Odlični kvalifikacijski rezultati Oconu bude optimizam pred Monako

Vikendi na Pirinejskom poluotoku bili su polovično uspješni za Estebana Ocona. S jedne strane tu su dojam poboljšanog bolida i dobri kvalifikacijski rezultati, a s druge strane gubitak pozicija u nedjeljnim utrkama koji donekle kvari dojam.

Odličan je bio Esteban Ocon u kvalifikacijama za Velike nagrade Portugala i Španjolske. Upisao je šesto pa peto startno mjesto, no tu brzinu on i momčad Alpine nisu uspjeli prenijeti na nedjeljne utrke, tako da je ukupno osvojio osam bodova – šest u Portimau i dva u Barceloni. Činilo se kao da ima potencijala za više.

“Dvaput se dogodio taj slučaj da bolid u nedjelju nije bio tako dobar u pogledu brzine, ako uspoređujemo s kvalifikacijama. Mučili smo se pomalo s brzinom u odnosu na Charlesa [Leclerca], također Daniela [Ricciarda] koji nam je bježao, ali i [Carlosa] Sainza.”

“Pokušali smo ostati na strategiji jednog zaustavljanja, što je bilo nezgodno, a pred kraj smo gubili prilično puno vremena po krugu. Dakle, ima stvari na koje se trebamo osvrnuti, ali mislim da ukupno ovaj vikend zaključujemo razmišljajući pozitivno.”

“Prisjećajući se početka godine, mislim da smo mnogo sretniji ovdje gdje smo sada. Znamo na koja se područja trebamo koncentrirati, a to se malo više odnosi na utrku, ali okrećući se prema Monaku, tamo idemo sa smiješkom jer u ovom trenutku radimo dobro”, izjavio je Francuz nakon vikenda u Barceloni.

Nema sumnje da bi sličan rezultat u kvalifikacijama za utrku u Kneževini odmah potpisao jer tamo se u utrci pozicije ipak gube puno teže. Subotom se na ulicama Monte Carla odrađuje i više nego pola posla pa stvari za Alpine i Ocona ne stoje tako loše.

“Dok ne postavimo bolid na stazu i odradimo kvalifikacije, nećemo točno znati, ali gledajući naše nastupe u kvalifikacijama, trebali bismo biti u dobrom stanju u Monaku. Nadam se da ćemo imati mogućnost odraditi ih jednako dobro i pružiti borbu Ferrarijima i ostalim bolidima oko nas. Prilično se pouzdajem u to.”

“Koncentrirati se moramo na utrku. U Monaku se teško pretječe pa to nije tako kritično, ali mislim da smo u ovom trenutku nešto sporiji od Ferrarija i nešto sporiji od McLarena po pitanju brzine u utrkama”, izjavio je Ocon.

U ukupnom poretku vozača Francuz se nalazi na devetom mjestu s deset osvojenih bodova u četiri utrke. Ima dvostruko više bodova od momčadskog kolege Fernanda Alonsa.

Related Posts