Hamilton sretan s kvalifikacijama i dodaje: Naši bolidi su isti

Lewis Hamilton zadovoljan je s drugim mjestom u kvalifikacijama za VN Francuske. Britanac vjeruje da taj rezultat okončava svaku glasinu o razlikama između njegovog Mercedesa i onog koji vozi Valtteri Bottas.

Bottas i Hamilton zamijenili su šasije na svojim bolidima uoči vikenda u Francuskoj. Radi se o uobičajenoj Mercedesovoj proceduri. Međutim, Bottas je u petak imao dva vrlo snažna treninga, a dobru formu je potvrdio i na trećem treningu kada je opet završio ispred Hamiltona.

Slaba izvedba sedmerostrukog prvaka pokrenula je priče da je Bottas brži od momčadskog kolege zbog promijenjene šasije. Hamilton je u Q3 odvozio odličan krug i s drugim mjestom plasirao se ispred Bottasa, po prvi puta ovog vikenda na Paulu Ricardu.

“Tijekom vikenda sam bio generalno nezadovoljan s bolidom.”

“Čuo sam da ste izmislili neki mit (o šasijama), drago mi je što sam dokazao suprotno. Rad naših inženjera je kvalitetan, svi bolidi su jednaki.”

“Čestitke Maxu, danas je obavio odličan posao. Bili su nevjerojatno brzi. Ugradili su novi motor ovoga vikenda, ne radi se o novoj specifikaciji, ali svejedno su brzi na ravnicama.”

“Vjerujem da je danas puno vremena bilo na pravcima. Mi ćemo nastaviti s radom, borit ćemo se i dati sve od sebe. Mi volimo borbu,” kaže.

Britanac ostaje uzdignute glave uoči utrke. S obzirom na to da je razlika u prvenstvu vozača četiri boda, pobjeda bi Hamiltonu garantirala povratak na prvo mjesto.

“Mučili smo se na treningu. Red Bull je imao puno bolji tempo u simulacija utrke, razlika je bila desetinka ili dvije.”

“Moj bolid je sada na drugačijem mjestu. Napravit ću sve što mogu, znamo da se možemo boriti barem do prvog zavoja. Sutra će biti i zanimljiva strategija.”

“Možda bude i kiše, pa potencijalno možemo vidjeti majstore na kiši kako rade svoj posao. Uzbuđen sam,” zaključio je Lewis.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F-red

Ferarri u srcu ..ali puno bi mi bilo draze za pobjedi Ham ..Max nikako

robif

Lewis sutra je Francuska tvoja

robif

Minus i minus daju plus. – + – =+

Related Posts