Mercedesov novi bolid javnost će upoznati 15. veljače

Sedma momčad koja je objavila datum predstavljanja svog bolida je Mercedes. Srebrne strijele priželjkuju povratak na vrh poretka, a stroj koji bi to trebao omogućiti Hamiltonu i Russellu bit će prezentiran javnosti 15. veljače.

Nakon osam uzastopnih konstruktorskih titula, Mercedes se u 2022. silno mučio. Bolid W13, napravljen u skladu s novim tehničkim pravilima, zadavao je glavobolje inženjerima, a kostobolje svojim vozačima – ponajprije zbog naglašenog problema s poskakivanjem na pravcu.

Ipak, cjelogodišnji rad na tom problematičnom stroju urodile su plodom pa je Mercedes pred kraj sezone izgledao značajno bolje nego u prvoj polovici, a vrhunac 2022. bila je pobjeda Georgea Russella na VN Sao Paula. Lewis Hamilton na toj je utrci zauzeo drugo mjesto, a u trofejnoj momčadi nadaju se da će u 2023. imati puno više tako uspješnih vikenda.

U tome bi pomoći trebao bolid W14, a bit će predstavljen 15. veljače na eventu koji će se održati u Silverstoneu.

“Sezona 2022. s bolidom W13 prisilila je momčad na suočavanje i nadilaženje brojnih izazova, a bolid W14 građen je prema lekcijama naučenim prošle godine. Napredak koji su svojim naporima omogućili svi u Brackleyju i Brixworthu, pomogao je u ostvarivanju boljih rezultata od sredine sezone, a to je kulminiralo dvostrukom pobjedom na VN Sao Paula”, poručuju iz Mercedesa.

Mercedes je postao sedma momčad koja je objavila datum prezentacije bolida. Dan ranije na rasporedu je predstavljanje Ferrarija, a dan kasnije Alpinea. Još se čekaju datumi Red Bull Racinga, Haasa i Alfe.

Pretplati se
Obavijesti o
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Nadam se če ga Russel “oprati” kao i lani. Mogu si misliti kako je Siru ego patio.bez pobjede u prošloj sezoni.

Lewis8F

I ja se nadam da će Russell biti jednao brži kao što je bio prošle.

Lewis8F

Najveći od najvećih postati će još veći 😉

west

🤣 🤣 🤣 😉 👍 !!!

theKing

Samo nebo je granica 🙃🤣😂

Deyo

Dva odgovora samome sebi?! 😲😲😲😲 Dakle ovo je šta se dešava kada neko ne izgubi nevinost na vreme. 🤣

Max8

Mislim da si se zabunio, to je Mick Schumacher potpisao, ne Michael. Tata je u komi..

Deyo

Najgori od najgorih nece uraditi nista!!! Jer vise niko nece dozvoliti Ono sto se desavalo!!! I ma koliko God da ga nisam voleo, kamo lepe sreće da je Eclesstone imao onomad moć koju je imao nekada, davno bi Ono bilo zaustavljeno. I sada sa genijima kao ti ne bismo morali razgovarali o lažnom najvećem. Sve što se desiti je da će imati nula pobeda i pol pozicija kao i prošle godine. Taj broj nula tako dobro pristaje kvazi najvećem i njegovom šefu Totu.

papaya

Dejane ti imas više profila pa radis zbunjozu

Oladi

Deyo

Navedi mi ih, genije. Neces ih naci.

Lewis8F
Deyo

Sretno, nadam se da nadjem tamo neku curu, em neces biti zaljubljen u laznog najveceg, em neces imati vremena da azuriras sve profile koje imas. 😀

Berislav

Sa užitkom ću ovaj tvoj komentar uokviriti sa najlijepšim okvirom i ćuvati na vidljivom mijestu s namjerom da ga prikažem sredinom prosinca ove godine kao primjer na.gl.jeg komentara ovdje.

Related Posts
13
0
Would love your thoughts, please comment.x