Masi smatra da treba biti ponosan na uspjeh Sprinta

Direktor utrke Michael Masi smatra kako bi sport trebao biti ponosan kako je glatko prošao prvi eksperimentalni trkaći vikend na Silverstoneu sa Sprint kvalifikacijama. No, ne isključuje izmjene koncepta eksperimentalnog formata.

Masi je najodgovorniji za pisanje propisa vezanih za Sprint vikend, uz pomoć informacija od momčadi i organizatora utrka. Konačna verzija Sprint vikenda objavljena je par dana prije utrke u Silverstoneu, nakon što je sve potvrdio Svjetsko motorsport Vijeće.

Masi kaže da će eventualne promjene biti raspravljene uoči idućeg eksperimenta u Monzi, a zasad sve ide prema prvobitnom planu.

“Mislim da bi svi trebali biti ponosni na ono što smo postigli. Kad pogledamo što nam je bila prvobitna namjera, a to je da sva tri dana trkaćeg vikenda imamo sesiju koja će biti uzbudljiva navijačima, mislim da od toga ima koristi.”

“U FIA-i, F1 i momčadima su otvoreni za sve ideje koje bi mogli isprobati, a da iste ideje unaprijede sport. Svi smo zajedno radili kao obitelj, zajedno smo došli tu gdje jesmo, i ponosan sam na postignuto.”

“Mislim da je prvi Sprint bio pun pogodak. Bilo je nevjerojatno imati onako veliku publiku na VN Velike Britanije. Za Monzu ćemo opet sjesti sa svima te otvoreno raspraviti o svim opcijama, raspraviti o povratnim reakcijama, i napraviti neke izmjene za Monzu ukoliko to bilo potrebno,” rekao je Masi.

Masi kaže da je uživao gledati Sprint na Silverstoneu, no isključio je mogućnost da gledamo Sprint na svakom trkaćem vikendu u 2022. godini.

“Mislim da je dobro što sko gledali nešto drugo. Prijatelji diljem svijeta su mi otkrili da im je zanimljivo upravo to što je drugačije od standardnog. Dosad smo gledali promjene formata kvalifikacija, no realno struktura vikenda je više-manje ista dugi niz godina.”

“Hoćemo li gledati ovaj format svaki vikend? Ne. Je li format drugačiji, i je li F1 otvorena za novitete te razne mogućnosti koje bi isprobali na različitim utrkama u budućnosti? Apsolutno da,” zaključio je Masi.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Bio sam skeptičan ali bilo mi je ok. Samo ne vidim smisao drugog treninga subotom. Odradi u petak 2 treninga pa subotu ujutro kvalifikacije a popodne sprint

papaya

Pa ono,nesto novo,sigurno neobicno i zanimljivo jer je drugačije..
Vidit cemo sto nosi u budućnosti

Lewis8

Mene zanimaju ovi kojima se nije svidio sprint da pojasne zašto?

Yukihonda

Ti pojasni nama ti si načitan????? znači ovako u detalj šta je tu bilo spektakularno???? kao programirani roboti čekali 17 krug… i to je to… ništa ama baš ništa… uspjeli nas prikovati za tv… a ono ništa posebno trenutno propali eksperiment….

Lewis8

Što znači ništa? Bilo je borbi, bilo je čak je i borba na startu za prvo mjesto.

Petak je dobio smisao. Inače petkom tko je gledao napete FP?

Uteka od 17 krugova je dobra. Više akcije. Cijeli vikend je bio zanimljiviji nego inače.

Ne vidim zašto bi se netko tko voli gledat F1 ne bi veselio 3 dodatne mini utrke.

Yukihonda

Sprint…. za sada ništa veliki dobivaju mali su gubitnici… 👎👎👎

Related Posts