Perez zadržao kaznu od 5 mjesta na gridu

Nakon današnjeg sastanka suci u Austriji odlučili su zadržati kaznu od 5 mjesta na gridu za Sergija Pereza. Meksikanac se sudario s Felipeom Massom na pravcu prije prvog zavoja na VN Kanade nakon čega su oba vozača snažno udarila u zid. Suci u Montrealu smatrali su da je Perez kriv za sudar te su mu dodijelili kaznu iako nije bio prisutan na sastanku jer je bio u bolnici na dodatnim pretragama.

Force India zatražila je ponovno istraživanje incidenta koje je započelo danas u 16 sati na Red Bull Ringu te su Perezu dali šansu da iznese svoje mišljenje. Kasnije je objavljeno da odluka sudaca s VN Kanade nije poništena te će Sergio u utrku krenuti s 5 mjesta niže pozicije od one koju sutra ostvari u kvalifikacijama.

U obrazloženju sudaca stoji:

“Sucima je bilo jasno da se obrana Perezove pozicije dogodila u zoni kočenja. Članak 20.4 posebno naglašava da svako branjenje pozicije koristeći cijelu stazu mora stupiti prije bilo koje zone kočenja. Prema tome, vozač bolida broj 11 nije imao pravo braniti svoju poziciju na način na koji je to učinio.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Chronosus

Ja ne vjerujem o čemu oni pričaju. Čovjek je izravnao volan u zoni kočenja na što bi nekom logikom trebao imati pravo, a ne skrenuo na Massu (koji je skretao prema Perezu) a oni pričaju o korištenju cijele staze i branjenju pozicije ko da je skretao simo tamo

DMX

Ne vjeruješ kad nemaš pojma

Branko MKD

Trebalo je danas da ga kazne 10 mesta,malo je 5

Related Posts