Button: Hülkenbergov dolazak stavlja više pritiska na Vettelova ramena

Ranije ovoga tjedna Aston Martin je potvrdio da će Nico Hülkenberg provesti ovu godinu kao službeni rezervni i razvojni vozač momčadi, a Jenson Button vjeruje da će to staviti još pritiska na Sebastiana Vettela.

Hülkenberg je istu funkciju obavljao za tadašnji Racing Point u 2020., a zbog pozitivnih COVID-19 testova Sergija Pereza i Lancea Strolla vozio je i tri utrke. Naravno, očekuje se da će Hulkenberg uskočiti i ove sezone ako Stroll ili Vettel ne budu dostupni za vožnju.

Dio javnosti vjeruje da je ovaj potez Aston Martina jasna poruka za Sebastiana Vettela koji nije imao briljantan početak u britanskoj momčadi. U tu skupinu možemo svrstati bivšeg prvaka svijeta Jensona Buttona, čija je reakcija na društvenim mrežama izazvala buru reakcija i protivljenja neistomišljenika, koji su ga optužili da traži priču tamo gdje ona ne postoji.

“Samo da doda još malo pritiska na Sebova ramena”, bio je komentar Jensona Buttona na društvenim mrežama.

Nakon vrlo dobrih nastupa u svojstvu zamjene tijekom 2020., očekivalo se kako će Nico pronaći stalno mjesto za ovu sezonu. Dovodilo ga se u kontekst Alfe i Haasa, no priča se na kraju nije realizirala. Zanimljivo, Hülkenberg je u 2020. rekao da nema interesa za ulogu rezervnog vozača.

“Osobno se ne vidim u ulozi trećeg vozača. Sjedio sam u kokpitu deset godina – za mene nema previše smisla da prihvatim manju ulogu bez previše šansi za povratkom. To nije put koji bih odabrao za sebe,” rekao je tada Hulkenberg, no očito je sada procijenio da ga to dovodi barem koračić bliže povratku u F1.

Na kraju dana, najbitnije je što smatraju u Aston Martonu, a Vettel za sad uživa u punoj podršci šefa momčadi Otmara Szafnauera, a ako će pružati vožnje kakve najbolje zna, nema razloga za brigu.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts