Perez: Jasno mi je rečeno da imam podršku momčadi kako bih pobjeđivao

Red Bull Racing je na prošloj utrci od Meksikanca tražio da se skloni Maxu Verstappenu. Smatrao je tada Sergio Perez da je to bilo nepošteno, no uoči VN Monaka kaže kako je sa svojom ekipom sve riješio.

Na utrci u Španjolskoj vozači Red Bulla bili su na različitim strategijama. Sergio Perez u boks je išao dva puta i tijekom utrke došao do vodeće pozicije, no momčad mu je naredila propuštanje Maxa Verstappena, koji je u boksu bio tri puta. Najavio je Meksikanac nakon utrke da će od momčadi potražiti odgovore jer mu se te timske odredbe nisu svidjele.

“Razgovarali smo nakon utrke. Osjećao sam još za vrijeme utrke da bismo mogli pokušati sa strategijom dva ulaska u boks pa vidjeti funkcionira li ili ne, a momčad je to prihvatila. Na kraju dana, bilo je jasno da je strategija tri zaustavljanja bila ispravan put.”

“Kad ste u bolidu, imate određene informacije, ali momčad vidi širu sliku. Bilo je jasno da su tri zaustavljanja bila bolji izbor. Sve je jasno i svi smo se složili da smo mogli odraditi bolji posao u tom stintu kako bismo imali bolju šansu s obje strategije te mogli vidjeti koja bolje funkcionira.”

Izjava je to kakvu se od Sergija moglo i očekivati, odnosno od bilo kojeg vozača kojemu se stvari s vrha postave tako kako su se u Španjolskoj postavile njemu. Usprkos činjenici da se momčad na prošloj utrci jasno ponijela prema njemu kao prema vozaču broj 2, Perez bježi od takve definicije.

Na pitanje hoće li mu momčad dozvoliti borbu za pobjede u utrkama, odgovorio je: “To je vrlo jasno, nisu to trebali niti reći, ali je jasno. S moje strane garaže, a isto tako i sa strane tima, u suprotnom ne bih bio ovdje. Imamo odličnu atmosferu u Red Bullu. U naletu smo i bio je to odličan rezultat za momčad, a meni su jasno rekli da imam punu podršku momčadi kako bih pobjeđivao.”

Meksikanac smatra da u Monaku baš i neće imati dobru priliku to dokazati jer bi po njegovom mišljenju Ferrari trebao biti bolji na sporoj uličnoj stazi.

“Vidjet ćemo, ali vjerujemo da bi Ferrari mogao biti iznimno moćan na ovom mjestu. Oni su jako dobri u sporim dijelovima, vožnja preko pasica im je vrlo dobra. Ovdje su bili jaki prošle godine kad nisu imali dobar bolid, tako da očekujem da će biti vrlo kompetitivni sada”, rekao je Checo.

Nakon dvostruke pobjede u Barceloni, Red Bull je vodeći u prvenstvu konstruktora. U poretku vozača, Verstappen drži prvo (110 bodova), a Perez treće mjesto (85). Između njih je Charles Leclerc (104).

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Dobar peso….k nozi….

Emil

Kao i svima, želim mu da dođe prvi, pa da onda razgovara. Ovako ništa od razgovora.

lando

Opet ce on k nozi kad vlasnik zaželi.
Vidim da nema baš kritika na racun ove trkačke veličine kao šta je to bilo prošlih godina sa botasom.

Pratiteljcro

Mogao se boriti za pobjedu ali nisu mu dali.

west

On i sam ne vjeruje u ovo sto je rekao!!!

klepesina

da pobjedjivaces kad max ne bude mogao u drugom slucaju tu si da se prilagodis timskim odredbama i da slijepo slusas sta ti se kaze uostalom tako to i ide u top timovim akoji se bore za vrh ostali timovi to ne koriste jer nema borbe ni zasta

paalfi

iskreno mislio sam da perez bude više zadavao glavobolje maxu…. Međutim ima tu najvjerovatnije i druga strana medalje a ta je da Red Bull dao šansu perezu da ostane u F1 inače bi ju mogao gledati sa tribina.. Max bude možda u RB još 2 sezone do tad perez mora poboljšati kvalifikacije te opasno mora puhati maxu iza vrata tek kada to sve napravi onda ima pravo tražiti da bude jednakopravan… Kolko god da bi ja osobno nešto htio ali mora se priznati da max vozi bolje od pereza bar za 30%….

klepesina

za minimum bar 80 posto max bolje vozi

Yukihonda

Sami bi sebi skočili u stomak braneći ti pobjeđivat….

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x