Sainz: Uživao sam u svakom krugu ove staze

Carlos Sainz je prilično zadovoljan nakon jučerašnjih treninga u Austinu. No, vozač Ferrarija je rekao da bi promet i visoke temperature mogle prilično zakomplicirati stvari u subotu.

Sainz, koji je završio peti na prvom slobodnom treningu iza svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca te deveti na drugom slobodnom treningu s Leclercom sedmim, objasnio je zašto je malo zastao u drugoj sesiji i kakvi izazovi se mogu pojaviti u subotu:

“Imam osmijeh na licu jer sam prije svega uživao. Ovo je odlična staza za vožnju i svaki krug koji napravim ovdje jednostavno uživam. A bolid, postavljanje u FP1 bilo je prilično zeznuto s neravninama, a za FP2 smo ga uspjeli dosta poboljšati – tako da sam bio malo sretniji u FP2, iako vrijeme kruga te ne prikazuje. Imao samo prilično loš treći sektor s prometom i greškom.”

Sainz smatra da bi promet mogao biti ključan u subotnjim kvalifikacijama:

“Očito su ovi automobili jako osjetljivi na vjetar i prljavi zrak, trebaju nam veliki razmaci između automobila. Ako naiđete na promet kao što sam ja u zadnjem sektoru, te s obzirom na to koliko su gume na kraju kruga kritične zbog pregrijavanja, koliko je vruće, koliko ima prljavog zraka i pregrijavanja – krug može postati vrlo neuredan.”

Samo 7,5 bodova zaostatka za McLarenom prije VN SAD-a, Ferrari je na pragu trećeg mjesta u konstruktorskom prvenstvu. No, gdje se nalaze u usporedbi s ekipom iz Wokinga?

“Vrlo smo blizu kao i od početka godine. Samo trebamo pokušati odraditi sve savršeno da ih pokušamo pobijediti i biti dosljedni u svom poslu do kraja sezone.”

“Tu i tamo još uvijek nedostaje malo brzine, ali ovo je vrlo izazovna staza i moramo pronaći malo ravnoteže između kvalifikacija i utrke”, zaključio je Leclerc.

Related Posts