Wolff: Valtteri je zaslužio ostati u Mercedesu

U već dugo očekivanim vijestima, Valtteri Bottas danas je objavio kako na kraju sezone napušta momčad Mercedesa. Gotovo je sigurno da će George Russell sjesti na Bottasovo mjesto. Međutim, šef Mercedesa Toto Wolff kaže da je Bottas zaslužio “ostati u Mercedesu.

Bottas se pridružio Mercedesu 2017. kao zamjena za Nicu Rosberga. U pet nedovršenih godina s Mercedesom, osvojio je devet utrka i 17 pole pozicija. Uz to, Bottas je osvojio čak 63 podija u karijeri – većinom s Mercedesom.

“Ovo nije bio lagan proces i očita odluka za nas. Valtteri je obavio fantastičan posao u ovih pet sezona i njegov je utjecaj na naš uspjeh i rast bio presudan.”

“Zajedno s Lewisom, izgradio je idealno partnerstvo između dvojice vozača u sportu. To je bilo vrijedno oružje u borbama za naše titule i to nas je guralo da postignemo povijesni uspjeh.”

“Apsolutno je zaslužio ostati u Mercedesu i drago mi je da je mogao odabrati uzbudljiv izazov s Alfom iduće godine. Kada dođe vrijeme, napustit će nas s ogromnim pozdravom od svakog člana momčadi i zauvijek će biti dio Mercedes obitelji.”

Toto Wolff

U svojoj izjavi, Bottas je rekao da je uzbuđen što je izabrao svoj novi izazov s Alfom Romeo. Međutim, kaže da je trenutno jedini zadatak dovršiti posao s Mercedesom i osvojiti nove titule.

“Kasnije ove godine doći će vrijeme za reći zbogom. To nije sada, ali htio bih zahvaliti Totu i momčadi za poštovanje u ovoj zajedničkoj odluci.”

“Veoma sam zadovoljan što sam odabrao novi izazov s Alfom Romeo. Ostajem jednako gladan da se utrkujem za rezultate i, kada je vrijeme za to, za pobjede. Ali za sada, moj zadatak je jasan. Maksimalni napad za Mercedes, sve do posljednjeg kruga u Abu Dhabiju.”

Valtteri Bottas
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mislim da se pitalo samo Totto i Lewisa da se tu nebi ništa mijenjalo..oni su bili zadovoljni i komodni sa Bottasom..ali pritisak javnosti i odluka Uprave je bila jača.

Nosko

Da nisu promijenili, to bi bilo rješenje samo za godinu ili dvije, i onda bi bili u teškom problemu. Sigurno su svi svjesni da su najbolje godine iza Lewisa, i da se moraju okrenuti novim mladim vozačima koji su potencijal za novog prvaka u sljedećim godinama.

robif

Tako nekako

F1 fan
Huka

Mozda vise pokaze u Alfi nego u Merc (mislim na voznje), Gasly vozio RB i vozio lose skroz kad se vratio u TR ekstra vozi. Pred nama je vidicemo zelim mu srecu

Il Mostro

Sinko ti se u najbržem bolidu godinama nisi utrkivao za pobjede…a Toto ni u ovom nekrologu nije propustio spomenut Hamiltona. Čovjek je broj 2 na vlastitom sprovodu.

Yukihonda

Interesantna izjave velikoga šarlatan i poslušnika….

Related Posts