Perez: Bolid definitivno ima potencijala

Racing Pointov vozač Sergio Perez izrazio je veliko zadovoljstvo i optimizam nakon prva dva uvodna dana predsezonskih testiranja.

Ovogodišnji RP 20, koji po mnogočemu neodoljivo podsjeća na prošlogodišnju verziju Mercedesovog pobjedničkog bolida, prema Perezovim riječima pokazao je “impresivne” performanse i jako veliki potencijal za razvoj.

Pinki bolid i jučer je odradio dan s preko 100 odrađenih krugova, točnije 145, pri čemu je na kraju dana Meksikanac postavio drugo najbolje vrijeme iza Kimija Raikkonena.

“Najvažnije od svega je to što smo uspjeli odraditi veliki broj kilometara bez ikakvih problema. Bolid definitivno ima potencijala, ali još je puno toga što moramo analizirati i naučiti.” započeo je Perez.

Upitan o mogućnostima bolida i predviđanjima za nadolazeću sezonu, Meksikanac se ogradio od bilo kakvih prognoza i naglasio kako momčad mora nastaviti naporno raditi kao i do sad tijekom cijele zime.

“Još je vrlo rano za bilo kakva predviđanja. Moramo čekati i prikupljati informacije u sljedećim danima testiranja. Ono što za sada znamo, bolid nam nudi jako dobru bazu. Naše je da nastavimo raditi i razvijati ga kako bi do Melbournea bio još bolji i konkurentniji.”

U petak, posljednjega dana testiranja u ovome tjednu, bolid preuzima Lance Stroll.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovo je po dizajnerskim rješenjima i konstrukciji ipak prošlogodišnji bolid..Mercedes W10 sa vjerovatno najnovijim ovogodišnjim Mercedesovim PU..slaba točka koja je mučila Mercedes je bila da je taj dizajn došao do razvojnog kraja..pogotovo problemi sa hlađenjem..stoga se Mercedes odlučio za novi dizajn..sada trenutno je RP sigurno dobar bolid jer je to sve uglavnom istestirano kroz prošlu sezonu..samo je pitanje koliki mu je zbog toga razvojni potencijal kroz sezonu..hoće li ostat na ovome a ostali se dalje razvijat.

klepesina

Cisto sumnjam da je kompletno proslogodisnji Mercov bolid pa sa jos kako kazes najnovijom PU mercedsa nema sanse…Sigurno im Merc nebi dao najnoviji PU ne samo njima nego bilo kome koga Merc snabdjeva PU.Najnoviju inacicu ima samo i samo Mercedes i niko vise svi ostali ce maximalno dobiti proslogodisnju inacicu ito naravno oslabljenu ODMAH NA STARTU stim sto ce im se nadogradnje vracati postepeno kroz sezonu i u skladu sa situacijama …Uostalom kao sto je slucaj i sa ferarijem i njegovim B timovma i takodje red bull i njegov B tim..To se tako radi

Desmosedici

OK, načelno se slažem..mislim da će ipak dobit ovogodišnju inačicu..a sad sa kojim “paketom perfomansi” to ne znam..to znaju samo u Mercedesu..a ovi što će..treba uzet što im daju.

Related Posts