Wolff: Mogli bismo imati reprizu Senna-Prost

Toto Wolff smatra da bi ponovo moglo doći do sudara između njegovog Lewisa Hamiltona i Red Bullovog Maxa Verstappena ako bi se naslov prvaka odlučivao u zadnjoj utrci u Abu Dhabiju.

Šef Mercedesove momčadi smatra da bi mogli imati reprizu okršaja Ayrtona Senne i Alaina Prosta, koji su se dvaput sudarili u Suzuki u odlučujućim bitkama za naslov prvaka.

Ako se to baš i dogodi, Wolff je uvjeren da će onaj tko je u tom trenutku vodeći po broju bodova, vjerojatno pokušati eliminirati svog suparnika. No, naglašava da nikada ne bi naredio Hamiltonu da napravi takav potez na stazi.

“Ako bi se došlo do scenarija da posljednja utrka u Abu Dhabiju odlučuje prvaka i da se oni međusobno utrkuju za titulu, tko god je ispred, apsolutno će pokušati učiniti isto što su i Senna i Prost u svojim godinama.”

“Što se dogodilo u Monzi? Verstappen je izbacio Lewisa koji je bio brži i spreman za pretjecanje. I to je potpuno razumljivo, mislim da to ne možete kontrolirati. Hamilton i Verstappen, mislim da te okršaje ne želite kontrolirati jer su oni gladijatori u svojim strojevima.”

“To je ono što ovaj sport čini tako zanimljivim, jer je u našoj prirodi ukorijenjeno da ne volimo nikakvo ugrožavanje situacije, ali nekog ipak zanima što se sve može odvijati”, rekao je Wolff.

S obzirom na to da je borba za Svjetsko prvenstvo još uvijek izuzetno tijesna između spomenutih vozača Mercedesa i Red Bulla, postoje dobre šanse da se titula za prvaka zaista oduži na posljednju utrku sezone.

Verstappen trenutno 12 bodova više od Hamiltona uoči ovotjedne VN Meksika.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

Naci vec sada priprema teren te svaljuje krivicu na drugu stranu
Nece on ham gurnuti on ce Botasa
Ugl ovako se lobira misljenje sudaca na vrijeme

Yukihonda

Zanimljivo od Tota provokatora iz ovoga se može svašta… odvrni turbinu u Meksiku….

mody

nadam se da će max osvojit naslov toto vuk se boji

amadeus2022

Svašta, pa ako prije zadnje utrke situacija bude takva onda se lijepo da do znanja da ako netko od njih to napravi da će mu biti oduzeti svi bodovi kao što je to napravljeno Šumaheru i priča je završena!

Nosko

Koja glupost…sve su ovo igrice lisca Wolffa.

Lewis8F

Netko je izgleda prespavao ovu sezonu, sad se probudio i čudi se.

Nosko

A netko opet ne razumije što je pisac htio reći?

Lewis8F

Nisi tako misteriozan. Wolff je rekao da je moguće da se dogodi sudar u zadnjoj utrci koji će odlučiti prvaka. Ti si rekao da su to igrice.

To što je Wolff rekao mogu biti igrice samo za onoga tko je prespavao ovu sezonu. Za ostale to je realno.

Nosko

Sudar između njih dvoje je moguć u svakoj utrci, ali insinuirat da će to netko napraviti namjerno u zadnjoj utrci nije isto, a znamo na koga ustvari misli.
Takva izjava može biti samo u lošoj namjeri.

Lewis8F

Nigdje ne insinuira da će biti namjerno. Da je htio insinuirati, kako ti kažeš, imao bi događaj novijeg datuma umjesto Prosta i Senne. To je MS 1997.Tu bi se bez ikakve greške jasno radilo o namjernom izbacivanju u izjavi. Prost-Senna, oba dvoboja u Japanu, nisu okarakterizirana kao namjerno izbacivanje. MS 1997. jest.

Nosko

Ako kaže da je uvjeren da će onaj u prednosti vjerojatno pokušati eliminirati svog suparnika, i da nikad to ne bi naredio Lewisu, onda to može značiti samo jedno.

Jednog dana možda to skužiš kada se probudiš iz hipnoze.

B4c4

Kod prvog sudara Prost Senna očigledni krivac je Prost no međutim Senna nastavlja utrku i pobijeđuje.
No već tada su krenuli sa namještanjem titula i FIA dodjeljuje Senni DNF. Senna je promašio šikanu pri povratku, zamisli bizarnog razloga.
https://youtu.be/WBForKcFWoA

mody

ja sam.za ayrtona prost je 1989 uoči suzuke rekao da nece vise ostavljati prostora ranije zatvorio.zavoj senna se zaletio u njega prost izašao iz bolida on nastavio voziti oni kazu da je namjerno sjekao.sikanu 1990 je izgurao prosta i nitko nije smio ništa danas bi ga kaznili.sumsher se zabio u hilla 1994 nije dobio kaznu 1997 se namjerno zabio u villeneuve tad su ga kaznili montoya su kaznili 2003 u americi jer je slucajno taknuo rubensa tada izgubio naslov 1986 mansellu pukla.guma piqeta vratilo u boks prost naslov bilo je ludih utrka za naslov nadsm.sw da ve ove godine nakon… Read more »

Related Posts