Sainz prvi put u prvom startnom redu: Pružit ćemo borbu

U neočekivanom raspletu kvalifikacija na Velikoj nagradi Rusije, Carlos Sainz je sa svojim Ferrarijem osvojio drugu startnu poziciju. Iako je svjestan da će iza njega biti bržih bolida, najavljuje borbu…

Carlos Sainz prvi se put u svojoj karijeri kvalificirao u prvi startni red i postao prvi Španjolac kojemu je to uspjelo nakon Fernanda Alonsa. Završnica kvalifikacija bila je prilično “škakljiva”, a profitirali su vozači koji su u pravom trenutku prešli s intermediate guma na slickove.

“Iskreno, od samog početka bile su to vrlo nezgodne kvalifikacije, ali odmah nakon Q2 mogao sam vidjeti kako se otvara šansa za korištenje slickova. Napravili smo vrlo dobru strategiju, ulaskom u boks dva kruga prije kraja, tako da smo mogli dovesti slickove na pravu temperaturu i onda izvući prilično dobar krug.”

“Nažalost, bio sam jedan od prvih preko ciljne crte, što mi nije omogućilo maksimalno iskoristiti uvjete na stazi, ali ipak je bio dobar krug, na granici” izjavio je nakon kvalifikacija španjolski vozač.

Carlosu je pola sekunde falilo do prve startne pozicije (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Kiša je u subotu stvarala dosta problema u Sočiju, a novih bi padalina moglo biti i tijekom nedjelje. Carlos navija za suhu utrku jer tvrdi kako je Ferrari bolji u takvim uvjetima, no u svakom slučaju najavljuje borbu do kraja.

“Ovoga vikenda djelujemo nešto snažniji. Vjerojatno je naša najveća slabost bila vožnja na intermedijima. Bili smo na rubu prolaza u Q3 i tu još imamo neke probleme koje treba riješiti.”

“Po suhom smo kompetitivni. Naravno, tu su dva Mercedesa i Perezov Red Bull, očekujemo da će oni proći naprijed, ali pružit ćemo borbu i pokušati se zabaviti.”

“Ovdje je inače bilo dosta teško pretjecati, no rekao bih da su Mercedes i Red Bull na ovoj stazi brži od nas pola sekunde do sekundu po krugu. U nekom će nas trenutku pritisnuti, a trebamo vidjeti hoćemo li se uspjeti održati ispred.”

Kakva je to subota bila za bivše momčadske kolege… (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Pored njega u prvom startnom redu bit će dobro mu poznat lik, njegov bivši momčadski kolega u McLarenu, Lando Norris. O svojoj taktici za start, Sainz kaže:

“Mislim da postoje dvije opcije. Jedna je dobar start pa direktna borba do drugog zavoja. Ako ne prođe to, onda ću trebati potražiti slipstream. Znamo da ionako nismo među najbržima na pravcima tako da ćemo trebati nekoga da nas povuče, inače će to biti dug put do prve točke kočenja.”

“Bit će uzbudljivo. Dijelio sam startne redove s ovim tipom mnogo puta u zadnje dvije godine. Znamo se vrlo dobro i nadam se da ćemo imati dobar start, obojica. Odvojiti se naprijed jer bit će onih iza nas koji će nas sustizati i tada će početi zabava”, najavio je Sainz.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

Odlično odrađeno. Nerijetko u Ferrariju nešto zbrljaju. Ili momčad ili netko od votača. Ajd ovaj puta su svi i sve napravili koncentrirano i na vrhunskom nivou. Želim ti odličan rezultat danas. I tebi i Leclercu. Nadam se da će i Leclerc pružiti odličnu partiju danas i doći do bodova također

Related Posts