Hamilton: Napredujemo – Bottas: Bolid nije za voziti

Nakon problematičnog predsezonskog testa za Mercedes, prvog dana slobodnih treninga za VN Bahreina, njihovi vozači nisu uspjeli prestići Maxa Verstappena po vremenu jednog kruga. Valtteri Bottas je bio drugi na prvom slobodnom treningu, s gotovo tri desetinke zaostatka, da bi se potom Lewis Hamilton približio s 0,235 sekundi zaostatka. Između njega i Maxa, smjestio se Lando Norris u McLarenu, a Bottas je svoj dan završio petim najbržim vremenom te je u zadnjem pokušaju momčadskom radio vezom opisao svoj Mercedes kao “neupravljiv”.

“Posljednji dugi stint koji smo napravili bio je prilično nedosljedan i nisam mogao uskladiti nijedan krug, a bolid se, kako sam rekao, ponekad ponašao neupravljivim“, objasnio je Finac. „Pomalo sam zbunjen, ali petak je i zato vježbamo.”

Mercedesov ovogodišnji bolid pokazuje se teži u samom upravljanju. Na zimskim testiranjima, bolid se znao i izvrtjeti na stazi što inače nije bila odlika njemačke momčadi. Takve probleme potvrđuju i njegovi vozači, u ovom slučaju Bottas.

“Mislim da je neusklađenost ravnoteže, posebno na stražnjem dijelu bolida, bio jedan veliki problem. U smislu namještanja postavki bolida pokušali smo poboljšati situaciju. Djelovao sam bolje nego na testiranju u pogledu osjećaja u bolidu i to je dobro, ali to još nije ono što želim imati ispod sebe.“

Bottas se još uvijek muči sa sjenom svjetskog prvaka, a da bi izašao iz nje mora početi pobjeđivati. Na tom putu, potrebno mu je veće samopouzdanje, što ovakav bolid ne proizvodi.

“Barem je ovo bio dan bez većih problema i poteškoća, ali mislim da je glavna misao u glavi kako imamo još puno posla ako se želimo boriti za pole i pobjedu.”

Njegov momčadski kolega, Lewis Hamilton, složio se Fincem kako imaju puno posla na svom bolidu. Uz to, dodao je kako u Mercedesu „ostaju pozitivni“ i pokušavaju smanjiti razmak za Red Bullom. Upitan smatra li da su napravili korak naprijed od testiranja, Hamilton tvrdi da “definitivno jesu”.

“Napravili smo puno posla u proteklih tjedan dana i mislim da smo napravili korak naprijed, ali moramo odraditi još više. S gumama i smanjenom potisnom silom, ukupna ravnoteža se pomaknula i nije tamo gdje smo htjeli. Ovaj vikend izgleda bolje, ali još uvijek nije savršeno pa radimo koliko god možemo. Znam da još uvijek imamo brdo za uspeti se, ali ostajemo pozitivni.”

Prema svim najavama Mercedesu će ove godine Red Bull biti dostojan protivnik, U svoj izjavi osvrnuo se na njih, a potom i druge momčadi.

“Smatrali smo da će Red Bull biti brz kao što se pokazuje, ako ne i više. Znamo da trenutno vode“, potvrdio je Hamilton. “McLaren izgleda sjajno i odlično je vidjeti ih kako rade korak naprijed. Bit će zanimljivo vidjeti koliko su dobri na duge relacije”, završit će sedmerostruki svjetski prvak.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Dok god ne vrate nadolijevanje goriva manje lakse bolide manje noseve tvrde gume v8 gledat ceno ove dosadne procesije

west 44

Nemoj gledat ako ti je dosadno odi van klikerat!!!

west 44

Još uvijek balans nije 100% uravnotežen ali rade na tome. Može se reći da je zadnji kraj bolida smiren ali pojavljuje se podupravljanje prednjih kotača što u svakom slučaju čini bolid lakšim za vožnju ali još ne 100%. Ova promjena pravila je izgleda više pogodila Mercedes zbog filozofije niskog nagiba bolida a manje Bull s visokim rake -nagibom prema naprijed. Ne preostaje ništa drugo nego rad na tome u tri smjene!!!

Desmosedici

Pomozi nešto..odnesi radnicima kavu ili pivo.

FerrariHR

Dobar prijedlog Desmo, neku hrvatsku pivu

FerrariHR

Ja mislim da kriju stvari. Ništa drugo. Nisu tako loši kako izgledaju.

Related Posts