Tsunoda: Iznenađen sam što ostajem u AlphaTauriju i sljedeće sezone

Možda na njegove izjave jednim dijelom utječe ne baš sjajno baratanje engleskim jezikom, no Japanac je još jednom oduševio iskrenošću…

AlphaTauri je prošlog tjedna potvrdio vozačku postavu za sljedeću sezonu. Promjena neće biti pa Pierre Gasly i Yuki Tsunoda ostaju njihovi vozači drugu godinu zaredom. Javnost to nije previše iznenadilo, posebno jer je šef momčadi Franz Tost već govorio kako bi ih želio zadržati, no interesantna je bila reakcija mladog Japanca.

“Iskreno, prva polovica moje sezone bila je prilično nekonstantna i zbog toga sam pomalo iznenađen što ću ostati u momčadi i sljedeće godine. Prije svega, hvala momčadi”, rekao je Yuki pa objasnio svoja razmišljanja.

“Stalno sam se razbijao i koštao sam momčad mnogo novca. Nisam na dobar način završio prvi dio sezone, posebno u Mađarskoj kad sam se na prvom treningu zabio u zid i upropastio cijelu sesiju, gotovo pa dvije. Za Franza i Helmuta treba vam kontinuitet rezultata i vožnje, kao i discipline u sesijama. Ja se nisam mogao popraviti u prvoj polovici sezone i zato kažem da sam iznenađen.”

Japanac je imao odlično otvaranje sezone. Oduševio je F1 fanove osvajanjem bodova na prvoj utrci u Bahreinu, ali već od Imole za njega su stvari krenule u krivom pravcu. Imao je dosta nezgoda i pogrešaka.

“Nisam znao što će se dogoditi na prvoj F1 utrci i jednostavno sam dao sve od sebe u svakoj sesiji. U tom trenutku, osjećao sam se dobro i osjećao sam da vozim vrlo dobro.”

“Mislim da od Imole, posebno nakon kvalifikacija, možda sam izgubio malo samopouzdanja. Zaredao sam s pogreškama. Nisam očekivao da će biti tako teško u F1 jer u juniorskim kategorijama, čak i kad bi mi se dogodila neka veća nesreća, nikad nisam tako izgubio na samopouzdanju. Zato se sada pokušavam dizati, pokušavam voziti konzistentnije krugove i konzistentnije sesije”, izjavio je Japanac.

Nažalost, nije ni vikend u Monzi dobro počeo za njega. Napravio je pogrešku u prvoj rundi kvalifikacija, izašao van granica staze, tako da mu je poništeno vrijeme kruga i završio je na 17. mjestu za start sprint kvalifikacija.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

I mi smo iznenađeni

Related Posts