Bottas dobio tri mjesta kazne nakon današnjeg incidenta

Valtteri Bottas dobio je tri mjesta kazne na startu nedjeljne utrke za Veliku nagradu Štajerske, nakon neobičnog incidenta u boksevima na današnjem drugom slobodnom treningu.

Bottasu su mehaničari stavili set tvrdih guma, te je sa željom da što bolje ugrije gume i odradi brži izlazak, izgubio kontrolu nad svojim bolidom izvrtjevši se blizu osoblja McLarena, a koji su mu usput pomogli da se vrati u pravom smjeru.

Kasnije se čula žalba McLarena prema Michaelu Masiju preko radija kako je incident bio opasan, te da je moglo stradati i spomenuto osoblje. Nakon što je pozvan kod sudaca na razgovor, Bottasu je uručena spomenuta kazna, a dodana su i dva kaznena boda na njegovu licencu.

“Tijekom saslušanja, Bottas je izjavio da momčad gubi vrijeme na odlasku iz bokseva. Sada su pokušali nešto novo, a to je da krenu u drugoj brzini. Kao rezultat, okretanje kotača bilo je mnogo veće, a rezultat neočekivan. Stoga, nije uspio pravilno upravljati bolidom u brzoj traci.”

“Ovo se smatra potencijalno opasnom vožnjom, pogotovo jer je osoblje bilo na stazi”, stoji objašnjenje.

Bottas je rekao na kraju slobodnog treninga da bi bio iznenađen ako će biti kazne, te kako je to normalna pogreška i da će suci razumjeti što se dogodilo:

“Izvrtio sam se. Pokušali smo nešto drugačije napraviti pri izlasku iz bokseva, bilo je tu još nekoliko varijabli pored onoga što obično radimo i zato sam se okrenuo.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Razumijem da gube od RB i da guraju do granica, ali takve stvari se testiraju na način da se nikoga ne ugrožava. Glavno da nije nitko ozlijeđeni, a kazna je u potpunosti ispravno adresirana. Možda je ekipa osmislila kretanje iz boksa u drugoj brzini, ali Bottas je taj koji je izvršio nesigurno kretanje. Mercedes očito nakon dugo vremena nema “rezerve”, pa gura do granica na svim područjima. FIA ih je, po meni, godinama pokušavala usporiti restrikcijama poput smanjenja dozvoljene potrošnje ulja i zabranom “party” moda motora loveći ih s “prstima u pekmezu”, ali izgleda da je tek ove sezone napravila… Read more »

Deyo

Sve sto vijec govorim godinu dana, ali ovde napadan od strane jedne osobe koja manijakalno pokusava opravdati nesto sto je kao sila gravitacije. Lewis Hamilton nije najbolji svih vrijemena, i nikada nece biti. A ovo od 2014. je crna mrlja u F1, ma kakve god gluposti lupetali Britanci.

robif

👍🏻👍👍🏻👍

147 kt

Ma ajde. Decko malo jace stisnuo gas i ASR nije proradio pa ga sad kaznit.

Related Posts