Konačni grid za VN Belgije nakon brojnih kazni

Max Verstappen bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku Nagradu Belgije, ali kao što je svima poznato, vozač Red Bulla jedan je od mnogih vozača koji se suočavaju s grid kaznom za nadolezeću utrku.

Osim aktualnog svjetskog prvaka, kazne su dobili još Charles Leclerc, Esteban Ocon, Lando Norris, Mick Schumacher i Valtteri Bottas. Verstappen je u kvalifikacijama završio prvi, Leclerc četvrti, Ocon peti, Norris deseti, Schumacher petnaesti i Bottas, na koncu, posljednji.

Ipak, Finac je jedini vozač koji je dobio kaznu od “samo” petnaest mjesta, tako da će u utrku krenuti s 14. mjesta, odnosno, ispred ostalih vozača s kaznama, uključujuči i najbržeg Verstappena koji kreće sa 15. mjesta.

Samim time, sa 16. mjesta krenut će Leclerc u Ferrariju, a iza njega su redom: Ocon, Norris, Zhou Guanyu, koji je promijenio motor i mijenjač nakon FP3 i Schumacher.

Promjene u Top 10

S obzirom da je čak četiri vozača iz Q3 kažnjeno, znatno je promijenjen i startni poredak u prvih deset. Pole position naslijedio je Carlos Sainz, kojemu je to drugi pole u karijeri. Podsjetimo, Španjolac je na Silverstoneu osvojio prvi pole position koji je na kraju i pretvorio u pobjedu.

Na drugom mjestu startat će Sergio Perez, dok će u prvih tri po drugi put ove sezone startati Fernando Alonso. To je odlična prilika za Španjolca, koji je u kvalifikacijama bio brži od oba Mercedesa. Lewis Hamilton kreće četvrti, a peti je George Russell.

Odličnu priliku za bodove u sutrašnjoj utrci imati će šestoplasirani Alexander Albon, koji je izborio Q3 s Williamsom. Preostala četiri mjesta zauzimaju vozači koji su ispali još u Q2, a to su sedmoplasirani Daniel Ricciardo, pa Pierre Gasly na osmom mjestu.

Vozači Aston Martina zatvaraju prvih deset, Lance Stroll kreće deveti, a Sebastian Vettel na desetom mjestu.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x