Wolff: Borba s Red Bullom je ono što nam je trebalo

Prvu fazu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1 obilježili su veliki dvoboji Mercedesa i Red Bulla na vrhu poretka, a Toto Wolff ističe kako uživa u rivalstvu s Christianom Hornerom.

Red Bull je napustio Monako mnogo zadovoljniji od svojih rivala. Max Verstappen je pobjedom preuzeo vodstvo u poretku vozača, a zahvaljujući četvrtom mjestu Sergija Pereza i slabom nastupu Mercedesa, Bikovi su preuzeli i vrh konstruktorskog poretka za jedan bod.

Iz vikenda u vikend bitke se vode na stazi, ali isto tako i na “političkom planu”. Trenutno je aktualna priča o fleksibilnim krilima, no sve je to dio velikog rivalstva.

Mercedes godinama nije imao ozbiljnijeg protivnika u prvenstvu. Zadnja ozbiljnija prijetnja bili su Sebastian Vettel i Ferrari u prvom dijelu 2018., no u drugoj polovici godine Srebrne su se strijele opet prošetale do dvostruke titule. Ovoga puta može se očekivati bitka do samog kraja, a Toto Wolff naglašava kako u Mercedesu nitko ne bježi od takvih bitaka, baš naprotiv.

“Da, volimo borbu. To je točno ono što bi liječnik prepisao nakon proteklih sedam godina. Uz to, odnos je uvijek pun poštovanja. Mislim da je posao koji je Christian obavio vrlo dobar, on je bio najmlađi šef jedne momčadi koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, a uspio je osvojiti četiri zaredom.”

“Taj tim je uvijek bio naš najjači suparnik, a iz tog se razloga borimo bez rukavica, na stazi i za svaki milimetar političke prednosti. No, imam veliki respekt prema Christianu kao osobi”, izjavio je Toto.

Red Bull je dobio jednu uličnu bitku, onu sporiju u Monte Carlu. Sljedeća utrka također se vozi na ulicama jednoga grada, Bakua u Azerbajdžanu, no konfiguracijom se radi o sasvim drukčijoj stazi pa ostaje vidjeti tko će tamo imati prednost i više razloga za zadovoljstvo.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Psssst! Komentare su ostavili paranoičari. Čitaš i pucaš od smijeha. I tako već godinama. Nema nade!

sladjan87

Ha ha ha , zasto im onda niste htjeli prodati motor ?

Desmosedici

Pa ne znam baš jeli mu to trebalo..i želi li to stvarno?..Mislim da mu ova priča služi samo kao paravan da bi amortizirao nezadovoljstvo koje se akumulira svih ovih godina Hybrid ere gdje stalno dominira jedna te ista momčad i jedan te isti vozač..on bi ipak želio samo privid borbe i da to može komodno kontrolirati kao što je navikao svih ovih godina.

Deyo

Kako bi ga volio vidjeti u zatvoru, nemam riječi!!!

F1 968

Niti ste želili konkurenciju ..niti vam je trebala ..LAŽ.
Da jeste, ne biste skrivali ogromnu prednost koju imate godinama i “odvrtali slavinu” samo onoliko koliko je trebalo da bez stresa budete prvi.
Istina je izbila na vidjelo ..bivši uposlenici poceli pricati …

Deyo

Tek treba!!! Tek treba da pocnu da pricaju o svemu, oni is FiA Koji su napravili Taj sramni dogovor sa Mercedesom, kao I neki iz Mercedesa. I Toto I Klovnomilton ce se zaprljati da ih niko nece moci oprati, kada se sve otkrije!

TORPEDO

I borili se do zadnjeg metra zadnje utrke

Yukihonda

Toto voli bitku jer je dosada nije ni imao… ajde više da nije dosadno jos da se bar uključe drugi… drž gaće…

Related Posts