Perez zadovoljan pristupom Force Indije

Sergio Perez kaže da profitira zahvaljujući pravim strategijama Force Indije u zadnjih nekoliko utrka. Nakon postolja u Bahreinu na početku sezone, Meksikanac se borio za pobjedu do zadnjih krugova na VN Kanade a na zadnjoj utrci u Austriji uspio je s 15. startnog mjesta završiti kao 6. Perez je bio dosta konkurentan na zadnje dvije utrke te smatra da je za to zaslužna ispravna strategija njegove momčadi koja tako omogućava iskorištavanje svog potencijala bolida te vjeruje da će mu to omogućiti više dobrih rezultata kako godina bude odmicala.

“Pristupamo tako da razmišljamo kako možemo biti konkurentni u utrci od 70 krugova. Na zadnjih nekoliko utrka bio sam dosta dobar, osim Monaka gdje nismo imali priliku. U Montrealu smo bili blizu pobjede. Siguran sam da možemo ostvariti dobre rezultate u drugoj polovici sezone.”

Perez je ipak upozorio da VN Velike Britanije ovog vikenda možda neće biti utrka gdje će Force India briljirati.

“Mislim da će Silverstone biti malo zahtjevniji ako to uspoređujemo sa zadnjih nekoliko utrka ali sam ipak siguran da možemo napraviti dobar posao. To je staza na kojoj uživam i na kojoj obično budem dobar. Do sada smo bili solidni na svim stazama i ne vidim razlog da ne možemo biti podjednako dobri i ovaj vikend. To je također lokalna utrka za tim tako da nas to dodatno motivira.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zec

Eto, a ja baš nekako nisam zadovoljan stratrgijama za Hulka. Stalno ga kasno pozivaju na promjenu guma kad već dosta počinje gubiti. Ako se ne varam, mislim da su za zadnje dvije utrke imali on i Perez različite taktike ( naravno nisu ni startne pozicije bile iste) ali sam dojma da je uvijek Perezova taktika bolja.

Luka Tunjić

Neka se Williams ili ugledni Ferrari ugleda za vas…Uvijek imate odlične strategije i to godinama. Ali nešto sam primjetio,uvijek tim za koga Hulkenberg vozi,Ima dobru strategiju. Samo se sjetite još davne 2010 kad je Hulk bio “rookie” a opet je imao tako dobre strategije. Sjetite se Saubera 2013, bio je loš ali opet je Hulk strategijom bio profitirao. Također dok su Perez i Kobayashi vozili za Sauber još 2012 su isto svaku utrku vozili i završavali na visokim mjestima zbog strategije. Nije to sve do tima, Ima i do vozača. Samo Perez,Button,Hulk i možda još netko to dokazuju.

Tow Pie Pie

U pravu si, nemože ni svaki vozač izvući svaku strategiju, dobro si to primjetio.

Related Posts