti nešto atraktivno za 2025. ili bi možda bilo bolje napraviti posao kako treba za 2026.”

Na spomenutom sastanku bili su svi aktualni proizvođači motora u Formuli 1 – Mercedes, Ferrari, Renault, Red Bull. Kao gosti su sudjelovali predstavnici Audija i Porschea, a prisutan je bio i CEO Formule 1, Stefano Domenicali, koji je potvrdio da će motori i dalje biti turbo hibridi.

O samom sastanku Horner kaže: “Bio je to konstruktivan razgovor. Važno je da nađemo pravo rješenje za budućnost F1, po pitanju troškova i po pitanju samog proizvoda. Svi sudionici trebaju biti uključeni u rasprave i važno je da radimo kolektivno na dobrobit sporta.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Pih, ja mislio da je brzina bitna, kad ono… Moj sused je onda pretendent za prvaka, kad on u pol 7 upali Fiat Bravo iz ’95. sa poluauspuhom svi ostali susedi daju komentare koje nisu za prenošenje, puno j… i u p.m.

svakako

Ovi motori od 2014 su užasni, a sljedeći će vjerojatno biti još gori. I skuplji.. to je realnost ljudi božji.

A kad vidim da su kao gosti sudjelovali predstavnici Audija i Porschea riga mi se jer mogu samo zamislit njihovo lobiranje da se ubaci motor koji bi odgovarao baš njima i koji već imaju napola razvijen.

Desmosedici

Da..teren im priprema Domenicali..nije slučajno postavljen za CEO F1 baš on koji je doveden iz njihove VW grupacije..za one naivne koji ne znaju kako stvari funkcioniraju u današnjem svijetu gdje se vrti lova i gdje moćni tlače dovoljno je da pogledaju večeras dosuđeni penal koji je riješio utakmicu Engleska-Danska..pored svih tehnologija VAR i tucet sudaca koji su tu samo lutke na koncu da provedu što je već odlučeno..tako funkcionira i F1, pogotovo u ovo novo vrijeme u hybrid eri.

TORPEDO

Nekad kad su palili motore u garaži čuo si na kraju staze da se nešto događa…ovo danas je loše,zvuk ni trećinu od nekadašnjih atmosferskih motora.
Čim je turbo tehnologija već me strah da neće biti onaj pravi zvuk,ona rika na 15-18000 okretaja od koje ti se koža naježila.
Isto tako govore od nekih jeftinih pogonskih jedinica,ali me strah da će biti još skuplje od današnjih…turbo,hibrid…to ne sluti na dobro.
Desmosedici je nešto pričao da bi mogli biti atmosferski pokretani vodikom…ali nažalost od toga očito neće biti ništa 🙁

Desmosedici

Turbo hybrid na vodik ili neko drugo”održivo gorivo”..vidjet ćemo.

igo

nekako mi se čini da će budućnost izgledati kao ovi neki danas moderni automobili sa digitalnim zvukom u kabini koju si možeš namjestiti šta ti odgovara.
samo će bolid na sebi imati integrirane jake vanjske zvučnike.
tako da zadovolje dane stare slave.
šalim se naravno. to bi bilo živo sranje.

a inače ne vidim razloga da ne budu barem v8 motori ne slabiji od 3 litre plus sva ova hibridna tehnologija. svi bi bili zadovoljniji.

Gigi

Bolidi moraju imat zvuk a ne da se cuju kao usisavaci, bio sam 2016 u madarici i razocarao se. Kad se sjetim prije 10 godina Monze, svi na stazi su culi kad netko krene iz boxa.

Lewis8

E, da si bio prije 25 godina u Monzi kad su se po cijelu noć turirali motori u boxevima 😁

147 kt

Pa i ove godine su turirali. I sve ove godine prije i prije par dana.

Related Posts