Ferrari najavljuje nadogradnje pogonske jedinice prije kraja sezone

Talijanska je momčad s novim motorom već napravila značajan iskorak u odnosu na vrlo lošu prošlu sezonu, no Mattia Binotto najavljuje nove nadogradnje za drugi dio sezone. Loša je vijest što ti noviteti neće biti spremni za utrke u Belgiji i Italiji, gdje bi Ferrariju itekako dobro došli.

FIA je u jeku pandemije dosta pooštrila pravila vezana uz razvoj pogonskih jedinica u Formuli 1, no proizvođači su imali pravo napraviti jedan update svojih pogonskih jedinica u odnosu na prošlu sezonu. I dok su ostali za početak sezone 2021. pripremili nove komponente svojih motora, Ferrari je to odradio samo djelomično te zbog toga ima pravo nadograditi i preostale elemente prije kraja ove sezone.

Evo što o tome kaže šef momčadi Mattia Binotto: “Koristit ćemo nadogradnje pogonske jedinice. Mi na početku sezone nismo odradili nadogradnje kompletne pogonske jedinice, već su neke od komponenata koje koristimo iz prošle godine. Zato radimo na evoluciji tih elemenata i mislim da će isti za nas biti značajan korak naprijed u završnici sezone.”

“Pojasnimo što kažu pravila za 2021: Možete imati posve novu pogonsku jedinicu, što znači da možete nadograditi sve komponente pogonske jedinice – ICE, turbo, MGU-H, baterije, MGU-K i tako dalje.”

Na Ferrarijevu žalost, ti novi elementi neće biti spremni već za prve utrke drugog dijela sezone, a Formula 1 ide na staze na kojima je snaga motora itekako važna. Riječ je naravno o Spa i Monzi, a Binotto je najavio da nadogradnje neće stići prije VN Italije.

“Bit će to teške utrke za nas, budući da imamo oko sedam desetinki sekunde zaostatka za najboljima, a većina tih desetinki, barem 60 posto, dolazi iz motora. U zaostatku smo za najboljima, za Mercedesom i Hondom, a pogledate li simulacije, na stazi kakva je u Belgiji snaga motora jako puno znači i razlika će u kvalifikacijskim krugovima biti značajna.”

Iz Ferrarija su već najavili da će Charles Leclerc za VN Belgije trebati novi motor zbog oštećenja nastalih na onome koji je korišten u Mađarskoj. Sukladno Binottovoj najavi, taj novi motor za Belgiju bit će po dosadašnjim specifikacijama, a onda se u nastavku sezone može očekivati uvođenje novog motora s nadograđenim komponentama.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
viktorc

Prošla sezona je bila izuzetno teška za tim i bilo je jasno da je Ferrarijev motor najlošiji na gridu. Ove sezone ponovo imaju zaostatak i nisu u vrhu, a razlog za to je sada otkriven.

Naime Ferrari ove godine koristi prošlogodišnji motor. Svo unapređenje koje je vidljivo je došlo od novog ulja i goriva i od umanjenja aerodinamičkog otpora.

papaya

Sad se lipo Torpedo ispricaj jer si nam 3mideca punia glavu da svi osim red bulla i Merca gkedaju ka idućoj sezoni …
Meni se cini da nitko ne gleda prema idućoj sezoni ,nego daj sto daš od ove

Hahahhahahaaaa

Šala torpedo naravno

Lewis8

Torpeda “navijača Ferraria” torpedirala su s portala 2 uzastopna kiksa RBa.

west 044

Ovi su kao stari lav bez zubi!!!

robif

Kako su se zvali oni crtani?Lav Krezumica Krezubica?Tako mi mljeka u prahu,kidam naljevo

Yukihonda

Ja jednako želim napredak Ferariju i svima drugima.. samo da se više uništi ova dominacija…

r.u.m.

Ma to je demagogija,neče Ferrari biti ništa lošiji u Spa i Monzi od ovoga što smo gledali u prvom dijelu sezone, eventualno se mogu poboljšati sa tim novim motorom ako proradi kako treba. Oni su uz Mcl 3 momčad trenutno i bore se za to 3 mjesto ne vidim tu nikakve probleme posebne za tu borbu a da bi jedan Ferrari trebao da se bori za pobijede e to je drugi par rukava.

F-red

Nadam se da ce te nadogradnje dovesti ferrari u mogucnost borbe za postolja pa i za pobjede u pojedinim utrkama..ako nista da borbu Merca i RB za naslov ucini zanimljivijom..

robif

Nisam fan Ferrarija,ali da bi ti se riječi pozlatile…jer su se bili baš srozali

F-red

Samo ferrari kad mu dobro ide isto tako i kad mu neide..i uvijek ferrari bez obrira ko ga vizio najveci svih vremena Michael ili vjerujem buduci f1 prvak Lec..

robif

Poštivam👍🏻👍🏻👍🏻👍👍

Related Posts