Russell: Sudar s Bottasom nije promijenio odnose s Mercedesom

Iako je prošlo gotovo dva tjedna od vikenda u Imoli te incidenta između Russella i Bottasa, dolaskom u Portimao ta je tema i dalje vrlo aktualna. Unatoč tome, Russell je naglasio kako sudar nije narušio odnose s Mercedesom. Dapače, tvrdi kako je odnos postao još bolji. 

Incident između Bottasa i Russella dogodio se u 32. krugu VN Emilije Romagne u borbi za deveto mjesto. Sudar pred početak ulaska u kompleks zavoja, još poznatiji kao Tamburello, rezultirao je odustajanjem oba vozača te privremenim zaustavljanjem utrke. 

Iako je Russell netom nakon incidenta preusmjerio svu krivnju na Bottasa, u ponedjeljak se na svojem službenom profilu javno ispričao za postupke koji su se dogodili nakon sudara. 

“Incidenti su sastavni dio utrkivanja i te se stvari događaju. Mislim da se nisam ponašao kao pravi ja, kao da sam išao kontra svojih instinkta. Na vidjelo su izašle emocije koje su bile rezultat loše procjene u danom trenutku te s čijim  sam se posljedicama morao nositi u nastavku dana. Upravo sam zbog toga osjetio potrebu da se ispričam i izjasnim u ponedjeljak ujutro. ” 

“Doživjeti sudar pri tako velikoj brzini u meni je probudio emocije koje prije nisam pokazivao. Naučio sam svoju lekciju; trebalo mi je neko vrijeme da se ‘ohladim’, promotrim situaciju iz različitih uglova te da racionalno razmislim o tome. Upravo zato sam se htio izjasniti svojom izjavom.”

Wolff i Russell (Foto: Paul Ripke)

Russell je također spomenuo razgovor s Mercedesovim šefom, Totom Wolffom, no o sadržaju razgovora nije htio komentirati. 

“Naravno, razgovarali smo nakon incidenta, ali sadržaj razgovora će ostati privatan. Mogu reći kako me je Toto podržao te je bio vrlo konstruktivan po pitanju događaja. Naš odnos nije se nimalo pogoršao. Zapravo, mogu reći kako je postao još bolji. Jednaku sam podršku dobio od svih u Williamsu, očekuju od mene napadačku vožnju i iskorištavanje prilika te smo ponosni što smo se borili. Biti na desetom mjestu i boriti se za bolje pozicije… moramo biti ponosni našim napretkom.”

Iako je opovrgnuo ideju da mora poštovati pravila ponašanja koja će mu se nametati svaki put kada se nađe u potencijalnom duelu s Lewisom ili Valtterijem, Russell je nadodao kako dvojicu Mercedesovih vozača vidi kao timske kolege.

“Kao vozač, mislim da je glavno pravilo ne sudariti se s timskim kolegom. Ne bih bio tu gdje jesam da nije Mercedesove podrške. Čuvaju mi leđa još od samog početka. Zbog toga, Lewis i Valtteri mi dođu kao timski kolege. Bez obzira na okolnosti, trebali bismo se držati podalje od potencijalnih incidenata jednom kada se suočimo na stazi, bilo da je u pitanju moja greška, njihova greška ili trkači incident”,  izjavio je Russell koji je prošle sezone imao priliku dokazati se u Mercedesovom bolidu na VN Shakira u Bahreinu. 

George Russell sigurno je jedan od najvećih potencijala u Formuli 1, a njegov mentalitet i volja za uspjehom su neupitni. Uzmemo li u obzir postepeni razvoj Williamsova bolida, osvajanje prvih bodova više nije samo puka ideja, već realni i ostvariv cilj. VN Portugala šansa je za Williamsov lov na bodove, ali i Russellovo dokazivanje na stazi.

Related Posts