Alex Albon objasnio zašto je zadržao Leclerca u Monaku: “Imali smo ogromnu prednost…”

Charles Leclerc najveći je gubitnik Velike Nagrade Monaka koja se održala u nedjelju. Monegažanin je drugu godinu u nizu uzeo pole position, a odlično je ušao i u utrku te je u kišnim uvjetima brzo izgradio stabilnu prednost na vrhu poretka.

Ipak, ostatak utrke bio je poprilično stresan za Ferrarijevog vozača. Uvjeti na stazi brzo su se mijenjali i ubrzo kišne gume nisu bile najbolje za vožnju. Neki vozači otišli su na intermedium gume, uključujući i pobjednika utrke, Sergija Pereza. Leclerc i Ferrari kasnili su nekoliko krugova s tim potezom, a kasnije se staza dodatno osušila.

Tim povodom nekoliko je vozača na svoje bolide stavila gume za suho, dok je ostalima trebalo malo duže da prepoznaju pravi trenutak za taj potez. Jedan od prvih vozača koji su otišli na slick bio je Alexander Albon, koji se našao u neugodnoj poziciji na stazi.

https://www.instagram.com/p/CeTH4viq_vO/?utm_source=ig_web_copy_link

Leclerc je htio ispred, ali…

Iza sebe imao je Leclerca, za kojim je zaostajao puni krug. Međutim, Leclerc je bio na intermediumu, dok je Albon imao slick gume i time, u suštini, imao uvjete za puno bržu vožnju na stazi. Monegažanin je bio bijesan što se Albon nije micao tijekom plavih zastava, a vozač Williamsa sada je objasnio tu odluku.

“Nezgodno je zato što smo mi bili na slicku. Imali smo ogromnu prednost u brzini. Tri zavoja bila bi potrebna da ga pustim i znam da bih odmah bio dovoljno brz da ga ponovno prestignem.”

“Tako sam završio u poziciji gdje je, u mojim očima, za obojicu bilo najbolje da samo ostanem ispred jer bih praktički odmah otišao daleko ispred. To je to stvarno, jedna od onih nezgodnih situacija.”

“U mojim očima je bilo da smo ga pustili, odmah ćemo ga ponovno prestići.”

Alexander Albon

Albon je u konačnici odustao u utrci, dok je Leclerc završio na razočaravajućem četvrtom mjestu.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Poslije su skupa otišli na Pad thai i coconut wather! Ajd Ž!

LUTHER

ajd, sad će biti da ga je albon namjerno zadržvao bla bla bla…. ako ćemo realno.. ferrari i leclerc su sami krivi za ovaj kiks …

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x