Sainz: Trebali smo i mi biti u borbi za pobjedu

Ferrarijev vozač promoviran je na treću poziciju diskvalifikacijom Sebastiana Vettela, no žali što se tijekom utrke za VN Mađarske nije borio za pobjedu…

Nevjerojatno je da Carlos Sainz prema trenutnom stanju stvari ima četiri plasmana na postolje, a u čak 50 posto tih slučajeva zapravo nije bio na proglašenju trojice najboljih.

Prvi mu se put to dogodilo na Velikoj nagradi Brazila 2019. godine kad su pehare primili Verstappen, Gasly i Hamilton, a onda je Britanac naknadno kažnjen zbog sudara s Albonom pa je Carlos promoviran na treće mjesto. Slična situacija odigrala se na ovogodišnjoj VN Mađarske, kad su na postolju stajali Ocon, Vettel i Hamilton, a onda je vozač Aston Martina diskvalificiran zbog premalo goriva u bolidu nakon utrke. Opet je Carlosu naknadno pripalo treće mjesto.

Treba ipak naglasiti kako taj slučaj još nije gotov. Aston Martin je najavio žalbu pa ako uspiju dokazati da je u bolidu bilo još goriva, nije nemoguće da se poredak vrati u prvobitno stanje.

Kako bilo, Sainz žali što ga sreća nije malo pomazila u onom kaosu prvog zavoja, kad su Bottas i Stroll porazbijali polovicu bolida. Ferrari je tu izgubio Leclerca, a Španjolac je iz velikog nereda izašao držeći četvrtu poziciju. Nakon restarta zaglavio je iza Latifija i Tsunode, zbog čega mu je propala prilika boriti se za prvo mjesto s kasnijim pobjednikom, Estebanom Oconom u Alpineu.

“Mislim da nam jednostavno nije bilo suđeno. Start je bio odličan i doveo sam se u vrlo dobru poziciju nakon toga, no imali smo lošu sreću s prometom u pit laneu, zbog čega sam izgubio mnogo vremena iza Tsunode i Latifija. Imali smo vrlo dobar stint na mediumu, overcutom se vratili u igru, ali kasnije smo iz nekog razloga patili na tvrđoj smjesi guma.”

“Morao sam dosta pritiskati na tim gumama kako bih se pokušao obraniti od Hamiltona na početku stinta. Onda je došlo do degradacije, a morao sam čuvati i gorivo na kraju, kad se odvijala borba s Lewisom i Fernandom.”

“Tako to ide. Da mi je prije utrke netko rekao da ću biti četvrti i boriti se za postolje, prihvatio bih, ali nakon što sam vidio kako se ispred mene Esteban i Sebastian bore za mjesta na postolju i pobjedu, osjećam da smo i mi trebali biti u toj borbi”, izjavio je Sainz.

Carlos Sainz na VN Mađarske (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Pritom treba uzeti u obzir da je startao s 15. mjesta, nakon što je u subotnjim kvalifikacijama razbio svoj Ferrari izletjevši u posljednjem zavoju.

Još se tijekom utrke odigrala jedna zanimljiva situacija vezana uz Sainza. U 22. krugu njegov ga je inženjer pozvao u boks, no Carlos je osjećao da to nije dobra odluka. Kasnije se pokazalo da je bio u pravu, ostankom na stazi do 32. kruga prestigao je Tsunodu i Latifija.

“Mislim da je to prirodni napredak u mom procesu učenja i razumijevanja s momčadi. U tom trenutku, mislim da ni momčad ni ja nismo očekivali da ću biti tako brz overcutom, ali želio sam jednim dodatnim krugom pokazati momčadi da ću biti vrlo brz ako dobijem malo prostora u čistom zraku.”

“Tako smo došli do prave odluke, momčad se složila sa mnom i tom dobrom brzinom smo prošli ispred dvojice vozača. Sretan sam jer učimo zajedno i ovo je jedna od onih stvari koje će postajati sve bolje s većim brojem utrka. Bit će nam lakše držati višu razinu kad ćemo se bolje poznavati”, naglašava Španjolac.

Osvajanjem trećeg mjesta, Sainz je došao do učinka od 83 boda u 11 utrka, a čak je skočio ispred momčadskog kolege Leclerca.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Trebali ste al niste

robif

Sainz uozbilji se

Lewis8

“put to dogodilo na Velikoj nagradi Brazila 2019. godine kad su pehare primili Verstappen, Gasly i Hamilton, a onda je Britanac naknadno kažnjen zbog sudara s Albonom ”

Sjećam se te utrke. Kako su samo pljuštali naslovi na GP1 da se uništava F1 naknadnim suđenjima. 😜

Mike-ferrari

Sudjenje u nazad par god a izrazito zadnje 2 totalno unistava

Related Posts