Binotto: Treće mjesto u poretku je jasan cilj

Ferrari je u Turskoj smanjio McLarenovu prednost u borbi za treće mjesto u poretku konstruktora, smanjivši zaostatak na 7,5 bodova sa šest utrka do kraja sezone.

Mala je to razlika usprkos McLarenovoj dvostrukoj pobjedi u Monzi prošlog mjeseca gdje je momčad osvojila maksimalne bodove. Vodstvo je poraslo i na 17,5 bodova nakon Rusije prije nego što su se stvari okrenule u Turskoj.

Iz Ferrarija su uvijek tvrdili da većinu svog fokusa stavljaju na nova pravila za 2022. godinu pošto se žele vratiti na vrh poretka, čineći tako 2021. prijelaznom godinom.

No, šef momčadi Mattia Binotto je rekao da je pokušaj pobjede nad McLarenom cilj koji je jasan cijeloj momčadi, a sve sa svrhom da se simulira rad pod pritiskom i neizvjesnošću.

“To je zasigurno cilj o kojem smo već obavijestili momčad. Mislim da se svi slažu s tim. Bilo bi super završiti treći. Mislim da je čak i rad s takvim jasnim ciljem do kraja ove sezone važan za nas jer je to način rada pod pritiskom te samim time i obuka za takve situacije”, rekao je Binotto na pitanje o važnosti bitke za treće mjesto.

Charles Leclerc je u Turskoj ipak propustio svoje drugo ovogodišnje postolje, završivši na četvrtom mjestu, dok se Carlos Sainz borio sa začelja i osvojio bodove na osmom mjestu.

Obojica vozača sada koriste nadograđeni hibridni sustav Ferrarijeve pogonske jedinice, što je momčadi doprinijelo u borbi s McLarenom.

“Vidjeli ste u Turskoj da smo bili brži od McLarena. U Sočiju su pak bili brži od nas. Tako da još uvijek vjerujem da ćemo se tako izmjenjivati do kraja godine”, rekao je Sainz.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mali Mujo

Kažu da se Briatore vraća… Kad bi bar umjesto njega…

sladjan87

Prizvodjac bezalkoholnih napitaka da bude bolji ? Sramota .

sladjan87

Ti si sramota za Ferrari i ne znam zbog cega si jos uvijek tu . Za Ferrari cilj ne smije biti trece mjesto u poretku ! Bruka .

west 044

Nikad Binotto neće bit Toto !!!

Desmosedici

Totto i Briatore može biti svatko..osobe “bez alata i bez zanata”..ali biti obrazovan vrhunski inžinjer ne može biiti svatko.

F-red

Ferrari u srcu a Mclaren oduvijek na drugom mjestu.Od iduce sezone nadam se da borba nece biti za za trece mjesto nego za prvo..

brasko

Obistinilo se..

Related Posts