Bottas: Najbolje da na utrke počnem dolaziti u petak navečer

Pomalo je nevjerojatno kakav crni niz pehova ima Valtteri Bottas, no ako je u svemu tome nešto pozitivno, problemi mu se barem događaju petkom, a ne subotom ili nedjeljom.

Četvrti trkaći vikend u nizu donio je velike probleme Valtteriju Bottasu. Kvar na MGU-K prisilio ga je na propuštanje prvog slobodnog treninga na Velikoj nagradi Monaka. Momčad je promijenila tu komponentu i mjenjač, a svoje prve krugove odradio je u petak poslijepodne na drugom treningu.

Nevjerojatan niz pehova počeo je u Imoli, kvarom ispušnog sustava na kvalifikacijama u petak. U Miamiju je izletio na prvom treningu pa morao propustiti drugi, a u Barceloni je doživio kvar motora nakon jednog brzog kruga na drugom treningu. Finac u šali govori da više uopće neće dolaziti na treninge u petak.

“Već sam rekao Fredu da bih u Baku možda trebao doći u petak navečer. Baš nemamo sreće, a opet potpuno drukčiji problem, MGU-K. Mislim da se isti problem na istom treningu dogodio Micku, ali da se nije ponavljalo na drugom treningu. Siguran sam da rade na tome, ne znam koji je uzrok. Nismo tu ništa mogli, ali ne možemo si stalno dopuštati toliko problema. Pred nama je još duga, duga sezona pa ćemo vidjeti”, kaže Valtteri.

Ulična staza u Monte Carlu druga je priča u odnosu na sve ostale staze u kalendaru, tako da propuštanje treninga vozaču vjerojatno padne i teže nego inače. Bottas je na drugom treningu odradio 27 krugova i postavio 13. vrijeme.

“Ovdje vam definitivno treba svaki krug i trebalo mi je vremena na drugom treningu za prilagodbu. Definitivno sam se osjećao sve ugodnije sa svakim krugom, no problem je i promet. Ne možete odvoziti baš puno čistih krugova prije kvalifikacija. Nadam se samo da će sve proći dobro na trećem slobodnom treningu.”

Valtteri Bottas u Monte Carlu (Photo: Antonin Vincent / DPPI)

Ova sezona dobro ide za Bottasa i Alfu. Peto mjesto među konstruktorima izgleda jako dobro, a Valtteri vjeruje da usprkos problemima, do bodova može i u Kneževini.

“Trebali bismo biti u igri za Top 10, ne vidim razlog zašto ne bismo bili. Ja definitivno moram pronaći još malo brzine u sebi, a moramo vidjeti i s postavkama. Razlika je u odnosu na prethodne godine i vožnja je sada jako gruba. Osjetite sve nagibe na stazi, puno je poskakivanja i definitivno je teže nego prošlih godina.”

“Meni je drugi trening zapravo bio prvi pa sam išao korak po korak, no siguran sam da dolazi ono bolje, od mene i od bolida. Pogledat ćemo možemo li učiniti bolid malo ugodnijim, koje su nam opcije i kako pronaći bolje performanse. Puno toga se može mijenjati pa ćemo vidjeti.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x