SLUŽBENO: Potvrđene izmjene na pogonskim jedinicama od 2026.!

FIA World Motor Sport Council je na današnjoj sjednici potvrdio nova pravila koja se tiču pogonskih jedinica ‘nove ere’ od 2026. te je službeno objavljeno kako će se MGU-H ukloniti, a električna snaga povećati na 350 kW.

Pogonska jedinica bi, osim navedenih promjena, trebala biti vrlo slična ovogodišnjima te bi trebala razvijati sličnu snagu što je zasigurno vrlo dobro. Dodatno, sve momčadi će koristiti 100% održivo gorivo. Mohammed Ben Sulayem, predsjednik FIA-e, je kratko prokomentirao nova pravila:

”FIA nastavlja provoditi inovacije, a istodobno smo počeli jako brinuti o našem okolišu te će zbog toga nova goriva biti 100% održiva. Formula 1 je u velikom rastu te će zajedno s ovogodišnjim promjenama biti zanimljivija nego ikad prije.”

”Želio bih se zahvaliti cijelom tehničkom osoblju FIA-e na predanom radu kako bismo ova nova pravila odredili na vrijeme. Zahvala ide i članovima WMSC-a koji su saslušali naše promjene i odlučili podržati ono što smo im prezentirali,” rekao je.

Što se tiče ostalih novosti, WMSC je odobrio i promjene u tehničkim pravilnicima za ovu i iduću sezonu, a tiču se porpoisinga koji je u prvom dijelu sezone zadavao probleme vozačima. Od VN Belgije će se primjenjivati rigoroznije provjere na samoj podnici bolida te bi to moglo utjecati na nastavak prvenstva.

Za dogodine su najavljene dodatne promjene na podnicama bolida, a neke promjene će se dogoditi i na roll bar-u koji se pokazao lošim u incidentu Guanyu Zhoua u Silverstoneu te će od dogodine biti provedeni dodatni testovi, a promjena će biti i na samoj konstrukciji roll bar-a.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x