Leclerc: Očekujemo da će McLaren biti malo jači od nas

Ferrarijeva momčad odradila je jako dobar posao prošlog tjedna u Meksiku te preuzela treće mjesto konstruktorskog poretka od McLarena, međutim u talijanskoj momčadi očekuju da će društvo iz Wokinga znati odgovoriti u Brazilu.

Uz bitku za naslov prvaka, veliku pažnju definitivno privlači i duel Ferrarija i McLarena za treću poziciju u redoslijedu konstruktora. Ako se vratimo malo u prošlost, britanska je momčad imala lijepih 17.5 bodova prednosti nakon izvrsne dvostruke pobjede u Monzi te uspješnog vikenda u Sočiju.

Međutim, Ferrari je posljednjih tjedana smanjivao zaostatak, da bi u Meksiku sasvim okrenuo vodu na svoj mlin. Charles Leclerc i Carlos Sainz osvojili su u Mexico Cityju 18 bodova, dok je za McLaren mršavi jedan bod donio Lando Norris. Završne četiri utrke u sezoni ekipa iz Maranella dočekuje s 13.5 bodova prednosti, ali smatra da stiže i odgovor.

“Ne smijemo biti previše sigurni u sebe. Mi i dalje sve moramo odrađivati savršeno jer je stvarno neizvjesno. Očekujemo da će McLaren biti snažan, barem malo snažniji od nas ovdje u Brazilu”, najavljuje Charles Leclerc.

“Mi se doista moramo koncentrirati na sebe, moramo sve odraditi savršeno do kraja sezone. Istina je da su ovo dobra vremena za našu momčad. Ostvarili smo popriličan napredak u zadnjih pet, šest utrka, što je dobro i poništili smo razliku koja je postojala između nas i McLarena. Stvari izgledaju dobro.”

Carlos Sainz nosi lijepe uspomene iz Brazila, gdje je baš s McLarenom osvojio treće mjesto prije dvije godine. Sada je na drugoj strani i pokušava doprinijeti pobjedi svoje nove protiv bivše momčadi.

“Ovo što je Charles govorio, tako brojevi sugeriraju. Imamo simulacije i nekakva očekivanja pa zbog karakteristika staze smatramo da će imati oko pola desetinke prednosti u odnosu na nas, ne više od toga.”

“Sad, to može biti desetinka gore ili dolje. Trebalo bi biti tijesno, to je sigurno. Mislim da će biti uzbudljivo, a s obzirom na postolje Gaslyja ovdje 2019., AlphaTauri bi također trebao biti u kombinacijama. Jako je napeto i mislim da nas čekaju odlične borbe do kraja godine”, poručio je Španjolac.

Vozačima Ferrarija zanimljivo može biti i u poretku vozača. Borba za peto mjesto još je relativno otvorena jer Lando Norris ima 150, Charles Leclerc 138, a Carlos Sainz 130.5 bodova.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Ako ne bude izvanrednih događaja Ferrari dobiva ovu borbu za 3. mjesto.

west 044

Treće mjesto za vas,puna šaka brade!!!

r.u.m.

slažem se i to je realno za Ferrari a sjeti se Ferrari u vrijeme Alonsa i Vettela očekivalo se samo prvo mjesto a nerealno i zato se je i sjebalo oba dva vozača jer je Ferrari imao ne realna očekivanja,sada su ipak malo stali na loptu i uzeli mlađe vozače i ipak imaju neku strategiju ali ono život na staroj slavi od Šumahera je bio katastrofa i smrt za VET i ALO.

147 kt

Ovo 044 to ti je u imenu pozivni od moje zupanije. Pa gdje si zemljak sto sutis da si odavde.

Related Posts