Max: Šteta za pobjedu, ali dobro smo počeli sezonu

Ipak drugoplasirani na današnjoj utrci za VN Bahreina, Max Verstappen, kaže da bi radije dobio kaznu za nedozvoljeno pretjecanje Lewisa Hamiltona, umjesto vraćanja vodstva nekoliko zavoja poslije.

Verstappen je uspio proći Hamiltona s vanjske strane u četvrtom zavoju, ali je ipak izašao izvan staze na izlazu iz zavoja, a to mjesto su FIA-ini suci počeli nadzirati prema kraju utrke.

Max je zatim ubrzo pustio Hamiltona da ga ponovno prođe na sljedećem pravcu, ali nakon toga nije uspio odraditi još jedan napad na Lewisa u zadnja tri kruga.

Radio razgovor između Verstappena i šefa momčadi Christiana Hornera, otkrio je da je Nizozemac nerado vratio vodstvo Hamiltonu, te da bi radije uzeo potencijalnu kaznu od pet sekundi zbog stjecanja prednosti na nedozvoljen način.

“Zašto me niste pustili? Mogao sam lako napraviti pet sekundi prednosti. Radije bih tako izgubio, nego da sam drugi ovako”, rekao je Verstappen na radiju, misleći da bi Hamiltonu mogao pobjeći na pet sekundi razlike.

Horner je odgovorio kako je momčad odmah dobila naredbu od sudaca da Verstappen mora ustupiti vodstvo natrag.

“Šteta što je tako završilo, ali morate vidjeti i pozitivnu stranu. Dobro smo se borili i mislim da je sjajno započeti godinu ovako”, rekao je Verstappen.

Činilo se da se Verstappen borio s izlaskom iz sporijih zavoja, problem koji ga je mučio od samog početka utrke, te je javio momčadi da ima problema s diferencijalom.

“Ne znam što se dogodilo, mislim da me to pratilo cijelu utrku u sporijim zavojima. To ćemo još pogledati, ali sve u svemu uspjeli smo završiti utrku i postići dobre bodove”,  zaključio je Max.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

opet ce bit isto lewis max bottas

Mike-ferrari

Ako se ove performanse i ponasanje bolida preslikaju na ostatak sezone
Jako tesko da ce biti tako
Osim ako bull ne ispadne ilegalnog bolida ili PU

mody

Ma kakvi sve je isto

Related Posts