Sainz: Radio sam na startovima, konačno se isplatilo

Ferrarijev Španjolac bio je oduševljen nastupom u sprint kvalifikacijama na VN Sao Paula, u kojima je zauzeo treću poziciju, a najveći je dio posla odradio na startu te 24 kruga dugačke utrke.

Na startu sprint kvalifikacija Carlos Sainz je držao petu poziciju, no izvrsno je krenuo kad su se svijetla ugasila i već do prvog zavoja prošao Pierrea Gaslyja i Sergija Pereza koji su bili u drugom redu. Dobrim prolaskom kroz Sennin S, Ferrarijev si je pilot otvorio mogućnost napada na drugi bolid Red Bulla.

Poravnao se s Maxom Verstappenom na dugačkom pravcu prema zavoju broj 4 i onda s unutarnje strane prošao na drugu poziciju.

“Moj je start stvarno bio dobar. Bio je to segment u kojem sam se trebao poboljšati otkad sam došao u Ferrari. Osjećao sam da moji startovi nisu onako dobri kako su bili u McLarenu i Renaultu. Radio sam na tome i bilo je lijepo vidjeti da se to konačno isplatilo”, komentirao je Carlos nakon sprint kvalifikacija.

Oba Red Bullova bolida ipak nije uspio zadržati iza sebe do kraja. Verstappen ga je prošao u četvrtom krugu, ali Pereza je uspio zakočiti i osvojiti treću startnu poziciju za nedjeljnu glavnu utrku, usput i jedan bod za prvenstvo.

“Kalkulirao sam i shvatio da Max ima veliku brzinu, tako da sam iskoristio taj krug u kojem me Max pretjecao, kao i krugove nakon, za čuvanje mojih guma. Znao sam da će na softu biti tijesno do kraja i želio sam sačuvati nešto za kasniju fazu utrke.”

“Da sam više koristio gume u branjenju od Maxa, bilo bi puno teže zadržati Checa iza mene. Morao sam odraditi tu računicu unutar bolida”, izjavio je Španjolac.

Bod koji je osvojio dobro će doći Ferrariju u borbi protiv McLarena za treće mjesto konstruktora. Sainzov bivši kolega, Lando Norris, uspio je dobiti na stazi Charlesa Leclerca. Oni su sprint kvalifikacije završili na šestom i sedmom mjestu, a startat će iz trećeg reda, budući da Lewis Hamilton, koji je jučer bio peti, zbog kazne ide pet mjesta unatrag.

Leclerc je za sprint kvalifikacije odabrao srednje tvrdu smjesu guma i nije bio pretjerano zadovoljan.

“Dosta sam se mučio na mediumu. Prednje gume nisu funkcionirale. Imao sam prilično puno podupravljanja, bilo je i graininga. Moramo dokučiti što mogu napraviti bolje i što možemo kao tim napraviti bolje”, rekao je Charles pa sugerirao da bi “kvaka” mogla biti i u temperaturi staze: “Što je bilo hladnije, veći su bili moji problemi s prednjim gumama. Temperatura će sutra biti nešto drukčija.”

U nedjelju bi u Sao Paulu trebalo biti toplije, a utrka počinje u 18 sati po hrvatskom vremenu.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

Bravo
Imamo 2 vozaca koji mogu napraviti razliku
Svaka cast

Lewis8F

Smiješan si. Max ti je pustio. Mody zna.

Gigi

Sve to llijepo izgleda na prvu al onda kad vidis da je Sainz u 24 kruga zaostao skoro 20 sec za Bottasom e to nije dobro za F1.

Related Posts