Binotto: Sljedeće tri ili četiri utrke otkrit će stvarni potencijal našeg bolida

Ferrarijev SF21 po brzini je bio četvrti bolid na VN Bahreina iza Red Bulla, Mercedesa i McLarena. Rezultat je to zbog kojega šef momčadi osjeća olakšanje jer sjetimo se prošle godine, kad je Ferrari na nekim utrkama bio šesti ili čak sedmi bolid u poretku.

Charles Leclerc i Carlos Sainz osvojili su bodove za Ferrari na prvoj utrci sezone, osvojivši šesto i osmo mjesto. Nije to rezultat koji će se u Maranellu posebno slaviti, ali nakon turobne 2020. godine kad je dvostruki ulazak u bodove bio prava rijetkost, prikazano u Bahreinu definitivno je obećavajuće.

“Osjećam olakšanje, zasigurno, jer ćemo moći raditi u boljoj poziciji, a to je zdravo za momčad. Važno je da momčad može raditi u zdravom okruženju, ostati mirna i pozitivna”, govori Mattia Binotto.

“Za mene je to bilo važno. Doći ovdje i vidjeti da je bolid unaprijeđen, tako da momčad stekne određenu sigurnost zbog koje ćemo moći raditi na još bolji način. Važno je bilo ne samo u vidu motora, nego motor, šasija, otpor, aerodinamika, alati, korelacija… Sve je to bilo važno za nas i u tome je bio ključ.”

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Očekivanja su možda bila i malo veća nakon kvalifikacija u kojima je Leclerc izborio četvrtu startnu poziciju. Bio je to odličan krug monegaškog vozača, a moglo se eventualno snivati o postolju u slučaju da su vodeći upali u neke probleme. Međutim, Leclerc je na kraju ostao iza Norrisa u McLarenu i Pereza u drugom Red Bullu.

“Do postolja je još uvijek dugačak put”, izjavio je Binotto pa dodao: “Zaostatak za najboljima u prvoj je utrci bio velik. U sljedeće tri ili četiri utrke otkrit će stvarne performanse i potencijal našeg bolida u odnosu na ostale, tako da ćemo još pričekati sa zaključcima.”

Ferrarijeve prošlogodišnje muke velikim su dijelom bile plod one famozne nagodbe s FIA-om zbog službeno nepotvrđenih nepravilnosti s pogonskom jedinicom iz 2019. godine. Koliko je sada ostvarenom napretku kumovala nova pogonska jedinica, Binotto ipak nije želio nagađati.

“Koliko je za naš napredak zaslužna pogonska jedinica? Teško je reći jer sve to ovisi i o suparnicima, nije neka apsolutna vrijednost i ne mogu znati koliko su napredak napravili ostali, ali opet, na kraju moramo suditi o cijelom paketu, a ne dijeliti ga na segmente.”

Sljedeća utrka bit će za Ferrari na domaćem terenu, na stazi u Imoli od 16. do 18. travnja. Prošle je godine Leclerc tamo ostvario solidno šesto mjesto, vidjet ćemo za tri tjedna koliko može u ovom unaprijeđenom bolidu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Rampante

Možda si u pravu i nadam se da će Ferrari ići na bolje makar je ova godina prijelazna i ne očekujem neka čuda…..

TORPEDO

Velika borba za 3 mjesto poretka momčadi,prve dvije su trenutno neka druga dimenzija…ali ova godina je ionako prijelazna.

mody

Sljedeca 3 tjedna su kljucna nema bolje sve isto.mercedes pobjeduje ostali vozikaju takva je danasnja dosadna f1

TORPEDO

Baš tako,slažem se haha

Related Posts