Leclerc: Nadam se da smo naučili lekciju s prošlogodišnjih testiranja

Iza nas je prvi dan predsezonskih testiranja u Barceloni, a mladi Charles Leclerc je bio prvi u redu da testira novi Ferrari SF1000.

Rano ujutro dobio je poziv kako će zamijeniti bolesnog Vettela na testiranju. Odvozio je impresivan broj krugova – njih čak 131, ali je zaostajao preko sekunde za vodećim Lewisom Hamiltonom.

Potpuna suprotnost u odnosu na prošlosezonska testiranja, gdje su u prva dva dana oba Ferrarija bila za klasu brža od ostalih na gridu. Ali zna se kako je to sve na kraju završilo, Ferrari nije uspio tu nadmoć na testiranjima prenijeti na utrke i momčad je podbacila u ključnim trenucima.

Leclerc je u intervjuu priznao kako je momčad dosta pažljivija u odnosu na prošlogodišnja testiranja:

“Ove godine smo malo oprezniji oko testiranja. Lani smo dominirali u svakom segmentu, a onda skroz podbacili u Melbourneu.”

“Nadam se da smo naučili lekciju. Posvetit ćemo se više bolidu i njegovim performansama, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati,” izjavio je Leclerc.

Dodao je kako je želio izvući ono najbolje iz bolida kako bi mehaničari mogli poraditi na segmentima koji su bili ispod razine očekivanoga.

“Jako se trudim izvući iz bolida ono najbolje iako nam to zasad nije primarni cilj. Kao mladi vozač težite tomu da se što više upoznate s novim bolidom.”

“Što više krugova odradim na testiranjima, moje samopouzdanje će rasti. Danas sam naučio dosta toga, a i momčad je bila zadovoljna s ponašanjem bolida na stazi,” dodao je.

Na pitanje je li šef momčadi, Mattia Binotto, zadovoljan s novim bolidom Leclerc je odgovorio:

“Momčad se trenutno fokusirala na ponašanje bolida u zavojima jer smo prošle godine imali dosta problema u tom segmentu. Definitivno smo brži u zavojima u odnosu na prošlogodišnja testiranja, ali sada nije vrijeme za takve usporedbe.”

“Prva utrka će nam dati puno odgovora i gume će igrati glavnu ulogu. Pošto je ovdje još uvijek hladno, gume ne igraju nikakvu ulogu, pa smo se više posvetili aerodinamici bolida. Nadam se da ćemo kao momčad uspjeti u našim ciljevima za ovu sezonu,” odgovorio je Leclerc.

Related Posts