Szafnauer brani Vettela: I dalje vjerujemo u njega

Vettelova era u Aston Martinu nije dobro započela. U prvoj utrci sezone u Bahreinu Nijemac je završio tek kao 18. u kvalifikacijama, a zbog kazne je startao kao posljednji. U utrci stvari nisu bile nimalo bolje, završio je tek 15., a njegovu utrku obilježila je kazna od 10 sekundi koju je zaradio nakon što se zabio u Alpine Estebana Ocona.

Četverostruki svjetski prvak odvozio je na predsezonskom testiranju samo 117 krugova, što je manje od svih ostalih vozača uz izuzetak Roya Nissanyja koji je test vozač u Williamsu.

Unatoč problemima, šef Aston Martina Otmar Szafnauer ostaje uvjeren da će stvari sjesti na svoje mjesto za Vettela i Aston Martin.

“Ako gledate pozitivno, Sebastian je krenuo posljednji, a dobar dio utrke je proveo u prvih 10,” komentira Szafnauer.

“Morao sam napustiti sastanak nakon utrke tako da ne znam koje je povratne informacije rekao, ali gledajući utrku s pitwalla njegova vremena nisu bila previše drugačija od Lanceovih. Oba vozača bila su kompetitivna na mediumu i softu.”

Svima je poznato da je Vettel prošle godine imao katastrofalnu sezonu u Ferrariju, stoga su očekivanja za njegov početak s Aston Martinom bila prilično visoka. Nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li Vettel vratiti svoju staru, zlatnu formu, ali njegov novi šef je prilično siguran da hoće.

“Prerano je za takve komentare,” osvrnuo se Szafnauer na riječi onih koji sumnjaju u Vettela. “Tek su prvi dani. Zimsko testiranje trajalo je samo tri dana i on je morao dijeliti to vrijeme s Lanceom, nije imao puno krugova iza sebe i još je imao sve moguće probleme s bolidom.”

“Bolid koji vozi sada je potpuno drukčiji u odnosu na onog kojeg je vozio prije. Od karakteristika bolida, pogonske jedinice, stvari su sada drukčije.”

“Jedini trenutak kad je bio stvarno sretan s bolidom i njegovim postavkama bilo je u kvalifikacijama kada je imao žute zastave.”

“Tako da sam i dalje uvjeren da će Seb biti na visokom nivou,” zaključuje.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44
Desmosedici

Sada se rugaš sam sa sobom..Seb više nije u Ferrariju..sada je u Mercedes 2 momčadi.

LUTHER

pa daj kvragu, pa tek je jedna utrka prošla i već se “stvaraju sivi oblaci” nad njegovom glavom, imat iće on još loših utrka, imat će dobrih utrka… opet će mnogo ovisiti o samom bolidu…

igo

samo ti vjeruj

mody

vettel je nakon 2015 nestao

Desmosedici

???..a 14 pobjeda sa Ferrarijem, plus ona ukradena u Canadi?

Lewis8

Zakucao se kao početnik u Ocona. Jasno je da se o tome priča.

Desmosedici

Zato smo vam ga i dali u Mercedes 2 momčad.

LUTHER

nije vettel nestao nego je ferrari nestao… točnije ferrari godinama pada i pada…

Lewis8

Izgubio je od Leclera.To je jasno bilo vidljivo. Dobio je pedalu. Sad se muči u prvoj utrci za Aston Martin. Ta glupa početnička pogreška mu nije trebala.

Related Posts