Domenicali: Lewis može do osme titule, ali neće biti lako

Lewis Hamilton, najdominantniji vozač u hibridnoj eri, u lovu je na rekordnu osmu titulu, no čini se da je Red Bull pripremio konkurentniji bolid te da bi ova sezona mogla biti napetija.

Talijan Stefano Domenicali, CEO Formule 1 u razgovoru za Auto Bild iznosi svoja mišljenja u pogledu Hamiltonove sezone:

“Siguran sam da može osvojiti osmu titulu, iako neće mu biti lako. Na vrhu poretka sve su manje razlike. Mora biti potpuno usredotočen i voziti savršeno jer konkurencija mu neće olakšati posao. Max Verstappen napokon želi svoju prvu titulu, tako da su tu svi sastojci za uzbudljivu sezonu.”

Lewis na pobjedničkom postolju nakon VN Bahreina (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Također Domenicali dodaje da je Hamilton važan za Formulu 1, te se nada njegovom ostanku i nakon ove godine:

“Lewis je važan”, kaže Domenicali. “Prije svega, pred njim je nevjerojatan izazov: postati prvi i jedini vozač s osam titula svjetskog prvaka. Dakle, njegov fokus će biti na tome. Naravno, on uz Formulu 1 također vodi i kampanju protiv rasizma. Ključno je da se osjeća ugodno u Formuli 1 jer tu pripada te ga i dalje želimo gledati, i mi i navijači.”

Pred Hamiltonom je nešto drugačija sezona od proteklih i stavljen je velik izazov pred njega. Lewis je nedavno napunio 36 godina, uzevši u obzir dug staž u Formuli 1, njegove misli koje sve više odmiču od iste te jednogodišnji ugovor s Mercedesom, ne bismo se trebali previše začuditi ako se ovo pokaže kao njegova posljednja sezona na gridu.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bit če mu problem do 4.-5. utrke,poslje če odmaknut bodovno.Hibridna era,pa sve ove mlađe generacije su drukčije nego mi (poluhibridi).Sve se mijenja,pa tako i sport,mada današnji sport nema veze sa sportom

mody

2004 je bilo dobrih utrka imola monte carlo.spa interlagos bar su bila prava pretjecanja ovo danas odmah se zna da ce lewis pobijedit utrku inda mu fia pomaze trkace putanje linije ono na bahreinu je sramota ja hocu da bude vise razlicitih prvaka i da se o naslovu odkucuje u zadnjoj utrci a to nismo imali od 2010 treba bratiti nadolijevanje goriva nesto se mora promijenit u moto gp.6 vozaca unutar 1 sekunde

mika.KA

Ma gdje su bila 2004 preticanja za prvo mjesto?

mody

ej hamiltonov fanu montoyin napad na sumahera a ovaj ga izgurao utossi s staze onda njihov sudar u mone carlu, na kraju sudari truli dobio,, montoya u interlagosu barichella pretekao, zatim, kimijevo prejecanje sumahera u belgiji,,,, ako nista drugo gledali smo caj webbera u jaguaru drugog na startu, iznenadio nas je sato takuma koji je bio uvijek utzop 4 button honda je tada bila 2 renault 4,,, ferari je bio klasa a onda je berniu pukao ziva irekao 2005 zabrana mijenja guma toko utrke itako su i zaustavili nisam ferarijevac nego mclarenovac ali brate dosadio je merc edes bolidi su… Read more »

robif

Na Play stationu,haha

mody

Papaya kako si ti smijesan tada su migao bolide podesavat tijekom sezone razvijali su aute pogonske jedinice itd bolidi su bili brzi 2004 ovi danasnji su kamioni tad je bilo v10 2004 i 2002 su bile dominacije ali smo.gledali duele na stazi bolidi su se kvarili a sada hibridi ferrarujevac nisam sli oni su bili.5 god zaredom prvaci mercedes 7 fia im je pomogla puno u razvijanju bolida da 2014 nije dosao v6 turbo ne bi nikada bili dominantni tada smo imalin letece krugove u subotu pa smo imali sarene startove tada je papaya bio mihael montoya to je bio.duel… Read more »

papaya

Nisam htio biti smješan…
Ispricavam se..triba cijenit to od prije i ovo od danas….
Mozda bi Ham sa red bullom isto bio prvak???
Mozda bi Leclerc oprao Maxa u ferrariju umisto Sainza???

papaya

Podijeli : Automoto Autor: Sport Klub 4. tra. 202111:42 > 12:06 Ferrari dominantan na prvoj VN Bahraina 2004. AUTOMOTO Autor:Sport Klub4. tra. 202111:42 > 12:06 Podijeli: Izvor: Photo by: Oliver Multhaup/picture-alliance/dpa/AP Images Na današnji dan 2004. održana je prva VN Bahraina na novoj Tilkeovoj stazi Bahrain International Circuit koju je obilježila za tu godinu uobičajena dominacija crvenih bolida. Bahrain je bila treća utrka prvenstva koje je te godine prvi puta u povijesti imalo 18 utrka, ali ni nova staza nije donijela promjenu na vrhu poretka, donosi MAXF1.net. Michael Schumacher u subotu je uvjerljivo osvojio treći pole position (1:30.139) na prve… Read more »

mika.KA

Al,tada je bilo zanimljivo gledat “nekima”!!
Naravno ovo sada im je dosadno 🙂

Deyo

Treba li da ponovimo gradivo?!
Jeste bila Ferrarijeva dominacija, ali nitko nije zabranjivao drugim momcadima da razvijaju aute i pogonske jedinice. Vec sledece godine je uvjedeno pravilo o zabrani menjanja guma, koje je donelo kakav takav balans, mada i bez toga, McLaren i Renault su vijec razvile brze auto od Ferrarija.

Ovo ne da je dosadno, ovo je odvratno!!!!
Bildanje lazne legende!!!

papaya

Ma nitko nista ne bilda nit me ikakve legende zanimaju….
Bit je da je teško kad je tvoj bolid nekonkurentan i kad sutra ne donosi nista bolje…sićam se Kimia u McLarenu protiv Ferraria (kimi ih opere i nakon 2 kruga parkira sa strane,zakuva motor)
I onda se pricalo kako kimi nema pojma,pa je tribalo proć vrime da ga svi poštujemo….
Teško se itko navikava na podređenu ulogu

mika.KA

A miki u zadnjem krugu kad je motor riknuo!

robif

Točno

mody

gledat cemo i 2021 dominacije merda tako da nema nista novo u f1

TORPEDO

Hamilton,Bottas,Max

mika.KA

Ma nema šanse!
Bit ce tu svega.

Related Posts