Perez: Meni podij više ili manje ne znači mnogo, bitno da je Romain u redu

Nesuđeni trećeplasirani vozač s VN Bahreina, Sergio Perez, kaže da mu je teška nesreća Romaina Grosjeana s početka utrke “stavila stvari pod pravu perspektivu” nakon što je odustao iz utrke dva kruga prije kraja. 

Meksikanac je većinu utrke proveo na trećem mjestu nakon vrlo dobrog starta koji će još dugo ostati urezan u pamćenje svih ljudi koji su danas svjedočili VN Bahreina. Perezu je ovo drugo postolje u tri utrke koje mu je izmaklo iz ruku – prvo je bilo na VN Emilie-Romagna na Imoli kada je Racing Point pogriješio sa strategijom.

Racing Point ranije je u utrci ostao i bez Lancea Strolla nakon što ga je Daniil Kvjat torpedirao u odustajanje, što znači da je prosperitetna momčad koja iduće godine mijenja ime u Aston Martin ostala bez bodova u utrci. Svaki bod je bitan u utrci za treće mjesto u poretku konstruktora, a Racing Point nije osvojio nijedan zbog čega su pali na četvrto mjesto.

“Osobno me jako pogodilo kada sam morao odustati iz utrke. Međutim, morate malo razmisliti nakon svega što se danas desilo, nekako si sve posložite u perspektivu,” Perez je rekao za Sky.

“Za mene podij više ili manje ne znači mnogo. Najbitnije je da je Romain i dalje s nama, da incident nije bio ozbiljniji.”

“Moramo vidjeti gdje se mogu poboljšati sigurnost bolida jer nitko ne želi vidjeti takvu vrstu nesreća.”

Perez je komentirao kako je Grosjeanova nesreća dokazala Formuli 1 da se nikad “ne smiju opustiti oko sigurnosti”. Također se složio s Lewisom Hamiltonom koji je komentirao da se bilo teško vratiti u zonu nakon restarta.

“Smatram da je ovo dobra lekcija za sve nas i da možemo vidjeti što možemo poboljšati u utrkama koje slijede da se ovako nešto ne bi ponovilo,” zaključuje.

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Izvjestaj

Za danas je Perez najavio presicu.
https://youtu.be/YtIjoitr7-c
Ne vjerujem da ce kazati kako je potpisao za neku F1 ekipu, obicno momcadi informiraju javnost o angazmanu vozaca…

Related Posts