Leclerc: Pomalo težak petak za mene, ali nisam pretjerano zabrinut

Prvog dana Velike nagrade Španjolske mogla se uočiti dosta velika razlika u brzini između dvojice Ferrarijevih vozača. Carlos Sainz oba je treninga završio među trojicom najbržih, dok je Charles Leclerc prilično kaskao. Objasnio je koji su bili razlozi…

Tek 11. vrijeme imao je Charles Leclerc na prvom slobodnom treningu u Barceloni. Za Landom Norrisom zaostao je sekundu i dvije desetinke, a skoro devet desetinki za momčadskim kolegom Carlosom Sainzom.

U nastavku objašnjava što je dovelo do toga i poručuje da ipak nije posebno zabrinut. Drugi trening bio mu je bolji i završio je na šestoj poziciji, sa zaostatkom od tri desetinke sekunde u odnosu na Lewisa Hamiltona. Monegaški vozač vjeruje da će do subote sve biti u najboljem redu za njega i Ferrari.

“Mislim da je prvi slobodni trening bio vrlo težak svima, prije svega zbog uvjeta. Bilo je ekstremno toplo, zbog čega se ovi bolidi pregrijavaju i vrlo ih je teško voziti. Drugo, mislim da smo bili izvan idealnog balansa bolida. Treće, ja nisam imao nadogradnje na početku jer smo željeli usporediti dva bolida. Tako da, sve u svemu, bila je to prilično teška sesija s moje strane.”

“Na drugom slobodnom treningu sam opet pronašao pravi osjećaj. Na kraju sam uspio sve sastaviti u jednu cjelinu, no još uvijek treba pronaći nešto brzine. Generalno, pomalo težak petak za mene, ali znam gdje mogu pronaći još vremena unutar kruga, tako da nisam pretjerano zabrinut. Imam jasnu viziju u pogledu toga što trebamo napraviti na bolidu da bi bio bolji i uvjeren sam da ćemo napraviti taj korak naprijed”, komentirao je Leclerc.

Sainz i Leclerc na slobodnom treningu u Španjolskoj

Nešto bolje rezultate na treninzima u petak ostvario je domaći vozač, Carlos Sainz. On je na prvom treningu imao treće, a na drugom treningu drugo vrijeme. Zaostao je za Lewisom Hamiltonom samo malene 22 tisućinke sekunde. Dosta je optimističan za subotnje kvalifikacije, ali nešto manje kad se spomene nedjeljna utrka.

“Čini se da smo po brzini u jednom krugu relativno dobri. Kroz vožnju većeg broja krugova nešto se više mučimo. Slično kao što je bilo ovdje prošle godine. Vidjet ćemo možemo li posložiti bolid nešto bolje, posebno za nedjelju. Mislim da smo dobri u jednom krugu”, poručio je Sainz.

Ferrari dugo čeka na pobjedu u Barceloni. Posljednju u crvenom bolidu ostvario je Fernando Alonso 2013. godine, što je ujedno do danas njegova zadnja Grand Prix pobjeda. U ovoj sezoni Leclerc i Sainz imaju po jednu pobjedu svaki, a vidjet ćemo mogu li poboljšati svoj učinak u nastavku ovog vikenda, usprkos ne baš idealnom petku.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x