Verstappen se “testirao” za Mađarsku vozeći simulaciju utrke od 24 sata

Nakon teške nesreće na Silverstoneu, Max Verstappen na neki je način želio provjeriti je li njegovo tijelo spremno za povratak utrkivanju, a to je učinio vozeći simulaciju utrke u trajanju od 24 sata.

Utrka za Veliku nagradu Velike Britanije završila je za Maxa Verstappena već u prvom krugu nakon sudara s Lewisom Hamiltonom, a zbog silovitog udara u zaštitnu ogradu (51G) kasnije je prebačen u bolnicu na dodatne preglede. Ispostavilo se da težih ozljeda nema, osim što je vozač Red Bulla bio prilično natučen i potresen.

Kako bi provjerio u kakvom je stanju njegovo tijelo prije povratka u F1 bolid na VN Mađarske ovoga vikenda, Verstappen je odvozio utrku od 24 sata na platformi iRacing pa sa svojom ekipom završio na petom mjestu.

“Sretan sam što se vraćam na stazu u Mađarskoj ovog vikenda, posebno nakon rezultata prošle utrke. Malo sam natučen, što je normalno nakon tako silovitog udarca, ali treniram i osjećam se dobro.”

“Odradio sam simulaciju utrke od 24 sata ovoga tjedna, bio je to dobar ispit i želio sam vidjeti kako će moje tijelo reagirati sjedenje u istoj poziciji i gledanje u ekrane na duži period. Osjećao sam se apsolutno dobro i zbog toga sam pozitivan uoči vikenda. Definitivno sam spreman ponovno voziti!”

Što se pak sudara na Silverstoneu tiče, Nizozemac jasno poručuje da ne želi biti dio prepucavanja preko medija, već mu je cilj koncentrirati se na sebe i svoju vožnju, kako bi na Hungaroringu pokušao doći do svoje šeste pobjede u ovoj sezoni.

“Nemam previše toga za reći oko strke koja se stvorila u medijima i iskreno nisam zainteresiran za uplitanje u to. Znam što se dogodilo na Silverstoneu jer sam bio u bolidu i jasno je da imam svoj način gledanja na to kako je moja utrka završila, no sad sam koncentriran na to da budemo najbolji što možemo biti na stazi, kako bismo ostali ispred u prvenstvu.”

“Momčad se može pobrinuti za ovu službenu stranu stvari i sve što treba pregledati nakon sudara, ali moj je posao isti kao uvijek, biti najbolji što mogu i pokušati pobijediti u nedjelju. Uživam na stazi u Mađarskoj i nadam se da će biti nešto manje akcije na putu prema gridu, budući da su mehaničari prošle godine morali izvesti pravo čudo kako bi moj bolid bio spreman za utrku.”

Max se tu referirao na svoje izlijetanje u izlaznom krugu prije starta utrke. Izgubio je kontrolu nad bolidom u kišnim uvjetima, ali Red Bullov tim uspio je osposobiti bolid za utrku te je Nizozemac osvojio drugo mjesto, iza Hamiltona.

U ukupnom poretku trenutno je ispred Hamiltona, ali nakon Silverstonea za samo osam bodova. Maxu i Red Bullu bit će vrlo važno otići na ljetnu stanku s kakvom – takvom prednošću.

Related Posts