Hamilton se ispričao Mercedesu: Bio sam na rubu

U najizazovnijoj individualnoj, ali i konstruktorskoj sezoni još od 2013. godine, Lewis Hamilton i Mercedes su na VN Nizozemske došli možda najbliže toliko iščekivanoj pobjedi u ovogodišnjoj F1 sezoni.

Međutim, utrka je naglavačke promijenjena nakon odustajanja Yukija Tsunode i Valtterija Bottasa. Mercedes i Hamilton, koji su bili na strategiji jednog zaustavljana u boksu, odjednom su izgubili stratešku prednost koju su ostvarili u odnosu na vodećeg Maxa Verstappena.

Red Bullov vozač otišao tijekom Safety Cara u boks po novi set guma, dok je Mercedes odlučio zadržati Hamiltona na stazi, a Georgea Russella staviti na svježi set guma. Sedmerostruki svjetski prvak tako je zapravo bio vodeći na restartu utrke, gdje ipak nije imao nikakve šanse na starim gumama.

U konačnici, Hamilton je završio utrku tek na četvrtom mjestu, a tijekom završetka utrke nije bio oduševljen strategijom koju je Mercedes donio. U jednom trenutku je čak poručio da “ne vjeruje koliko je oštećen i ljutit”. Ipak, nakon utrke uputio je svoje isprike ekipi…

“Bio sam na rubu sa svojim osjećajima i moje isprike ekipi jer se uopće ne sjećam što sam rekao. Jednostavno sam se izgubio na sekundu.”

“Mislim da znaju da se jednostavno radi o toliko puno strasti… želim gledati na ovu situaciju kao da je čaša napola puna. Došli smo ovdje nakon teške utrke, a danas smo se borili s Red Bullom. Većinu utrke smo bili brži od skoro svih ostalih bolida.”

Lewis Hamilton

Mercedes na pravom putu?

U Hamiltonovim očima, strategija jednog zaustavljanja u boksu mogla je donijeti njemu i Mercedesu toliko iščekivanu pobjedu. Ipak, veoma je zadovoljan pokazanim ovaj vikend.

“Bez sigurnosnog automobila mislim da bi se borili za pobjedu na kraju sa strategijom jednog ulaska u boks. Mislim da ostalima to ne bi uspjelo. Toliko odličnih stvari možemo naučiti iz ove utrke, bolid je konačno radio.”

“Ako se to može nastaviti u nadolazećim utrkama, moći ćemo biti na njihovom vratu i uzeti tu pobjedu.”

Lewis Hamilton

Pretplati se
Obavijesti o
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
amadeus2022

Eto kako kaže Lewis za Alonsovu izjavu, sada bar u ekipi Mercedesa znaju što Lewis misli o njima. Opet preslika zadnje utrke prošle sezone, Max odlazi po meke gume 12 krugova prije kraja a Lewisa ostavljaju na stazi sa starim gumama kao glinenog goluba ne samo njemu nego i Russelu i Leclercu. Ko da slažu taktiku iz Ferarijevog priručnika i da Russel nije sam tražio meke gume ništa od postolja. Čitam komentare opet su kriva pravila i suci, treba zabraniti izmjenu guma pod SC itd. itd. Pitam opet, zar nisu ista pravila za sve? Zar SC nije sastavni dio utrke?

Yukihonda

to ti je tako kada misliš da si dovoljno dobar i toliko dominantan bolid… da imaš savršen balans na već izraubanim gumama… a ono na kraju pušing… i onda su ti svi krivi…

robif

Ono danas se stvarno moglo pretocit u pobjedu,a jebiga.Neki puta jednostavno ne ide….Inace zanimljiva utrka,a staza,mogli su je i malo siru napravit.Ajde Lewis bit ce bolje,stavi se na mjesto one dvojice od Ferrarija,pitaj njih kako ti momcad uzme pobjedu,haha

papaya

Desi se…danas ste opet bili dobri,šteta sto je bottas mora odustati

Fittipaldi1946

Potpuno je u pravu kada je poludio na taktiku Mercedesa.Cijelo vrijeme jedini koji je mogao nešto učiniti protiv Maxa a na kraju ga unište vlastita ekipa.Do kraja sezone jedina osoba koja može nešto protiv Maxa i Red Bulla.Ako ništa drugo bar još uvijek uspije dignuti tlak pojedincima svojom vrhunskom vožnjom.Majstor ostaje majstor!

Yukihonda

nisi dugo izdržao… samo sam ćekao kada ćeš početi srati ponovo po svojoj ekipi… klaunu jedan…
što se mene tiče bolje da više nikada nisi ni vozio…. dosta smo te trpjeli…
volio bi da nikada više ne budeš šampion…

Race Engineer

Još uvijek od svih vozača samo Lewis može izazvati Maxa, nema straha, ne puca pod pritiskom i uvijek priredi prawi show… ali ga ove godine prati loša sreća.

hammer

Dobro receno Race Engineer samo Lewis moze izazvati Maxa….. Nadam se samo postenoj borbi a ne onoj proslogodisnjoj namjestaljki…..koja sramota za red bull.Toliko su jadni ispali da je to skroz bilo za bojkotirati F1.Hamilton ce opet zavladati jer ima puno veci talent od Maxa ali treba mu vremena……iduce godine sam na vrhu

sladjan87

Danas si vidio reprizu namjestaljke kako velis , ponovo je Lewis ostao na stazi a Max otisao u box . Kmecavac .

Max8

Fakat, lani dok se sjetim onih Silverstonea, Mađarske i kako su spucavali na sve načine Maxa, uz sva ta namještanja su popushili naslov, Max ih oderao sa sporijim autom. Nadam se da više ne bude tih namještaljki…

amadeus2022

Teško, sada se Maxu namještaju pobjede i prvenstva jer F1 neće biti zanimljiva ako Max ne stigne Lewisove rekorde. Kome je više Lewis bitan, ni u Mercedesu kolko vidimo mu baš ne cvjetaju ruže. Kralj je mrtav, živio kralj!

Max8

Malo previše epizoda Ancient Aliens.. Ali ajde, svatko ima pravo na svoje mišljenje, a pogotovo tko gubi ima se pravo ljutiti. Bez obzira na sve, lijepo je vidjeti 3 ekipe zgusnute na vrhu (barem privremeno) i tri najbrža vozača koja su još k tome iz tri različite ekipe na postolju.

hammer

Ma dobar je Max….mogao bi glumiti kao dvojnik mrs Beana…..ima velike slicnosti 😅😁

amadeus2022

Dodao bih i nešto lošiji auto a ni ekipa se nije baš iskazala odlukama.

amadeus2022

I loš auto, i loša taktika, i loš box, i loš momčadski kolega, fakat nema sreće!

Max8

Hahaha, kmechavac, sad jos i Russel brise pod s njime.. dok pogledas da je dobar dio trke imao sekundu po krugu brži bolid jako loše je to izveo. Russel bi uskoro mogao izazvati Maxa, biti će dobre borbe

Hyundai

Druze, trebao si gledati utrku a ocito da nisi. Nemoj da te mrznjs vodi😉

amadeus2022

Pa Baba je donekle u pravu, Russel je sam tražio meke gume da mu stave za kraj a Lewis ništa, samo je.. ma…. ekipi

stoka

Steta sto je bia safety car, bilo bi ganjanje do kraja iako bi max uzea pobjedu…

theKing

Uhh..steta za njega i sainza!
Trenutno jedino tko moze parirati maxu je lh.

Related Posts
20
0
Would love your thoughts, please comment.x