Pirellijev ugovor s Formulom 1 produljen do kraja 2024.

S obzirom na to da je vodstvo Formule 1 prošle godine odgodilo uvođenje novih tehničkih pravila, a time i novih Pirellijevih guma, talijanskom je proizvođaču ugovor produžen za jednu godinu, odnosno do kraja 2024.

Pirelli je ranije potpisao četverogodišnji ugovor za period od 2020. do 2023. Plan je bio da se u prvoj godini tog ugovora još koriste 13-inčne gume, prije prelaska na nove, 18-inčne u 2021. godini. Međutim, zbog pandemije i velike krize u prošloj godini, Formula 1 je promjenu pravila odgodila za 2022. To bi značilo da Pirelli ima samo dvije godine za korištenje 18-inčnih guma.

U vodstvu natjecanja smatrali su da to ne bi bilo korektno te je predloženo produljenje ugovora za jednu godinu, do kraja sezone 2024., a talijanski je proizvođač takav prijedlog objeručke prihvatio.

“Jasno da smo zadovoljni ovim dogovorom koji će produljiti našu prisutnost u vrhunskom natjecanju svjetskog automobilizma do 2024. Automobilizam čini dio našeg DNA, a F1 je otvoreni laboratorij koji nam omogućuje da naučeno na stazi primjenjujemo na gume za cestovne automobile”, izjavio je CEO Pirellija Marco Tronchetti Provera.

Dogovor je pozdravio i predsjednik FIA-e Jean Todt, zahvalivši jednoj i drugoj strani za suradnju i fleksibilnost u periodu pandemije koronavirusa.

“Pandemija je uzrokovala poremećaje u cijelom svijetu, a F1 nije bila imuna na to. Zbog toga smo poduzeli potrebne mjere u prošloj godini kako bismo odgodili nova pravila za jednu godinu”, objašnjava novi CEO Formule 1 Stefano Domenicali.

“Vrlo smo ponosni na suradnju s Pirellijem i zahvalni im na konstruktivnom pristupu prema tim promjenama. Pirelli je vrlo svjestan koliku stratešku ulogu igraju gume u F1, a mi znamo da rade vrlo naporno kako bi osigurali da njihovi proizvodi predstavljaju najbolju ravnotežu između performansi i izdržljivosti u novom tehničkom kontekstu.”

Related Posts