Charles Leclerc ispravio pogrešku i stigao do uvjerljivog pole positiona u Španjolskoj!

Charles Leclerc stigao je do još jedne pole pozicije s najbržim krugom u kvalifikacijama za Veliku Nagradu Španjolske. Monegažanin je s krugom od 1.18.750s bio jedini vozač s vremenom od 1:19s, a na drugom mjestu završio je Max Verstappen, dok je treći domaći junak Carlos Sainz.

Kvalifikacije u Kataloniji počele su u 16 sati. Sunčan je dan, a temperatura zraka visokih je 34 stupnjeva. Samim time, i staza će biti vrlo zagrijana što bi moglo voditi do zanimljivih strategija u utrci.

Na četvrtom je mjestu završio George Russell, dok je petoplasirani završio Sergio Perez s više od pola seknde zaostatka. Lewis Hamilton ponovno je izgubio u kvalifikacijama od Russella, kasnio je jednu desetinku i završio šesti.

Najbolji od ‘ostatka svijeta’ bio je Valtteri Bottas na sedmom mjestu. Ekipa Haasa, koja jedina nije došla u Barcelonu s nadogradnjama na bolidu, može biti vrlo zadovoljna s rezultatom. Kevin Magnussen završio je na osmom mjestu, a Mick Schumacher pobrinuo se za potpuno zadovoljstvo s desetim mjestom. Između njih, na devetom mjestu, završio je Daniel Ricciardo.

No photo description available.

Q1

Prvi brzi krug od vodećih vozača postavio je Sergio Perez s krugom od 1:20.447s. Ipak, Meksikanac je ubrzo bio savladan od kolege Maxa Verstappena, koji je imao tri ljubičasta sektora i bio tri i pol desetinke brži.

Ubrzo su krugove započeli i vozači Ferrarija. Domaća uzdanica, Carlos Sainz, imao je najbrži drugi i treći sektor i ušao u cilj s gotovo dvije desetinke prednosti ispred Verstappena. Leclerc, istovremeno, vozi još bolje i ulazi u cilj kao P1 s 0.031s prednosti.

Srebrne Strijele su odvozile krug nakon Ferrarija. Četvrto mjesto za Russella, 0.357s zaotatka za Leclercom. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton stao je na peto mjesto s pola desetinke zaostatka za Russellom. Ubrzo je krug odvozio i najuspješniji španjolski vozač svih vremena, Fernando Alonso.

Dvostruki prvak nije imao veoma brzi krug, stao jena 12. mjesto s 1.1s zaostatka. Tri minute prije kraja, u zoni eliminacije bili su Albon, Stroll, Gasly, Schumacher i Latifi. Ricciardu je prijetila eliminacija, a na 14. mjestu bio je Vettel.

Svašta se dogodilo pri kraju kvalifkacijske runde. Vozači Haasa odvozili su odlične krugove, mladi Schumacher skočio je na 11. mjesto i izborio Q2, dok je Magnussen završio na vrlo visokom petom mjestu. Gasly se spasio eliminacije s 13. mjestom, a dogodio se i incident s Fernardom Alonsom i Landom Norrisom.

Naime, Španjolac nije imao puno vremena i jurio je za čisti zrak i početak brzog kruga, ali naletio je u šikani na sporog Norrisa. Alonso je na kraju i ispao iz Q1, u utrku će krenuti tek kao 17.

Ispali vozači: Vettel (16.), Alonso, Stroll, Albon, Latifi (20.)

Q2

Prvo vrijeme u Q2 postavio je George Russell – 1:19.470s. Hamilton ga prati s tri desetinke sporijim vremenom.Magnussen u prvom brzom pokušaju vozi 1.20.4s, a Perez 1:19.8s.

Vozači Ferrarija zasjeli su četvrto i sedmo mjesto, peti je Bottas. Norrisu je obrisan brzi krug nakon što je kršio granice staze u zavoju 12. Velika je vijest što je Mick Schumacher izborio Q3 po prvi puta u karijeri, a s tim je rezultatom zaokružio slavlje za Haas.

Tako su u Q3 završila dva bolida Ferrarija, Mercedesa, Red Bulla i Haasa. Preostala dva mjesta pripala su Danielu Ricciardu i Valtteriju Bottasu.

Ispali vozači: Norris (11.), Ocon, Tsunoda, Gasly, Zhou

Q3

Posljednja kvalifikacijska runda započela je pod dojmom kako je Mercedes konkurentan za borbu za pole position. Hamilton je prvi bio u letećem krugu, pratili su ga Sainz i Leclerc. Britanac je prošao ciljem s vrijemem od 1:19.664s. Sainz skida najbrže vrijeme s 1:19.423, a Leclerc koji je jurio stazom izvrtio se u šikani!

Verstappen, doduše, vozi uvjerljivo najrže vrijeme od 1:19.073s i dolazi do provizijskog pole positiona. Leclerc je, doduše, bio brži od aktualnog prvaka kroz prva dva sektora. Također, Monegažanin je malo usporio Georgea Russella, koji je završio na privremeno četvrtom mjestu.

Što se tiče ostatka Top 10, Bottas je bio na šestom mjstu, daleko ispred svih ostalih sa sredine poretka. Ricciardo je na sedmom mjestu, Magnussen osmi, a Schumacher deseti.

Leclerc je u drugom brzom pokušaju popravio vrijeme u prom sektoru, ali bio je 0.026s sporiji od Nizozemca. Ipak, ponovno vozi ljubičasti drugi sektor i kroz cilj ulazi s najbolji vremenom od 1:18.750s! Sainz poboljšava svoje vrijeme, koje je ipak četiri desetinke sporije od Leclerca!

Pretplati se
Obavijesti o
53 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Zastava Kragujevac odustao,Forza merda

F1 fan

Max više brzine u ulasku u zavoj leklerk više pri izlasku iz zavoja… mehanički grip kod feararija je baš na nivou

papaya

Nevjerojatno! Mercedes-Benz 300 SLR uhlenhaut coupé iz 1955. postao je najskuplji automobil na svijetu, prodan za nevjerojatnih 135 milijuna eura. Time je oborio stari rekord koji je postavio Ferrari 250 GTO iz 1962., za koji se vjeruje da je 2018. prodan za 48,4 milijuna dolara.

Nije vezano za naslov,ali je jedna vrsta satisfakcije…..ipak se ne radi o maloj razlici nego debeloj novcanoj razlici….

Isto tako virujem da će u skoroj budućnosti to opet prići Ferrari…za sad je ovako

Živili

west

Postoje samo dva primjerka tog automobila sa tvrdim krovom rađeni za utrke!!!

papaya

Hvala na info,nisam zna za taj podatak….

Nosko

Meni je nejvjerojatno da je stari rekord bio 48M $? Pa 50 slika je prodano za veći iznos. 135M € za najskuplji auto mi ne dijeluje kao neki veliki iznos. Mislio sam da je to više.

Yukihonda

Volim ovakvu f1… sve se više kuha… biti će danas ćobanac…. mećka se digla… Ferari sve besprijekorno.. moji uvijek sitna sranja… u svakom slučaju Ferari je opak a bome i Mećka..

papaya

Velike čestitke VELIKOM FERRARIJU

I naravno i Leclercu

Evo Mercedes se popravia,ali nisu stagnirali ni u Ferrariju ni u redbullu…tako da su i oni nasli poboljšanja

Max8

Kad se sjetim kao se ona Ljuiz4 smijao iz rečenice “dajte mu Russela”, suza mi sama od sebe krene na oko 😂😂😂

west

Bolje da ti je suza u oku nego šljiva ispod oka 🤣🤣🤣!!!

mody

Trebs izbacit zadnju sikanu to.govorim 15 godina biti ce tesko pretjecati max mozda napadane odmah u 1 zavoju

lando

To bi znacilo da u još jednom brzom i ogromnom desnom zavoju ferrari uništava i onako uništene gume i sigurnu pobjedu RB a možda i merc ispred njih jer bi treci sektor ličio na prvi a u prvom je merc bio najbrži danas…..

Nosko

Opet greška koja se na najvišem nivou ne smije desit. Ali bravo što se ipak poslije smirio i uzeo pole. Ostajem pri prognozi od prije.

Desmosedici

Greške se događaju kada se vozi na limitu ..i preko limita..Charles vozi “muški” i to se najbolje.vidi kad se usporedi sa momčadskim kolegom koji nije niti loš niti spor vozač.

Gigi

Ne mogu se slozit sa komentarom, svi oni voze na limitu ali oba Ferrarijeva vozaca grijese i to cesto, Lec se vec 3 puta izvrtio kao pocetnik. Znaci ostali vozaci voze ispod limita jer se ne izvrte? Za Vettela si govorio da se izvrtio cesto jer je Ferrarijev bolid bio los a sad kad je dobar, mozda i najbolji, sad je muska voznja kriva!?

Desmosedici

Stvar je vrlo jednostavna..izvrti se onaj koji pređe limit..to su zakoni fizike..zašto netko tako riskira to je drugo pitanje..može i ono da sa lošijim bolidom pokušava nadoknadit taj hendikep..kod Leclerca je očit pritisak da bude brži od Maxa..a to mu uspijeva sa ovakvim agresivnim pristupom.

Desmosedici

P.S Gigi zaboravio sam odgovorit na tvoju dilemu..u pravu si oboje..kod Vettela je problem bio što je išao preko limita da bi parirao bržem Mercedesu..a kod Leclerca je problem što je Red Bull tu negdje po brzini i on zato forsira, “vozi muški”, da bude brži od Maxa ..i uspijeva u kvalama..nadam se da će tako i u utrci. LP!

Deyo

Nazalost, Desmosedici, mislim da su mnogi ovde u pravu. Ferrari ima dobar bolid, i mozda da je Max u tom autu, mozda bi bio vodeci, ali sa Ferrarijem. Cinjenica je da Charles i njegov kolega jesu dobri vozaci, ali nisu jednih od onih koji idu above and beyond.

papaya

Ups…..nikad nesmite ići direkt…

Tribali ste to malo ublažiti….

TORPEDO

To su sve nagađanja,što bi bilo kad bi bilo?
Možda Leclerc vozi stalno na limitu pa radi takve greške jer iz bolida izvlači maximum,a da vozi RedBull ne bi trebao raditi greške jer je bolid dominantan i puno brži od Ferrarijevog?
Nego gdje je onaj najveći vozačić ikad…momčadski kolega ga šamara ko šmrkavca.
Gdje su oni silni West44,Mika.ka,Lewis8,White lions…čkome,šute,sakrili se u mišje rupe…samo lupaju minuse na Ferrari…jadno da jadnije ne može biti!
Jedan iole bolji vozač poput Russela i odmah predaja,sporost,neznanje…žalosno!

Nosko

Više nema mjesta za ovakve greške, pogotovo protiv Maxa. Svi oni voze na limitu, i greške se mogu dogodit, ali sitne, ne da u zavoju izgubi guzicu i izvrti se. Još mi ne izgleda da je totalno čist u glavi, u Monacu će biti pravi test.

papaya

Kad leclerc pogriši,što je sasvim normalno onda je to vožnja na limitu,kad Hamilton pogriši onda je smotan ili se je usra ovih iza sebe….

Zanimljivo je to od strane naših vjernih navijača koji prije svega poštuju sport i protivnika…..

TORPEDO

Hamić je sedmerostruki svjetski prvak…on ne smije griješiti,jer je savršen,nije više umišljen hahaha.
Koja jad i bijeda…

papaya

Nije bilo potribe za takvim izražavanjem….nemamo potvrdu da je Hamić…pa bi bilo ok da ostane Lewis Hamilton….

Nije ni savršen ,a bome nisam ni ubra da je umisljen

Torpedo moj …..

amadeus2022

Sjajan Leclerc no sutra u utrci opet stara priča, na jedinom mjestu gdje je moguće preticanje RB je brži i bez DRSa plus mnogo manje trošenje guma kod RB i naravno samouvjereni Max! Naravno i od Russela očekujem neko iznenađenje, pa čak i postolje!

F1 fan

Dobro su rekli aston martin drugi rb.. u Q1 max 3. A stroll 3. Odozada, to je to kopija rb

west

Crveni pozeri imaju slabiji race-pace u odnosu na Bull i potrošnja guma im je veća pa mislim da sutra neće bit kreveljenja kao danas!!!

147 kt

Eh misliti je. Sta ono.

147 kt

Alfista. Nemam sta pogledat.

147 kt

Mika. Dugi. Daj stani pred ogledalo i pogledaj se. Al dobro se pogledaj.

robif

Isfrustriran zbog…neda mu zena

robif

Bi da ima s čime

147 kt

Sta te lupila danasnja vrucina. Nisi potrazio hlad pa te ofurilo.

robif

Ovo je postao cisti Ferrari privatni forum-portal.Neistomisljenicima se djele minusi i slicno.ko u komunizmu

schumy

Hvali se sa svojim “najboljim svih vremena” faco – dobro su napisali u Corriere della sera – ….LH potonuo kao kame” bez dominantnog bolida”….

Deyo

🤣🤣🤣🤣
Toto, I have a feeling that we are not in Kansas anymore
Samo čekam kada počne pucati i sudarati se sa drugima, kao ono 2011.

papaya

Opet ti….i opet blatiš lipi ime koje imaš,pa i schumy je bia u Mercedesu i tad Mercedes nije bia dominantan,pa sto onda schumy nije razvalia svu ekipu na gridu…

Daj malo poštivanja

Kad već koristiš tako VELIKI NICK onda u skladu sa tim i piši o F1

147 kt

E da.

Pratiteljcro

Steta pa max nije zavrsio krug pa se nije vidio pravi pace RB vs Fer, barem u kvalama. I dalje djeluju vrlo podjednako ova dva teama.

Ferrari kralj f1

Misliš ova dva vozača?

Pratiteljcro

Ne, vec mislim na RB vs ferari, pace u kvalama.

ZMija

ja izgleda pogrijesio kanal
kod mene u q2 prvi max
i uq3 botas bio sedmi a luis sesti

ZMija

dali je to doslo do nekakvih kazni
kod mene skroz drugaciji raspored

admir

Forza Ferrari

Ferrari kralj f1

Koji krug Leclerca a šta su se nadali u mercedesu? Opet ta nepouzdanost RB do kad?

Pratiteljcro

Rijesili su svoje probleme sa poskakivanjem i sada ce raditi na performansama polako ali sigurno. Korak po korak.

Ferrari kralj f1

Još imaju malo problema sa poskakivanjem. Ali zna se tko će se boriti za prvo mjesto Ferrari i RB.

Pratiteljcro

Pa ferari ima i dalje minimalno poskakivanje pa se svejedno bore sa bulom za prvo mjesto koji opet skoro nista neposkakuje! Merc je gubio puno dok je bas jako poskakivao a sada kada je to svedeno an minimum uhvatili su prikljucak. A sada im preostaje ubrzavanje bolida a ne krpanje problema.

Ferrari kralj f1

Pa poskakivanju i je bio problem iako su se poboljšali ali pogledaj vremena Leclerca u odnosu na Mećku još moraju poraditi na bolidu da dobiju na brzini jednog kruga a u utrci teško da mogu više s obzirom na RB . TB je riješio težinu bolida. No bit će tu borba Maxa i Lelcera ako sve bude kako treba nema ih tko ugroziti.

klepesina

ne ide to tek tako sredis poskakivanje pa sleduje polako odvrtanje motora i pokoja nadogradnja dok ne bude tip top

zjurina

Forza Ferrari ! Bravo Charles !!!

F1 fan

A rekli su dajte mu rasela

Pratiteljcro

Ma vec nakon prve ruselove sezone u williamsu bilo ej jasno o kakvom se vozacu radi i da ga je tada toto doveo u merc hamilton bi imao malo manje naslova.
Recimo Lec je imao takvu karijeru, dosao u alfu i vec nagodinu odlazi u pravi team. Isto to je zasluzio i George no sto je tu je dogodio se toto pa je malo zaglavio u wiliamsu.
Neka sad napokon i cvijeta zasluzio je nakon 3 godine najgoreg bolida vidi se da je vozacina.

Related Posts
53
0
Would love your thoughts, please comment.x