Verstappen: Malo smo u nepovoljnom položaju

Dok je Maxov RB16B kružio Imolom, Verstappen je pričao kako je Red Bull stavljen u nepovoljan položaj ovog trkaćeg vikenda, nakon što je problem s mjenjačem prijevremeno zaustavio njegov drugi slobodni trening.

Verstappen je proglašen favoritom za Veliku Nagradu Emilije Romagne, nakon što je prije tri tjedna tijesno izgubio od Lewisa Hamiltona u Bahreinu. No, nakon što je zaostao za vozačima Mercedesa na prvom slobodnom treningu, Verstappen je vrlo rano na drugom treningu bio prisiljen parkirati se uz stazu. Tako je Verstappenov dan završio ranije nego planirano, ostavivši ga na 14. mjestu vremena sa samo pet odvoženih krugova, što ga je koštalo testiranja dugih vožnji kasnije u nastavku. Ovaj incident je nastavio Maxov nesretni niz s talijanskim stazama, nakon što se povukao s utrka u Monzi, Mugellu i Imoli prošle godine.

“Sviđa mi se Italija, hrana je dobra, uživam biti ovdje – samo vozački dio do sada nije bio najsretniji”, priznao je Verstappen. “Imao sam problem s mjenjačem, pa sam morao zaustaviti automobil.”

Upitan koliko je ovaj incident ostavio Red Bull u nepovoljnom položaju za borbu s Mercedesom, Verstappen je odgovorio:

“Pomalo. Ali mislim da ionako znate što morate učiniti, pa bi trebalo biti sve u redu.”

Red Bull se nadao da će automobil vratiti na vrijeme u garažu kako bi mogli vratiti Maxa na stazu kroz trening, ali se to nije dogodilo. Djelomično uzrok tome je i nesvakidašnji uzrok. Naime, nakon što su bolid ukrcali na kamion, prevezen je sporednim cestama oko Imole kako bi se vratio u boks.

“Čini se da je nažalost poluga mjenjača popustila. Mi samo pokušavamo shvatiti ono što je to uzrokovalo”, rekao je Christian Horner. “Nažalost, automobil je krenuo na malo putovanje Imolom nakon što su ga sakupili, prije nego što se vratio u boks. Sve to nije dopustilo dovoljno vremena da se zamijene dijelovi.

Verstappen je rekao da poboljšan tempo Mercedesa u odnosu na Bahrein nije iznenađenje:

“Teško je sada reći kako bi bilo. Ali nismo šokirani.”

“Stoga ćemo morati istražiti što sutra možemo učiniti bolje u smislu ravnoteže. Ali da, naravno, prvo moramo biti sigurni da se ništa ne pokvari”, rekao je Verstappen.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

RB i Ves traze odmrzavanje razvoja motora 🤣

TORPEDO

Kao što sam i rekao…Mercedes će i ove godine biti najbrži i dominirati…bilo je naivno vjerovati bilo što drugo?
Znači situacija kao i lani…
Jedino će borba za 3 mjesto poretka biti tijesna tu imamo više kandidata.

papaya

Ne dozvoljavas si ni malo oscilacija…nije li prerano dati takav osvrt???

Lewis8

Nikad nije prerano za kukanje.

Related Posts