McLaren iznenadio: U Monako dolaze s posebnim bojama

McLaren će po glamuroznoj stazi na Velikoj Nagradi Monaka voziti u posebnim bojama u čast 60. obljetnici postojanja ovog konstruktora.

‘Papaya’ narančasta boja dominira stražnjim dijelom bolida, sredina bolida je u bijeloj boji, a prednje krilo je crno. Tri boje kako bi obilježili ime posebne liverije nazvane ‘trostruka kruna’. McLaren se odlučio za takvo ime i dizajn kako bi podsjetio na najveće uspjehe ekipe, koja je osvojila ‘krune’ motosporta – utrku F1 u Monaku, Indy 500 na Indianapolisu i 24 sata Le Mansa.

“Postigli smo krunu motosporta. Ponosno slavimo bogatu povijest McLarena s posebnom liverijom na VN Monaka. U duhu 60. obljetnice odajemo počast i ostavštvini Brucea McLarena. Ova jedinstvena liverija u čast je našim pobjedama s kojima smo osvojili trostruku krunu motosporta.”

Zak Brown, izvršni direktor McLarena

Stražnji je kraj narančaste boje kako bi obilježio prvu pobjedu McLarena na Indy 500. Bilo je to 1974, a Johnny Rutherford je slavio. McLaren je bijeli dio bolida nazvao ‘ledeno bijelom’, a podsjeća na pobjedu Alaina Prosta na VN Monaka 1984. u legendarnom MP4/2 bolidu koji je bio crveno-bijeli.

Crno prednje krilo podsjeća na pobjedu JJ Lehta, Yannicka Dalmasa i Masanorija Sekiyje na 24 sata Le Mansa 1995. godine u McLaren F1 GTR automobilu.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Vizualno izgleda odlično..ne mislim samo na boje već na cijeli izvedbu..Red Bull koncept oplemenjen sa Ferrari škrgama za odvod toplog zraka..i moćni Mercedesov pogon..uz to i odličan vozački dvojac..nikako mi nije jasno zbog čega su im rezultati tako skromni.

mars32

Izgleda puno bolje od standardne livreje.
Ovaj izgled će zadržati i za VN Španjolske.
Bojama su se poigrali i na Indy bolidima.
Nadam se da će proslava biti s barem jednim bolidom u top 10.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x