Leclerc: Očekujem da će se Sainz boriti za pobjede

Monegaški vozač ima plan za uspješnu budućnost momčadi iz Maranella – promjenu pravila vidi kao priliku Ferrarija za povratak na pobjedničku stazu, a hvali i svog novog momčadskog kolegu te od njega očekuje dobre stvari.

Charles Leclerc i Carlos Sainz odradili su svoju prvu utrku kao momčadski kolege u redovima Ferrarija. Još se nisu našli u izravnom okršaju na stazi pa tek trebamo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji, no za sada među njima nema nikakvih problema.

“Nisam baš dobro poznavao Carlosa jer nikad nismo provodili mnogo vremena zajedno”, izjavio je Leclerc. “Sada naš odnos postaje čvršći. Imamo zajedničke interese, često se šalimo i odlično se slažemo.”

O sposobnostima svog novog kolege unutar bolida, Leclerc kaže: “Carlos je stvarno dobar vozač, a do sada nije imao bolid u kojem bi to dokazao. Očekujem da će se boriti za pobjede kad ćemo imati pravi bolid.”

Carlos Sainz, Ferrari SF21 (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Priliku za stvaranje tog “pravog bolida”, bolida koji bi Ferrarijevim vozačima mogao omogućiti dolazak do Grand Prix pobjeda, Leclerc naravno vidi u velikoj promjeni tehničkih pravila koja stupa na snagu sljedeće godine. Hoće li Ferrari doista već tada konkurirati za najvišu stepenicu pobjedničkog postolja?

“Zašto ne? Mislim da hoćemo. Treba nam više od jedne godine da bismo postali dominantna momčad, ali povratak pobjedama može se dogoditi i ranije, prije svega jer će 2022. biti neobična godina za sve. Svi će kretati od nule.”

“Kad se dogodila promjena pravila 2007. godine, Ferrari je krenuo kao najbrži bolid. Vjerujem u ovu momčad. Mislim da će ovo biti prilika za nas, prava prilika za povratak na pobjedničku stazu”, kaže Leclerc.

Veliku nagradu Bahreina oba su Ferrarijeva vozača završila osvajanjem bodova. Šesto mjesto Leclerca i osmo Sainza sugeriraju da će ova sezona ipak biti nešto bolja od one tragično loše 2020. za društvo iz Maranella.

Carlos Sainz i Charles Leclerc (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

El Matador! Ole!!

Related Posts